Magyarország megsértette a Párbeszéd Magyarországért (PM) négy korábbi képviselője, valamint az LMP két volt és egy jelenlegi képviselője szabad véleménynyilvánítási jogát azzal, hogy 2013-ban az Országgyűlés különböző ügyekben megbírságolta őket – mondta ki az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) nagykamarája kedden.

A strasbourgi székhelyű törvényszék 2014 szeptemberében első fokon már kimondta, hogy sérült a PM-es Karácsony Gergely, Szilágyi Péter, Dorosz Dávid és Szabó Rebeka, illetve az LMP-s Szél Bernadett, Osztolykán Ágnes és Lengyel Szilvia szabad véleménynyilvánítási joga, s ezért kártérítést ítélt meg nekik.

Az ügyet a magyar állam fellebbezése nyomán végül a másodfokú tanács elé utalta a bíróság.

Az EJEB fellebbviteli fóruma keddi jogerős ítéletében helyben hagyta a korábbi döntést és megállapította, hogy a bírságolással a magyar hatóságok megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményének a véleménynyilvánítás szabadságáról szóló 10. cikkét.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Csizmás Kond: Abból indulsz ki, hogy van egy törvény ami alapján büntetést kaptak. Csak itt egy magasabb rangú törvénnyel ment szembe az a szabály ami alapján büntettek. Tehát ha a szabály érvénytelen, akkor az abból adódó büntetés is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Kövér és orbán a választók farkával veri a csalánt, így közpénzből lesz kifizetve, holott jogszerűen annak kéne, aki a törvénysértést elkövette. Ez alkalommal nagypofájú kövér uraságnak!!!
magyarbakancs
@papa.49: Fizet de, nem a saját fizetéséből, hanem a mi adónkból.
Feraj49
Bocsika , de Én nem sértettem semmit. Mondják ezt a nádfedeles bajuszosnak ,és ne "Magyarország"-ot mossák össze vele ! Ez sértő rám nézve !
human
@Yoda69: Konkrétan az alaptörvénybe írták bele. Gondolom erre a módosításra is ugyanolyan büszkék a soha semmiért felelősséget nem vállaló fideszesek.
papa.49
Ezt a megoldást amit a fütyiszek követnek, már gyermekkoromban is elutasítottam, az én saram, az enyém, a pápaitahó sara meg az övé, oszt. jónapot!!!
papa.49
@magyarbakancs: Ez a legnagyobb baj, ezt is a golyófejűtől vették át abban az időben volt divat, hogy aki vezényelt az nem tévedhetett!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.