Az MNB tavaly 30 millió forinttal támogatta a Bencsik Gábor és Kerényi Imre nevével fémjelzett Magyar Krónikát, idén az MVM-től kapott 10 millió forintot a jó dolgokról író lap. Az összes szépirodalmi lap támogatására idén 144 millió forintot szán az állam – írja a HVG.

Két éve havi tízezer példányban jelenik meg Bencsik Gábor főszerkesztésével a Magyar Krónika. Tudják: "Kinyílott a pitypang. Megírom".

A folyóirat tavaly 30 millió forint támogatást kapott a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Banktól. Idén a Magyar Villamos Művek adott tízmillió forintot a Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott nevével fémjelzett lapnak.

Eközben az összes szépirodalmi lapra idén 144 millió forint állami támogatás jutott a Nemzeti Kulturális Alaptól.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@pbalage: Bocsika, de aki egy ilyen lapba teszi bele a vallalkozasat, aruhirdeteset, az megerdemli, hogy a loszerszam rosszabbik vegen alljon...:o)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@nezelodo: Látod, ez eszembe sem jutott, a korabeli luxuskivitel. Nem esküdnék rá, de mintha offset mélynyomásúnak becézték volna... Igazság szerint volt a megyei könyvtárnak egy Hírlap-olvasó terme, ott szoktuk böngészni a Bravot, a Vie nuove-t, meg a fene se emlékszik már azokra a szép fényes, színes magazinokra. Azt nem is tudtam, hogy ez a Rém a Bakonyban rejtőzködött. És nem akadt egy qurva vadkan, amelyik közelebbi kapcsolatba bocsátkozott volna vele..?
nezelodo
@eugen4402: Az egyetemi korosztályából néhányan ma is a hasukat fogják a röhögéstől amikor előadják a történetet, mert az ürge ugyanolyan maradt. Nem is tudom, hogy a gazdájuk hogyan kutatja fel, és miként állítja szolgálatába ezeket a lipótmezei szökevényekre hajazó figurákat..
Faluhelyen az ilyeneket látva csak elnéző mosollyal legyintenek az emberek, és csendesen megjegyzik, hagyjátok, ő a falu bolondja.
eugen4402
@nezelodo: Igazán jó a hasonlatod, tényleg így volt, és lehet, hogy ma is pont így mosolyognak a népek, miközben cinkosan összekacsintanak... Régen "formabontóknak" neveztük az ilyen egyéneket, de ők vagy ellenzékiek, vagy semlegesek voltak. Mondjam azt, hogy megélhetési formabontó..?!?
qxy
ja , és ez mind szabályos törvényes.
Itt drasztikus lépések kellenek. valami olyan amin távcső is van. Nem kellene mindet. Csak egy kettőt. A többit meg figyelmeztetni. .- Tudod, ezek meg károsították a hazánkat , népének jogait. Ez van . De szerintem érdemes vigyázni mert lehet hogy most te vagy épp a célkeresztbe. De ki tudja?? Tudod ez olyan hogy az erdőbe minden ehető. " Még te is " "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.