Az illegális bevándorlásról és az új osztrák menekültügyi törvényről is tárgyalt Pintér Sándor belügyminiszter osztrák kollégájával, Wolfgang Sobotkával kedden Budapesten – közölte a Belügyminisztérium az MTI-vel.

A közlemény szerint a találkozón a miniszterek megerősítették szándékukat Ausztria és Magyarország belügyi együttműködésének folytatására, különös tekintettel a jelenleg legnagyobb kihívást jelentő közös feladatra, az illegális migráció visszaszorítására.

Hozzátették: ennek különös jelentősége van a Görögországtól Németországig húzódó migrációs útvonal mentén fekvő országok együttműködésében.

Wolfgang Sobotka tájékoztatást adott az Ausztriában a közelmúltban elfogadott új menekültügyi törvény rendelkezéseiről és annak gyakorlati megvalósításáról, valamint az osztrák-magyar határszakaszon ideiglenesen visszaállított határellenőrzésről.

A menekültügyi és a migrációs kérdések mellett a megbeszélésen kitértek a két minisztérium és végrehajtó szerveik közötti szerződések, a bűnügyi és az oktatási együttműködés aktuális kérdéseire is – közölte a tárca.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.