Lánczi András, – aki a Corvinus új rektora és egyben a Századvég vezetője – adott interjút a HVG-nek. 

A beszélgetés során szóba került a Fidesz és a korrupció sajátos viszonya is. Lánczi erről így vall:

az államosítást ebben az országban nem lopásnak hívták 1948 után, a privatizálást sem szabad rablásnak nevezni 1988 után. Most is van egy szisztéma, amit kritizálhatnak, hogy korrupció, de én azt állítom, hogy ez egy politikai elképzelés végrehajtása. Lehet, hogy van, akinek ez nem tetszik.

Orbán Viktor tehetségesen kormányoz

Arra a kérdésre, hogy érez-e a kormányfővel lelki rokonságot, Lánczi kifejtette:

Szerintem Orbán Viktor tehetséges kormányzást valósít meg. Esetében pontosan arról van szó, amit én is vallok és írok a publikációimban: a vezetés kreativitás. Higgyék el, ebből egyszer, száz év múlva, nagyon érdekes szakdolgozatok születnek majd.

A rektor büszke arra, hogy a Századvég sorra nyeri a sokmilliós megbízásokat, és örömmel vállalja, hogy a kutatócég a magyar miniszterelnököt támogatja.

A Századvég-tanulmányok és az MNB-alapítványok eltitkolt pénzügyei kapcsán Lánczinak a korábbi szocialista kormányok jutottak eszébe:

A Miniszterelnökségtől kiperelték a Századvég tanulmányait, mellesleg az Orbán-kormány által hozott adatkezelési törvény alapján. De ettől fogva magam is mindent látni szeretnék, hogy korábban miért és mennyit fizettek a 2010 előtti kormányok.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szmeagol
NER - Nemzeti Együttlopás Rendszere
Vajon miért nem hiteles ez a "péló"?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Én is sajátosan értelmezném a visítását, amikor éppen megujjazom. Megmagyarázza a lopást. Egyértelmű, hogy ez is egy more.
human
@világlátó: Gyakorlatilag az emút nyócévet pont úgy használj a fidesz az ellenzék ellen, mint a komcsizást. Azt mondja mocskos kommunisták, közben ők is azok voltak. Azt mondja mocskos tolvaj szocik, közben ők is loptak. De a híveknek ezt már nem gondolják át.
justhpeter
Milyen lehet a rektori konferencia, ha ez is rektor ?
Ágnes40
@Ágnes40: a technika ördöge :(
Remélem, most jó a link.

www.youtube.com/watch?v=eBwyG3TtoQw

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.