Strómanjain keresztül Orbán Viktor miniszterelnök a leggazdagabb magyar, 205 milliárd forintos vagyonával – mondta az Együtt elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szigetvári Viktor közölte, a héten jelent meg a száz leggazdagabb magyarról szóló kiadvány, de az Együtt elvégezte azt a munkát, amit a kiadvány szerkesztői nem, és összeadták Orbán Viktor vagyonát, "amelyet strómanok kezelnek", többek között a médiaiparban és az építőiparban.

Ez alapján szerintünk Orbán Viktor Magyarország legsikeresebb vállalkozója 205 milliárd forintos vagyonával – mondta. Hozzátette: ez 15-20 év alatt "csodálatos vagyonosodás".

Attól még az ő pénze, ha más nevén is fut

Szigetvári Viktor szerint attól, hogy Orbán Viktor megkéri a családtagjait, a politikai érdekköréhez tartozó strómanokat, hogy kezeljék a pénzét, attól még az a pénz az övé marad.

Fontos, hogy mindenki megismerje, nem tisztességes nagyvállalkozók Magyarország leggazdagabb emberei, hanem Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki az adófizetők pénzén gazdagodott meg – hangsúlyozta. Jelezte: ennek érdekében tájékoztató kampányt is indítanak.

A politikus szólt arról is, hogy a párt megítélése szerint bűn, ha adófizetői pénzből vagyonosodnak emberek, "akik önmaguk tehetsége folytán nem tudtak volna meggazdagodni".

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Január: Hidd el hogy már rég nem pozícióról, hanem egyszerű túlélésről van szó. Tökéletesen tisztában van azzal, hogy egy , sajnos kevéssé valószínű, politikai váltás esetén mind az Ő, mind a körülötte sertepertélőstrómanok, akik persze nincsenek, olyan szintű vizsgálatra és anyagi el- és leszámolásra számíthatnak, amit tényleges börtön nélkül nem fognak tudni megúszni. Tehát a választási és egyéb törvények mindenféle irányba történő ""kiigazítása"" csupán azt a célt szolgálja, hogy mindenáron meg tudja a hatalmát tartani.
Minden egyéb ennek és kizárólag ennek van alárendelve. A többi rizsa.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@Papuska1: Ugyan, hagy már ezt a szülők gazdagok szöveget!!!
Miért nem a házasságkötéskor segítettek a szülők? Orbánnak vagy Szijjártónak is csak jóval "később". Miért nem akkor mikor a gyerekek születtek? Miért csak jóval később cserélték az emeletet kacsalábon forgóra kecóra? Mert akkor még nem voltak közel a vályúhoz!!
kepkezelo.com/images/r9f3k1zlybos6e346bmk.jpg
advocat
Valaki nagyon okos adja már össze, hogy mennyi volt a bevétele - az elmúlt 26 évben. Vonja le belőle a gyerekekre szánt pénzt, meg a rezsit, esetleg adja hozzá az asszony fizetését (hol is dolgozik?). És kiderül, hogy még Ráchel svájci tanulmányaira is kölcsön kelett kérni. Gondolom én. De tévedhetek.
k.ati
Amíg a média nem lesz szabad és objektív, amíg a "közmédia" ezeket a híreket nem közvetítheti az országban, addig nyugodtan rabolhatnak ezek a "talpig becsületes" "fiatal demokraták".
Törölt felhasználó
@zöldszem: Kitartó vagy:) Gondolom a "vitatható" ellenzéki politikusok pénzéhez is így áll:)
zöldszem
@ziziplanet: Nem tudom, hogy mi lett neki attól jobb, hogy most a Fideszes gazdasági körök lopják el a pénzt? Mert ha csak annyival, hogy legalább nem "ők", akkor az biz szánalmas.
Olvasva hozzáröffenéseit arra jutottam, az a lényeg, hogy most a Fidesz bagázs lop, és ez nem problémája.
huKKK
@Horizont: Szigetváritól ez egy ostoba kijelentés volt.
Jogosan érheti az a vád, hogy hülyének nézi a magyar embereket.
Szerintem minimum minden második magyar ember tudja, hogy 205 milliárd ft-tal nem lehet 2016-ban senki Magyarország leggazdagabb embere.
www.origo.hu/gazdasag/20151103-csanyi-sandor-vilag-leggazdagabb-emberi-kozott-forbes-lista.html
Tévé, rádió, sajtó, minden tele volt a hírrel, amikor Csányi felkerült első magyarként a Forbes listájára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.