Székelyföldi Jégkorong Akadémia létrehozását és magyarországi támogatását jelentették be vasárnap délelőtt egy csíkkarcfalvi (Carta) sajtótájékoztatón Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke és a terv székelyföldi képviselői.

A Magyar Jégkorong Szövetségben elnökségi tagsággal rendelkező államtitkár bejelentette:

a magyar kormány több év alatt 1,5 milliárd forinttal támogatja a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát, amely csíkkarcfalvi székhellyel, a római katolikus egyház által létrehozott alapítványi keretben jön létre.

Az államtitkár történelmi sikernek nevezte, hogy a magyar jégkorong válogatott szombaton legyőzte Fehéroroszországot, és kijelentette: ez nem sikerülhetett volna a székelyföldi jégkorongozók sok éves hozzájárulása nélkül.

Soltész Miklós elmondta a támogatás egy részét beruházásokra, másik részét pedig szakmai programokra szánják. Az akadémia működését évi 225 millió forinttal támogatják, és

már a 2016-os évben mintegy 613 millió forint támogatás érkezik Székelyföldre.

Az akadémia székhelye Csíkkarcfalván lesz, de a támogatásból a csíkszeredai, gyergyószentmiklósi, kézdivásárhelyi, sepsiszentgyörgyi és marosvásárhelyi jégkorongozók is részesülnek. Az államtitkár hozzátette, ezt nem támogatásnak, hanem a székely hokinak szóló köszönetnyilvánításnak kell tekinteni.

Tánczos Barna szenátor, a Román Jégkorongszövetség korábbi elnöke elmondta, jelenleg 500 gyermek jégkorongozik Székelyföldön, és a támogatás célja az, hogy tíz év alatt megkétszerezzék a hokizó gyermekek számát.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
@Borsodi: Nálad a pont! Rohadt férgek, hogy dögölnének meg! De úgy kell nekünk, mert hülyék vagyunk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
radios45
@Feraj49: az útdijból, meg az üzemanyagok adójából, évente közel 3000mlrd-ft. megy be a költségvetésbe, útfelújításokra, új utak építésére pedig, valamivel több mint 100mlrd.ft. van megszabva...
kérdés, hová lesz a többi pénz?
Feraj49
@radios45: Ez jó kérdés ! Mert az utak nincsenek megcsinálva(mint sok minden),csak foltozgatják azokat.Az ország leggazdagabb embere OV. 207 milliárd forinttal.Talán ez lehetne a válasz.Miből is ?
Hellcat
MINEK? mert, hogy nem a szavazatokért megy az is tuti...max azért hogy kevesebbet kelljen kijavítani a leveles szavazatokból fideszesre...
lópicigáspár
Csak a jó nevelésemnek tudható be, hogy most nem osztom meg a véleményemet!!!
radios45
@Borsodi: na igen,egy közmunkás napibére, munkanapon 2360ft, egy átlagos álláskeresői tám.ra jogosult, /regisztrált/1,5-2évet ledolgozott becsületes, melos ember, nem kap többet 35ez,ft.nál,segélyként, és azt i csak max.2hónapig.
Ezek a rohadék államtitkárok, helyettes államtitkárok, meg kapnak ingyen autót, a havi 1,5millás fizetésük mellé, aminek az éves bérleti díja, megközelíti egy ugyanolyan kategóriájú Audi, vagy Skoda Oktavia új árát..
Mindent a mi pénzünkből állnak, szórnak vesznek el, dögöljenek meg a képviselőkkel együtt..
radios45
@Feraj49: Az adófizetők, vagyis a mi pénzünkből,
akasztófára valók mind, xarházi rablóbanda, maguknak mindent megszavaznak, nekünk a dolgozó rétegnek, meg csak a magas járulékok, az alacsony fizetések , és a kiszolgáltatottság jut.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.