Strómanjain keresztül Orbán Viktor miniszterelnök a leggazdagabb magyar, 205 milliárd forintos vagyonával – mondta az Együtt elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szigetvári Viktor közölte, a héten jelent meg a száz leggazdagabb magyarról szóló kiadvány, de az Együtt elvégezte azt a munkát, amit a kiadvány szerkesztői nem, és összeadták Orbán Viktor vagyonát, "amelyet strómanok kezelnek", többek között a médiaiparban és az építőiparban.

Ez alapján szerintünk Orbán Viktor Magyarország legsikeresebb vállalkozója 205 milliárd forintos vagyonával – mondta. Hozzátette: ez 15-20 év alatt "csodálatos vagyonosodás".

Attól még az ő pénze, ha más nevén is fut

Szigetvári Viktor szerint attól, hogy Orbán Viktor megkéri a családtagjait, a politikai érdekköréhez tartozó strómanokat, hogy kezeljék a pénzét, attól még az a pénz az övé marad.

Fontos, hogy mindenki megismerje, nem tisztességes nagyvállalkozók Magyarország leggazdagabb emberei, hanem Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki az adófizetők pénzén gazdagodott meg – hangsúlyozta. Jelezte: ennek érdekében tájékoztató kampányt is indítanak.

A politikus szólt arról is, hogy a párt megítélése szerint bűn, ha adófizetői pénzből vagyonosodnak emberek, "akik önmaguk tehetsége folytán nem tudtak volna meggazdagodni".

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Január: Hidd el hogy már rég nem pozícióról, hanem egyszerű túlélésről van szó. Tökéletesen tisztában van azzal, hogy egy , sajnos kevéssé valószínű, politikai váltás esetén mind az Ő, mind a körülötte sertepertélőstrómanok, akik persze nincsenek, olyan szintű vizsgálatra és anyagi el- és leszámolásra számíthatnak, amit tényleges börtön nélkül nem fognak tudni megúszni. Tehát a választási és egyéb törvények mindenféle irányba történő ""kiigazítása"" csupán azt a célt szolgálja, hogy mindenáron meg tudja a hatalmát tartani.
Minden egyéb ennek és kizárólag ennek van alárendelve. A többi rizsa.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
Én csak gratulálni tudok a szorgalmas és becsületes munkájához!
Orbán régebben büszke volt rá hogy egy faluszéli vályogházból indult, és egészen a parlamentig vitte.
Mára már az Apja is lecserélte a vályogházat, és milliárdos, de mindezt a kitartó és szorgalmas munkájának köszönheti, és nem annak hogy fillérekért kapott állami cégeket, földeket.
pbalage
végeztem egy gyors számolást:
Ha 205 milliárdja van és a rendszerváltás óta eltelt 26-ben év szedte össze, akkor a következőket tételezhetjük fel:
A 26 év minden napját 12 óra munkával töltötte:
26 * 365 * 12 = 113 880 óra munka
(12 óra munka naponta)

Az órabére tehát: 205 000 000 000 / 113 880, vagyis

1 800 140 Ft,

azaz egymillió-nyolcszázezer-egyszáznegyven forint.
(a forint megnevezés a magyarok pusztai dollárját jelenti)
wagabund
nem megbántva senkit, de legalább mi ne számolgassuk...arra ott vannak a jelentéktelen pártocskák...jobb dolguk amúgysincs...és pár évig nem is lesz.

olyan szánalmas Orbán vagyonát számolgatni...megasztán gyorsabban gyarapodik, mint ahogy beírják a számológépbe...
és hogy miért nem érdekel senkit? mert mint valamelyik nap kimutatták megintcsak ráérő emberek, hogy a választók kilencven százaléka nem is fogja fel, mennyi is az annyi...

akkor meg?
Clavigo
A paraziták Gazdaállata...aki "nem vagyonos ember". Zírmore,,a felcsúti Vályog-Quarterből.
alterego56
@pbalage: Hol van ez Tocsik Mari 15 000 Ft-os órabéréhez?
alterego56
@wagabund: Ha szerinted nem érdekel senkit akkor ki a f@szomnak kommentelgetsz itt?
namihami
De hiszen Ő, a nagy és hiteles Ő azt mondta, méghozzá a Parlament és a világ nyíltszíne előtt, hogy nem módos ember.
Hát akkor most mi is van? Csak nem hazudott? De hiszen azt is mondta, hogy Ő még sose hazudott.
Akkor most a kígyó tulajdonképpen a saját farkába harapott?
Olyan bizonytalan vagyok, sőt tanácstalan.
pbalage
@pbalage: áá, a Tocsik annyira kispályás fideszes volt még akkoriban.
glorianna
@wagabund: A legegyszerűbb ember is felfogja, hogy a 205 mrd nagyjából 2 millió dolgozó ember bruttó minimálbére, avagy 10250 új, egyenként 20M forintos lakás ára - vagyis egy egész Gyöngyös vagy inkább egy egész Baja.
Gyanítom, hogy Szigetváriék nem is tudtak mindent felleltározni - alighanem van még egy jókora kalap ez-az svájci bankokban vagy egyéb dugihelyeken.
Toby
Többször ajánlottam, nem árt az ismétlés, mert ennél összeszedettebb levezetést a meggazdagodott tetűfészekre még nem találtam:

"Az Orbán-család és a közhatalom viszonya " ( D, József.() ezen a címen megtalálható a neten is !
Ebből világosan kiderül, hogy a szorgalmas, éjt nappallá tévő, megfeszített sikkasztás, hűtlen kezelés és lopás, milyen mértékben hozza be gyümölcseit, no és a bűnözői, első tipegő lépések is megismerhetők !
Kiderül, hogy a földmutyi orbáncéknál nem újkeletű felfedezés, aztán "itt a székház - hol a székház" című körbe futtatott Nagy Pénz, hogyan lesz "elvesztett jellegű" magánlóvé !
Csak ajánlani tudom az írást.
qrfly
elég kisigényű AZ aki cserélne orbánnal :((

récsöl egy erkölcsi csődtömeg...a fiu szektás lett...a három kisebb meg most kezdi megérteni, hogy a sok romázó /sic!! / kiszólás mind-mind apuról szól :((
Manhattan
@Horizont: Ziher, hogy nem olyan nyugodtan, mint pl. én...
szmeagol
@Horizont: A TEK vigyázza álmát!
(is), h rohadna szét a pereputtyaival!
Pálinkafőző Rézüst
Annál több van az elvtársnak...Alsó hangon is eléri az 1000 milliárdot...
Január
@namihami: "De hiszen Ő, a nagy és hiteles Ő azt mondta, méghozzá a Parlament és a világ nyíltszíne előtt, hogy nem módos ember." Gondold el, ha Ő, aki 25 éve a húsosfazék körül sertepertél, s évekig közvetlenül meríthet belőle "nem módos ember". Akkor a magyarok, akik rászavaztak nagyon mellé fogtak, mert hogyan teszi gazdaggá az országot, ha magát sem tudja gazdaggá tenni?

Én inkább arra gondolok, hogy nagyon kifizetődő Magyarországon "szolga-elnöknek" lenni. Nem véletlenül harcolt minden eszközzel a pozícióért, és mindent elkövet a megtartásáért.
bence
@Horizont: ! Ha úr lenne , adna Neked nem pedig meglopna !
namihami
@Január: Hidd el hogy már rég nem pozícióról, hanem egyszerű túlélésről van szó. Tökéletesen tisztában van azzal, hogy egy , sajnos kevéssé valószínű, politikai váltás esetén mind az Ő, mind a körülötte sertepertélőstrómanok, akik persze nincsenek, olyan szintű vizsgálatra és anyagi el- és leszámolásra számíthatnak, amit tényleges börtön nélkül nem fognak tudni megúszni. Tehát a választási és egyéb törvények mindenféle irányba történő ""kiigazítása"" csupán azt a célt szolgálja, hogy mindenáron meg tudja a hatalmát tartani.
Minden egyéb ennek és kizárólag ennek van alárendelve. A többi rizsa.
bence
@namihami: ! Ennél hazugabb , gátlástalanabb lényt nem hordott még föld a hátán ! Én bízom benne , hogy a SORS keze utoléri !
namihami
@bence: Remélem, hogy igazad és bár igazad lenne. De én meg attól tartok, hogy még a törvény keze elől is el fog tudni az országból pucolni.
És ami itt marad utána, az egyrészt az itteni vagyona, ami max. töredéke csak a teljesnek, másrészt a lerohasztott ország, és azt nagyobb munka lesz helyrehozni, mint a háború utáni országot. Ő pedig, a kis családjával egyetemben valamelyik, velünk ki nem adatási egyezményben levő karibi ország paradicsomi tengerpartján fogja élvezni a jól megérdemelt munkánk gyümölcsét.
bence
@namihami: ! Hidd el ! Nincs az a hely ahol ne lehetne bárkit is utolérni . Nem kell ahhoz kiadatás , hogy elszámoljanak vele !
egyvandor
@Horizont: A miniszterelnökúr rendkívül jól alszik.
Amikor Antallal beszélgetett kvázi lehülyézte miért nem építi ki a klientúráját.
Amikor a sikerdíjas (mai szemmel nézve filléres) sztori miatt politikából kiszorult Horn említette neki a hatalommal való visszaélés nem igazán elegáns, hisze ők 85%-al is tűrtőztették magukat, Gorbán simán szemébe vágta ti miért nem éltetek vele.
Amikor Gorbán (akkor már volt mit a tejfölbe aprítania) gyermektámogatás címén ugyanúgy vett fel pénzeket, mint aki valóban rászorult akkor azt mondta hogy ez neki jár.
Büszkén elmondta, megtanulta hogy politikai ellenfelét (egy korunkban élő politikustól elvárná az ember, hogy kollégáit az élet részének tekintse) elteszi láb alól ha esélye van rá,

Gorbánt már harminc éve ismerjük nem tudom elképzelni róla, hogy lennének erkölcsi aggályai ha saját magáról van szó. Még nem volt rá példa. A függöny mögé bújás sem ennek inkább a gyávaságának egyre többször előforduló megnyilánulása
Peller Anikó
@pbalage: 15.26, tételezzük fel, hogy csak ennyi volt az eltitkolt jövedelme. A Simon ügyben azonnal letartóztattak 200 millió kétes vagyonka miatt, ez itt most éppen ezerszer annyi pénc. 200 milliót Simán meg lehet keresni néhány évtized alatt legálisan is, de ne legyen kétsége senkinek, ez itt összesen Tíz év alatt összeharácsolt vagyonka,

E Z E R S Z E R annyi pénz !!!
egyvandor
@bence: Más a leszámolás és más az elszámolás. A baltás gyilkos eladásával pl. már biztosan megteremtette az utóbbi ellen a kellő lépéseket.
justhpeter
Székház, Grippen, azeri baltás, trafik mutyi, földmutyi, Vajna. E körben ha akarna sem tudna tiszta maradni. Hát miért is akarna ?
prime777
Régebben is már 500 milliárdról beszéltek.
Azt hiszem Ferenczi Krisztina tárta ezt nagyjából fel.
De lehet tévedek,ebben nem vagyok biztos.
Gyurcsány meg a többiek kis csóreszek ehhez képest.:-)
Ha ezek egyszer elvesztik a választást,akkor ezeknek tényleg lőttek.
Hogy akasztás lesz-e abban biztos vagyok,hogy nem.
Viszont elszámoltatni el kell az egész bagázst, na meg a nagymagyarokat is,akik foggal körömmel védték őket,és gúnyosan pökhendin itten röhigcséltek meg osztották az észt.
Én már alig várom.
Mikor Harangozó beolvasott neki,hogy "felelni fog a dolgaiért" akkor egy pillanatra mutatta a kamera.
Nyalta a száját rendesen,és az az arc.
Arra minden ki volt ülve.
Próbált mosolyogni de látszott,hogy betaláltak nála nagyon.Kínos volt neki a szitu nagyon de nagyon,mert sajna igazat mondtak róla.
Az ideg miatt nem volt nyála sem.
Csak az arcát kellett figyelni.
papa.49
Eléggé szavahihető forrásból tudom úgy 500 milliárd a vagyona !!!
egyvandor
@pbalage:
"1.800.140 Ft/óra"
Nem sok hiszen nem szerepel benne a 47 ezer. amiből viszont vidáman meg lehet élni.

Másrészt a matolcsyaki köztudottan pirospöttyös és az egyetlen a tízmillióból aki alkalmas, elmondta hogy a mathyar vezetőket megilleti a mathyar zemberekért végzett áldozatos munkáért a tisztességes jövedelem.
Csak az ne mond hogy az egymillió-nyolcszázezer-egyszáz-negyven forint nem elég tisztességes.
mariaberta
Micsoda öröm,,,, Hátha végre megelégszik a lopottakkal és elmegy a ...
bence
@egyvandor: ! Hidd el ! Vagy itthon fog felelni a nép ellen elkövetett rablásokért vagy kicsi lesz neki a világ !
bence
@prime777: ! Akit ennyien utálnak mint ezt , az szárazon nem úszhatja meg !
papa.49
@bence: Remélem én is ez lesz neki mint alternatíva!!!
egyvandor
@prime777: Hogy mit kezd magával a ner-ben felhízott réteg Gorbán bukásával, nem tudjuk. Ha észnél van és meg akar szabadulni a ner később mutatkozó visszájára is elsülhető veszélyétől. lerázza magáról Gorbánt. Ehhez persze alkalmasnak kell lenniük önálló életre is. A megszerzett javakkal élni kell tudnia.
De ha az lesz ami a 2002-es bukás után következett és minden erőt az új kormány ellen vet be, (ne fizessünk adót GyF-nek, stb.) további központi lenyúlásokat kormányzati állásokat remélve, akkor borzalmas időknek nézünk elébe.
nyanya001
Ahhoz képest, hogy egy szakadt farmerba meg pulóverba ment be
a parlamentbe, hát mit ne mondjak !
Már írtam, ő a tolvajok királya !
namihami
@bence: Ez igaz, de..
Ha egy jól képzett mesterlővész sikeresen a célkeresztbe venné, akkor az itteni imádói előtt nem a viselt dolgai derülnének ki, hanem mártírrá válna. És az még rosszabb lenne. Nézd meg a Horthy, Szálasi korszak mai rajongóit. Mondhatsz, bizonyíthatsz amit akarsz, nekik az csak a zsidó maffia koholmánya. Ugyanezt érnénk el egy pontos lövéssel, ami csak az Orbán utáni nosztalgiát teremtené meg.
Vizsgálat, bíróság, börtön--csakhogy ez szinteesélytelen.
egyvandor
Na lézerjankó erre varrjál gombot, ha Gorbán nem hazudik akkor mennyit is ér?
egyvandor
Ha nem lenne tragikus, olyan jót tudnék nevetni azon, hogy a szegény nem túl zseni gázszerelő már azt sem tudja mennyi cége van most éppen és mi után kellene befizetnie az esedékes nyolcszázmilliós adót. De látom mennyi ember sorsát jövőjét kaszálják el, kényszerítik hazájuk feladására telhetetlen kapzsiságukkal, (ez indít arra hogy itt firkálgassak) szomorúság tölt el.
egyvandor
@namihami: Hosszú távon Gorbán jelenlegi haszonélvezőinek is az lehetne a stabil alternatíva, ha egy jó pillanatban kihátrálnának mögüle és hagynák leomlani Gorbánról a mázt. De attól tartok annyi közöttük az érdemtelen, tehetségtelen felkapaszkodott sikerlovag, hogy ezt nem merik megtenni.
egyvandor
@bence: Nálam már annyira elvetette a sulykot, hogy azt mondom: Legyen neki nagyon kicsi a világ.
Szókrakész
@namihami:
Ceausescu minta szerint éljen és ...
Papuska1
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
WF
Orbánnak régóta ismert célja volt egy új magyar gazdasági arisztokrácia kialakítása, amiben - valljuk be - van is ráció: a magyar emberek által megtermelt haszon miért vándoroljon ki az országból külföldi cégekhez, magánszemélyekhez, inkább itt pörögjön a lóvé. De egy dologban csúnyán elszámította magát. Az általa "helyzetbe hozott" emberek nem valós gazdasági tevékenységből, versenypiaci körülmények közepette váltak vagyonossá, pusztán a kapcsolataik és a vazallusi hűségük juttatta őket elképesztő vagyonokhoz. Ezeket az embereket nem érdekli az értékteremtés, láthatóan az ingyen pénzekre utaznak, pl. az EU támogatások lenyúlására (ami aztán hiányzik a gazdaságból, mert nem jut el azokhoz a szereplőkhöz akik növekedésre tudnák fordítani). Ha magukra maradnának, a többségük pillanatok alatt elvérezne, elszegényedne - vagy elszegődnének vazallusnak bármelyik oldalhoz a túlélés reményében. Sokkal többre vihettük volna, ha a rendszerváltás óta nem a "fosztogató-osztogató" modellt követték volna a különböző kormányok, hanem ott hagyják a pénzt, ahol megkeresik. Ebben az esetben olyan embereknél maradt volna a lóvé, akik valós gazdasági növekedésre fordíthatták volna, és nem hűbérúri kegyekért versenyző talpnyalók hada nyeli le a milliárdokat. De ez sajnos veszett fejsze nyele, nem nagyon látom a kiutat, mert a tömegek is beletörődtek a jelenlegi állapotba, természetesnek veszik, felülnek minden hazudozásnak, hiszen kezdettől tudni lehetett, hogy a fidesz minden kampányígérete hazugság, populista süket duma.
WF
@Papuska1: Te ezt komolyan el is hiszed? Te nem ebben az országban élsz? Vagy nem a földön jársz? Csak a vakok, meg a saját szemüket erővel befogók nem veszik észre ezeket a dolgokat, Szigetvári semmi újat nem mondott.
pbalage
@WF: Az öreg székely bemegy a városi bordélyházba és mondja:
- Nőt akarok !
- Papa, mostanság már nem nővel szokták hanem kecskével!
- Akkor kérek egy kecskét! Megkapja, felmegy a szobára és jól elhancúrozik vele.
Másnap megy megint:
- Kérek egy kecskét!
- Ma már nem a kecske hanem a peepshow a menő!
- Akkor legyen az. Beül a fülkébe és látja hogy egy nő öt palival szexel. Nézi nézi és átszól a szomszéd kukkolónak:
- Nem semmi a műsor!
- Ez semmi, látta volna tegnap az öreget a kecskével!
Törölt felhasználó
@Papuska1: Gondolom az, hogy egy vízvezetékszerlő-paraszt(nem rossz értelemben), ma a leggazdagabbak között van szerinted a véletlen műve? Szerinted Orbánnak tényleg 1 milliós megtakarítása van?:) A kedvencem, amikor még az derül ki, hogy még tartoznak is...:)

Olyanok mint a 90-es évek lakótelepi kopasz maffiozói. Lakótelepen élek és a merci hitelre van, hogy ne tünjön fel:)

Én megértem, hogy úgy érzed ő képvisel téged, de tedd a szívedre a kezedet, ha bárki másról hallod ezeket a sztorikat ebben az országban, akkor lángokban állna az ország...ahogy 2006-ban. Megjegyzem érdekes, hogy most a nagymagyoknak belefér, hogy szétlopják a hazájukat?:)
Törölt felhasználó
Tényleg hol van a 2006-os kopasz csürhe. Megmondom hol a választási irodánál vagy a Kubatov íróasztala alatt rúzsozzák szopásra a szájukat, ahogy akkor is tették, amikor megkapták az sms-eket 2006-ban, mert nem léteznek. Pár zsoldos csinálta a balhét, nem azok akik "joggal" kimentek tüntetni. Azok akik balhéztak, nem nemzeti érzelmű magyarok voltak, hanem Orbán kopasz kis kurvái.
Desischado
És csodálkozik ezen valaki? Remélem, a sírba nem viszi magával, és előbb utóbb megfizet minden bűnéért! Jól mondja Nyanya, a tolvajok nem is királya, hanem a császára ez a mocskos lény!
Borsodi
Senkit se érdekel mennyi pénze van,mert bármennyi is lesz az ilyen embernek sosem lesz elég.Az a baj elfelejtette honnan jött,előbb utóbb a saját kutyái falják fel.
www.youtube.com/watch?v=e20MQ2OTPJw
namihami
@Szókrakész: Nem tudom, nem hiszem. Lásd bencének fentebb adott válaszomat.
bakegya
TOLVAJSZAKOS JOGVÉGZETT FIDESS ZÁRTOSZTÁLYVEZÍR A MAGYAROK RENDSZERVÁLTOGATÓJA...FÉNYETETŐ SZÉLHÁMOS BIRKASZAR...
...magyarok!-felvilágosodás utn a baltát ne felejtsétek el visszaküldeni azért,hogy ne bandzsán hajatok ha megvilágosodtatok.
kiskondás
Tisztességes nagyvállalkozók??? Van ilyen???!!!
Netán Mészáros és Csányi félékre gondol a cikk írója??? :D:D:D
dr. prédikátor
Nana! csak lassan a testtel!!!Ez a szerencsétlen viktor szopkin éjt nappallá téve fáradozik a családjáért/ meg a csókósokért/hogy mindenük meglegyen!!Abból a havi 47 ezerből meg a mindennapi lopásból nem is olyan könnyű 205 milliárdot összehozni! mer ugye nagy a família!!!
viktor szopkin ! csak azt kívánom hogy az ellopott milliárdokat varják a bőrödbe!!!
evacica
Aki kicsit is gondolkodik az eddig is tudta, hogy Orbán bőven belenyúlt a mézes pikszisbe, hogy nem az ő nevén van a vagyon, ha nem a felesége és egyéb családtagjai vagy strómanjai nevén az édes mindegy gátlástalansága határtalan, ha pénzről és hatalomról van szó! És még a parlamentbe volt képe ország világ szemébe bele nézve azt mondani, hogy ő nem egy vagyonos ember! Ki is a hazug? Nem Gyurcsány, hanem Orbán!
világlátó
Én még mindig kapkodom a levegőt a Harangozó féle kérdés óta.
Miniszterelnök úr ! mit képzel ? ki maga? Talán kormányzó? vagy király?
Ez a kérdés a " fordulat " kérdése.Kicsi ez az ország és az emberek többségében még élnek a korabeli európai szólamok, jelszavak. Ezért talán öntsünk tiszta vizet a poharakba.
világlátó
Déli 12,00 -kor nézem a Tv. valamely csatornáját. Zúgnak a harangok, vált a kép és Széchenyi István díszmagyaros képe néz velem szemben. Újra visszaültem a pc. elé, mert eszembe jutott néhány gondolat. A magyar történelem igazi nagyjaról, az államférfivá emelkedett magyar politikusokról. Sajnálattal kell leszögeznünk, nem kényeztet el minket a sors azzal, hogy évszázadonként ad nekünk egy igazi államférfit, aki az ország szétzilált állapotában rendet vág, műveltségével, hazai és nemzetközi elismertségével, egyéniségével, szerénységével, tiszteletet és szeretetet parancsoló karizmájával.Magyarország történelme, helye és szerepe Európában, a Kárpát medencében mindig konfliktusok forrása, irigység tárgya, a megsemmisítés célpontja volt.Egyfelől népünk ereje, tehetsége, akaratossága, sajnos szalmaláng természete és szabadság szeretete okozott gondot szűkebb és tágabb környezetében, másfelől Magyarország geopolitikai állapota okozza konfliktusait - gondoltam. Rá kell jönni mindannyiunknak, a magyar nép történetének egyik kiemelten fontos kérdése a vezetői kiválasztása, sajnos sok esetben kiválasztódása.Árpádházi királyaink kihalásával a magyar nép vezetői elemzése nem kis feladat. Röviden nem is lehet.Mégis, kell hogy legyen egy ajánlott útvonal, azon egy életvonal, ami rendező elv egy vezető szánára, politikai hitvallása megfogalmazásakor. Persze ez korszakonként változásokon megy át, mégis kell egy történelmi folytonosság egy ország életének századokon átívelő útján.Minden nemzetnek van egy arca, ami minden korban állandó, bárhogy is alakul át, formálódik a sorsa.
Nekem hiányzik ennek az arcnak a tiszta képe, hiányzik az ajánlott útvonal és hiányzik egy fent vázolt vezető, de hiányzik mellőle egy demokratikus berendezkedésű, választóinak elkötelezett parlament, az alsóház és a felsőház, ahol nem az ország mágnásai, hanem az országot mozgatni képes egyházi, társadalmi szervezetek és a civil társadalmi szervezetek választottjai ülnek kisebbségeink vezetőivel együtt.
WF
@világlátó: Szép vízió, de nem több mint utópia. A kétkamarás parlament nem megoldás, lásd a 2 VH közötti MO-i politikát. A magyar emberek gondolkodásmódjának kellene megváltoznia - de ez emberöltők kérdése. Ma már tisztességes ember nem keveredik a politikusok közé kis országunkban (tisztelet a kivételnek).
prime777
@világlátó: Túl nagy elmélkedés amit levezettél.
Az igazság,hogy a magyar egy szar nép lett.
Tisztelet a kivételnek!
Pénzért bármire kapható.
Sokan a saját anyjukat is eladnák "egy tál lencséért".
Hagyjuk a hangzatos szavakat!
Amilyen egy ország népe olyan a vezetése.
A vezetőket meg mindig tudtuk milyenek.
A mostani bandáról meg ne is beszéljünk.
Arcátlan gátlástalan rablótevékenységük mindenen túlment.
Már nagyon régen.
Röviden pedig ez a hitvány,saját magát eláruló nép megérdemli a sorsát.
De mondom: tisztelet a kivételnek!
Papuska1
@Horizont: A lelki gazdagságára gondoltam. Pénzügyileg nem hiszem hogy olyan kiemelkedően gazdag lenne! Aki ezt a zavaros összeesküvés elméletes elmebajt elhiszi, szerintem az a beteg! A szabad véleményalkotás különösen, ha a vélemény politikusról szól, a szólásszabadság kategóriája, de valakit bűncselekménnyel megvádolni, ráadásul ilyen eszmefuttatás után az vagy elmebaj, vagy bűncselekmény, mert a hamis vád, az az! Még politikus esetében is. Komoly problémája a jogállamnak, hogy nem történnek meg ilyenkor a feljelentések! Ha valaki vádol valakit, bizonyítson! Sovány dolog ilyen közhelyeket pufogtatni "hogy mindenki látja" közben mindenki csak véli, illetve egyesek vélik. Egy jó per az ügyben jó tanulság lenne!
Papuska1
@ziziplanet: Azt hiszem még bennragadtál a szocializmusban! Egy kapitalista országban aki mer és tud vállalkozni, és megfelelő háttere van a szabad lehetőségek alapján bármilyen gazdag lehet! Miért ne? Az USA-ban hány csóró, de bátor ember lett milliárdos. Itt pont ugyanaz az államforma, a politikai rendszer mint ott! Ez nem tűnt fel? A kapitalizmus mindenütt kapitalizmus! Pont az a baja az országnak, hogy nincs elég ügyes vállalkozója, aki az itt megtermelt tőkével a nyugattól tudna már végre pénzt hozzánk varázsolni, mint ahogy a nyugat megteszi velünk! Mitől lenne egy bamba német, vagy egy torzult lelkületű francia több, mint egy magyar? Fogalmazd már meg! Miért válik milliárdossá egy nyugati mondjuk a félig állami áramszolgáltató, vagy gázszolgáltató által nyugaton, és itt miért ne lehetne? A nyugati vállalkozók még mindig tőkeerősebbek, mint mi! Mészáros sehol nincs egy Rothschildtól, pedig biztos, hogy okosabb, hisz magyar! A magyarnak miért nem lehet, a másiknak meg igen? Ezt is elmagyaráznád? Te hogy képzeled a kapitalizmust? Szociális piacgazdasággal? Tőke nélkül? Na úgy csinálnak belőlünk néhány év alatt rabszolgát a nyugatiak mint a pinty! Nincs már mögöttetek egy Szovjetunió, aki megvédne! Az erős arat, a gyenge szolgál, és robotol! Ezek a kapitalizmus törvényei, és nem lehet kívül tartani a határon. Vagy itt lesznek tőkések, vagy mind cselédek leszünk! Ez van! Gondolkodj el rajta! Ez van a határainkon kívül is, csak nem illik róla beszélni!
papa.49
@Horizont: Ne várd tőle a feje most is meg mindig a dádé seggében van, onnan meg csak ilyet lát a szarcsimbókos szemeivel))))))))))))))
Törölt felhasználó
@Papuska1: Ja hogy én vagyok bent ragadva a szocializmusban és ők a talpig becsületes, tehetséges vállakozó-politikusok...:) A Mészárosok, akik még nem Rotchildok..., hanem ügyes-okos magyarok:) Papi van baj:)

Erre most nem válaszolok, gondolod így.
Viszoont azzal kihúztad a gyúfát, hogy ezek"okos" magyarok, mert erre én pl nagyon büszke vagyok, hogy mit adtunk a világnak. Ezek viszont lopnak, rabolnak, úgy alakítják a szabályokat, hogy ők nyerjenek. Ehhez nem ész kell, hanem hatalom és pofa és bünöző hajlam!!!:)
Kérlek ne sorold ezt genny bandát a nagyjainkhoz, mert ezek szarházi börtöntöltelék tetvek, akik egypártrendszert és szocializmust építenek. Amúgy nem kell csipőből ezzel indítani, hogy én a szocializmusban ragadtam , mert a propelleren írok. Hidd el a faszba kivánom az mszp-t is. Járj nyitott szemmel, ezt javaslom ebben az országban mindenkinek! Nyilván nem fogjuk tudni meggyőzni egymást arról, hogy ezek az anyjukat is eladó szarházi tolvajok-e vagy nem... Azt viszont sajnálom, hogy még ebben vagy. A legtöbb kormánypárti ismerősöm legalább már látja miben él, de azt mondják amíg nincs jobb ez van... Látom te még nem tartasz itt:)
zöldszem
@Papuska1: 14:43"Ha valaki vádol valakit, bizonyítson!"
Orbán mentálisan komolyan beteg, viszont abszolút nem hülye.
2010-ben azzal kezdték, hogy az összes olyan szervezetet kinyírták, vagy fideszessé tették, amelyik bármilyen disznóság ellen felléphetne.
Hova mész ellenük?
Rendőrség?
Pintér?
Ügyészség?
Polt?
ÁSZ?
Domokos?
PSZÁF?
Matolcsy?
KEHI?
Gaál?
Szerinted melyik lép fel a hordával szemben?
A legfontosabb, hogy a bíróságokat és az ügyészséget, NAV-ot saját kézben tartja.
Na innentől kezdve nincs az a lopás ami bűncselekmény lenne.És mindezt a maffiatevékenységet leöntötte "nemzetikeresztény" mázzal, hogy legyen tapsikolás is a lopásnak ...
Vagy azt hiszed azért tőkésítette fel a "gázszerelőjét", a "saját lábon állókat", hogy neked vagy nekem jobb legyen ?
Mit gondolsz egy falusi gázszerelőnek összelapátolnának 25 milliárdos vagyont 5 év alatt ???
Miközben a miniszterelnök barátja meg havi bruttó 1,7 millióból "csöveskedik" ???
eugen4402
Ja, az USA-ban tényleg volt néhány pasas, aki a találmányával, a tudásával, a szerencséjével, vagy kitartó munkával felküzdötte magát a gazdagok közé, de olyant nem sokat tudnék felsorolni, aki a politikai hatalmával visszaélve lett volna milliárdos. Ott fordítva csinálják: először vagyon, aztán (esetleg) politikai karrier.
Törölt felhasználó
@zöldszem: Én múltkor fejben felsoroltak ezen intézmények vezetőit és a fő fidesz figurákat. Majd megnéztem, hogy van-e olyan akinek nem kötődik korrupció a nevéhez korrupció és arra jöttem rá, hogy kb nincs ilyen...
bence
@namihami: ! Hogy esélytelen e , arra én nem vennék mérget ! Ugyan sok igazság van abban amit mondasz ! De ! Szállasival ellentétben, orbánról mindenki tudja , hogy ki ! Honnan , hogyan indult . Nem tekintenek rá másként mint egy gátlástalan rablóra , akitől a népnek így vagy úgy ,de meg kell szabadulnia ! Hidd el , az utána maradt nosztalgia is elviselhetőbb lenne , mert az emberek fellélegezhetnének végre , hogy megszabadultak tőle ! A viselt dolgaira mindenképp fény derülne , ha másként nem hát a nincstelenekből milliárdossá váltak elszámoltatásával . Túlságosan nagy többségben vannak az elszenvedők mint orbán rajongói tábora ! Gondolod , hogy Orbán jelenléte nélkül Polt még maradhatna ? Kizárt dolognak tartom , mivel Orbán után ő a legnagyobb bűnös !
zöldszem
@ziziplanet: Magyarországnak a rendszerváltás óta volt 7 miniszterelnöke. 4 balos, 3 jobbos.
Ezekből 5 "durva"(k) gazdag, 2 csak amennyire a fizetése indokolta. Az 5 gazdagból 4 már gazdag volt, mire miniszterelnök lett. 1 van, aki kizárólag politikus volt egész életében, ergo minden fillér jövedelme dokumentálható. Aztán mégis milliárdos, a pereputtyával együtt. Na ki ez? Akkor ki is a korrupt? "na ugye"
Soroljam az elmúlt 6 év mutyijait? Minek? Közismertek. A milliárdos haverokat? Azok is ismertek. Már annak, aki nyitott szemmel jár!
bence
@világlátó: ! Ne kapkodd a levegőt ! Nyugodj meg ! Amilyen volt a mosdó , olyanná vált a törölköző ! Én csak dicsérni tudom Harangozó képviselőt ! Végre kimondta azt , amit önmagának mindenki feltett , hogy tényleg ! KI ?! Mégis kinek képzeli magát ?! Neki ! Értünk kellene lenni , nem pedig a brancsáért !
bakegya
A gyerekkori verések mély nyomai...hát tragikomikus szembesülés, mondhatom szánalmas ébredezés a háromszor négyéves "szabadságharcos szerecsenyfürdetgetés " UTÁN...EGY KŐ GAZDAG MAFFIÁVAL A HÁTA MÖGÖTT,még el is képzeljük hogy vallani fog???...füllentés,látens szorongás félelem agresszió...eljutott a skrizofén kettős személyiség szerepkonfliktusának zavaros küszöbéig...HÁRÍT,VÁDOL,MÁSOKAT HIBÁZTAT...ÜLDÖZÉSI MÁNIÁJÁT TERJESZTI KI és akkor még csakkk a viselkedéstendenciák közvetlen tapasztalható fogalmait soroltam... ezt is a "vörösseggfoltos" apjának köszönheti...némi szagértelemmel már nekifutásból lehetett tudni jópár tizen éve,kik rabolják le a magyarok természetrajzos életterét úgy "ISTEN IGAZÁBÓL" zsivány,fondorlatos üzemmódban! Ez a ...úgy csapja szét EZT A FIDESS MAXOS MAGYARORSZÁGOT AHOGY VAN.(,,de még Közép-Európát is,,,,csakkk halkan mondom)
Jozefina
Megoldás: elzavarás, bármi áron, elszámoltatás rögtön ítélő bíróság előtt, teljes vagyon elkobzás, ítélet végrehajtás!!! Eredmény Szabad demokratikus Magyarorszáf!!!
Törölt felhasználó
@bakegya: A szegénységet és az apának való bizonyítási vágyat kihagytad, ami miatt a Michael Jackson effektus van(kisvasút, foci) :) Amúgy ott pont!
Papuska1
@zöldszem: Ez megint mellébeszélés. Még mindig semmi bizonyíték, csak "mit gondolsz?" van. Én azt gondolom, hogy így is lehet. Senki sem mondhatja, hogy a neki szimpatikus oldalon nincsenek nem teljesen feddhetetlen emberek, de a miniszterelnök az ország, de még inkább a nemzet érdekei szerint alakítja a dolgokat. Amit az elmúlt időszakban láttam ez ezt igazolja. Ahhoz, hogy valaki mást lásson, vagy vaknak, vagy nagyon rossz emlékezetűnek kell lennie! Hajszálon múlt, hogy nem volt miből fizetni a közkiadásokat, az pedig a nyugdíj, a költségvetésből bérezettek (orvosok, tanárok, köztisztviselők stb.) bérének elmaradását és óriási menekülthullámot, forradalmat eredményezett volna sok vérrel. A magyar nem német! Az sem ment már sokáig, hogy a tudatilag is magyarok mindenütt szívtak! Nem a szélsőségre gondolok, de lehetne reálisan látni a helyzetet. Miért még most is olyan erős a Jobbik támogatottsága? Mi lett volna, ha nem Orbán jön? Forrt az emberekben az indulat, hogy saját hazájában az idegenek jártak csak jól. Ezt nem látod? Ez sem megy a végtelenségig! Nemzetpolitika nélkül nem lehet egy alapjaiban nemzeti államon álló országban hosszabban hatalmon maradni! Akár ki is az, aki próbálkozik. A világon mindenütt van nemzeti baloldal, nálunk nincs! Vagy látsz ilyet? Ezért nincs Orbánnak alternatívája! Ti csak felszínen gondolkodtok, de a dolgok mélyebb alapon is mozognak! Összegezve torony magasan Orbánék jelentik még a létet is az országnak!
Papuska1
@zöldszem: Nem mondanám, hogy milliárdos, de bőven sokmilliomos. A családjában a szülei is bőven azok és a felesége szülei is azok voltak, már Orbán miniszterelnöksége előtt. A feleségével együtt kb 3 milliót keresnek kb, 25 éve és kb. 15 évig nem volt valós rezsijük, hiszen miniszterelnökként számos dologra nem kellett költenie és a védelem miatt ez a teljes családjának kijár. Ez természetes. Ha nem lenne így, régen elraboltak volna valakit a családjából és jön a zsarolás. A világon mindenütt erősen védik a vezető politikusaikat és a családjukat is! Tehát a hárommillióból minimum kettőt meg tudtak havonta spórolni és azt forgathatták, ha eszük volt azt is tették. Minden milliomos azt teszi Egy bizonyos töke felett a forgatott pénz duplázódik, néha triplázódik is. Egy miniszterelnök kell, hogy tudjon úgy bánni a pénzzel, hogy hozzon, mert ha nem, nem való miniszterelnöknek! Esetleg a dunyhába varrva, vagy az OTP-be takarékba téve kellett volna ülniük a pénzükön? Nem értem! Nem szocializmus van! A fő termelő erő a tőke! Teljesen reális az anyagi helyzetük. Közben persze többeket milliárdossá tettek. Ez is része a politikának. Egy egyenlősdiből ki kellett alakítani az új, a gazdagok gazdagabbak, a szegények szegényebbek világot. Sajnos sokáig nem nőtt a nemzeti vagyon, hanem fogyott. Ebben a helyzetben, ha a cél nem a szocializmus, az egyenlősdi fenntartása, ha ugyanazt a pénzt új módon osztják el, ez is természetes. A nyugat gazdagságának alapja az egykori gyarmatokból szerzett gigantikus tartalék volt. Nekünk ilyen nem adódott! Mit és hogy tehettek volna a vezetők? Ki ki a saját fajtáját stafírungozta, és bizony közülük nem mindegyik itthon volt érdekelt! Vagy ez nem igaz? Te hogyan csináltad volna, ha te vagy ebben a helyzetben, és az egyenlőből egy új osztálytársadalmat kell, ráadásul nagyon gyorsan létrehozni? Kíváncsi lennék?
papa.49
@ziziplanet: Azt nem taglaltad vajon NAPONTA VAN 1 MILLA MEGTAKARÍTÁSA???
És ha rendesen megtakarná valaki mit kotyogna a dádé???
WF
@prime777: Kedves prime777! Én rengeteg kiváló embert ismerek MO-on, és bármilyen kritikus vagyok saját nációmmal, olyan kijelentésre sosem ragadtatnám magam, h a magyar egy szar nép. Szerintem igenis szerethető minden nemzeti gyarlósága ellenére. Nem hiszem, hogy szebbek, jobbak, okosabbak lennénk bármelyik népnél a környezetünkben, de nem is rosszabbak. A közgondolkodás és a beidegződések sajnos olyanok amilyenek, reménykedjünk, hátha idővel ezek is megváltoznak.
zöldszem
@Papuska1: ,A kelet-európai rendszerváltás éllovasából, a legfejlettebb szoci országból, a legvidámabb barakkból, ma Európa mélypontja vagyunk ahonnét alsó hangon minimum 1 millió ember menekült nyugatra, (Eddig.) ahol a törvényt naponta szarják le, akik alkotják, ahol 50 ezer forintért lehet dolgozni egy hónapig, ahol a király utolsó csicskása is milliárdos, ahol stadiont épít a bonsai szarka a kertje végébe, miközben Kazahsztánt nevezi mintaállamnak.
25 év után ott sem tart az életszínvonal, mint a Kádár rendszer derekán.
Lehet ezt ragozni, lehet egymásra mutogatni, de a lényeg, hogy valami baszott nagy szar van a palacsintába. Nem kell ehhez se baloldalinak, se liberálisnak lenni. Elég nyitott szemmel élni.
De ha szerinted meg lehet élni 50 ezerből, akkor mesélj róla!Téged nem zavar, hogy az összes politikusunk úszik a pénzben, miközben nekünk a seggünk kilóg a gatyából és 25 éve hallgatjuk, hogy rövidesen nekünk is jobb lesz?
Persze ha téged boldoggá tesz, hogy a számodra rokonszenvesebbek zsebelnek ki, örülhetsz a neked rokonszenvesebb uralmának. Én megragadtam a kizsebelés tényénél, úgyhogy nem sok magyar politikus van, akit nem kísérnék a börtönbe mosolyogva.
Mond neked valamit, NAV balhé, a Questor ügye, a kitiltási botrány, a Paks 2-t, az állami földek lenyúlása...?Gondolom szerinted mind rendbe, mert a Fidesz uralma alatt történt.

Ja! És azt tudod, hogy az adóbevallása Orbán szerint szinte nincstelen, úgy hogy hiába számolgatsz havi két millát sem spórolt Orbán. Viszont van olyan (Lázár) többet spórolt mint amit keresett!!!

Az a szerencséje Orbánnak, hogy jó sok van ebben az országban az ilyen lelkes idiótákból, amilyen te is vagy.
zöldszem
@Papuska1: Ugyan, hagy már ezt a szülők gazdagok szöveget!!!
Miért nem a házasságkötéskor segítettek a szülők? Orbánnak vagy Szijjártónak is csak jóval "később". Miért nem akkor mikor a gyerekek születtek? Miért csak jóval később cserélték az emeletet kacsalábon forgóra kecóra? Mert akkor még nem voltak közel a vályúhoz!!
kepkezelo.com/images/r9f3k1zlybos6e346bmk.jpg
advocat
Valaki nagyon okos adja már össze, hogy mennyi volt a bevétele - az elmúlt 26 évben. Vonja le belőle a gyerekekre szánt pénzt, meg a rezsit, esetleg adja hozzá az asszony fizetését (hol is dolgozik?). És kiderül, hogy még Ráchel svájci tanulmányaira is kölcsön kelett kérni. Gondolom én. De tévedhetek.
k.ati
Amíg a média nem lesz szabad és objektív, amíg a "közmédia" ezeket a híreket nem közvetítheti az országban, addig nyugodtan rabolhatnak ezek a "talpig becsületes" "fiatal demokraták".
Törölt felhasználó
@zöldszem: Kitartó vagy:) Gondolom a "vitatható" ellenzéki politikusok pénzéhez is így áll:)
zöldszem
@ziziplanet: Nem tudom, hogy mi lett neki attól jobb, hogy most a Fideszes gazdasági körök lopják el a pénzt? Mert ha csak annyival, hogy legalább nem "ők", akkor az biz szánalmas.
Olvasva hozzáröffenéseit arra jutottam, az a lényeg, hogy most a Fidesz bagázs lop, és ez nem problémája.
huKKK
@Horizont: Szigetváritól ez egy ostoba kijelentés volt.
Jogosan érheti az a vád, hogy hülyének nézi a magyar embereket.
Szerintem minimum minden második magyar ember tudja, hogy 205 milliárd ft-tal nem lehet 2016-ban senki Magyarország leggazdagabb embere.
www.origo.hu/gazdasag/20151103-csanyi-sandor-vilag-leggazdagabb-emberi-kozott-forbes-lista.html
Tévé, rádió, sajtó, minden tele volt a hírrel, amikor Csányi felkerült első magyarként a Forbes listájára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.