Ingyenlakással toboroz munkavállalókat a McDonald's, mert az ausztriai és balatoni álláslehetőségek jelentette konkurencia miatt egyre nehezebben jutnak munkaerőhöz – derült ki a cég közleményéből.

Az étteremlánc Kelet- és Dél-Magyarországon a magas munkanélküliséggel sújtott településeken, a helyi munkaügyi központok bevonásával próbál dolgozókat toborozni budapesti és nyugat-magyarországi éttermeibe, mivel utóbbi helyeken nincs elég jelentkező a mekis melóra.

A munkáért a költözést is vállaló leendő dolgozóiknak pedig gondoskodnak a lakhatásáról. Budapesten egy éven át lakbért sem kell fizetniük, csak a rezsit kell állniuk az újonnan toborzott embereknek az Állásért szállást elnevezésű programban.

Hasonló konstrukcióban toboroz dolgozókat a McDonald's egyik nyugat-magyarországi franchise-partnere. A három éttermet üzemeltető Clear 97 Kft. szerint más iparágak vállalkozásai számára szintén a lakhatás biztosítása a járható út, mert Nyugat-Magyarországon egyre erősebb a munkaerőhiány.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

prime777
Ahelyett,hogy a fizetésüket emelnék meg.
Még szép,hogy senki nem megy oda dolgozni.
Éhbérért szar meló,napi 12 órában.
Mit várnak?
Aki meg ott dolgozik 10 éve abból lehet manager is,havi 150 ezerért.:D
Wooow.
Nagy karrier.
A többi szorgos kis hangya meg havi 80-90 ezerért dolgozza magát halálra.
Aki csak tehette eljött tőlük az éhbér, meg a rengeteg meló miatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@Bringás: ..Legtöbb esetben nem a munkáltató a szemét , hanem a magyar képviselők , cégvezetők ..Ezek úgy nyalják a tulajdonosok seggét hogy azt már tanitani kellene ..A Magyar a Magyarnak a legnagyobb ellensége ..
Bringás
@gulyasgyula: De azért lett vezető, mert ezt várják el tőle!
gulyasgyula
@Bringás: Egy kis emberséggel , mérlegeléssel néha jobb eredmények érhetők el mint hatalmi szóval .. Sajnos az ostoba vezetők a hatalmi mámora határtalan ..
gulyasgyula
@Bringás: Merkel gondolatát most még az USA politikusai se értik pedig szerintem onnan irányitják ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.