Tíz évre titkosíthatta a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) a Germán8 nevű titkos nyomozást, amelynek részeként az iratokban egy Jürgen néven emlegetett rendőr mellett a Blikk főmunkatársáról, Csikós Klaudiáról is gyűjtöttek információkat. Az ügy egyik úgynevezett technikai aktáját 2024. december 31-ig titkosították „Bizalmas” minősítéssel, ez pedig azt jelenti, hogy a többi, ehhez kapcsolódó irat is hasonló sorsra jutott – írja a Blikk.

A lap úgy értesült, legalább hat ilyen dokumentum létezik, tehát az újságíró kapcsolatai közül legalább ennyi emberre adtak be lehallgatási kérelmet.

A rendőr ügyvédje indítványozta, hogy tegyék nyílttá a titkos információgyűjtésre vonatkozó dossziékat. Szerinte törvénytelen volt az újságíró elleni információgyűjtés, így nem lehet jogszerű eljárást alapozni a rendőr ügyfelével szemben sem. Emellett úgy véli, másképpen nem lehet ellátni a főtiszt védelmét, csak ha a titkos információgyűjtés adatait megismerheti a védelem.

A Népszabadság információi szerint ugyanakkor nem teszik nyílttá a titkos nyomozás adatait, ezt egy rendőrségi forrás közölte a lappal. Részletekbe nem bocsátkozott az informátor, ám szavai sejteni engedték, hogy van még a hatóság tarsolyában néhány további titkokban rögzített hangfelvétel.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez a legegyszerűbb a titkosítás intézménye mögött gyáván, hazug módra meglapulni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Ezek szerint Orbán 10 éven belül kívánja megvalósítani az egypártrendszert.
justhpeter
Ezért használom a saját nevemet, hogy ne fáradjanak a lehallgatásommal. Megtudják a telefonomat, felhívnak és elmondom a véleményemet azonnal. Ha nincs takargatnivalójuk akár a Magyar Hírlapban is leközölhetik.
nezelodo
@papa.49: Olvasd el az előtted "szólót", hogy ezek ugyanazok. Máris láthatod, van esély az összekapcsolásra.
kukac50
Melyik politikus bújik a titkosítás mögé? Gyáva gerinctelen féreg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.