Vigyázat KIRÁNDULÓK! Figyeljetek oda, és terjesszétek ismerőseiteknek! Az országban több helyütt előfordul már a KAUKÁZUSI MEDVETALP! Térkép is készült róla, hogy mely helyeken fordul elő! A kaukázusi medvetalp (Heracleum mantegazzianum) gyomnövény, mely Európában is meghonosodott. Mérgező növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását: a bőrre került növényi anyag ugyanis fényérzékennyé teszi a bőrt (akár hosszabb távon is), és égési sérülésekre emlékeztető hólyagok jelennek meg rajta, melyek sokszor nehezen gyógyuló hegeket hagynak maguk után.

Forrás: naturportal.hu
Feltöltő: Naturportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
GeoCravker
Azért a hisztikeltők egy kicsit utánaolvashatnáénak a pszoraléneknek.
A következő az lesz, hogy felfedezték a chemtrail szóró napraforgót?
GeoCravker
Egyébként tényleg mérgező, és valóban fényérzékenyít, de azért nem ránézésre öl. Nem kell leszedni a levelét, és nem kell szembe dörzsölni sem. Ugyanis nem érintésre gyilkol, hanem a növény nedve tartalmazza bőrt érzékenyítő anyagokat.
Nem egyedül a családjában. S vannak nála mérgezőbbek is. Pl. bürökből nem jó teát főzni.
De petrezselyem magjából sem.
Naturportal
@GeoCravker: maga a növény nem mérgező, a rajta lévő szőrök tartalmazzák a fényérzékenyítő anyagot. Ha teát főzöl belőle nincs nagy baj, csak ha fedetlen testrész hozzáér (mint a csalánnál), vagy kíváncsiságból leszedi valaki, mivel a szőröcskék "mérgezőek":)
GeoCravker
@Naturportal: A présnedve tartalmazza leginkább. A leszedés a veszélyesebb.
Szókrakész
A grizzly medvetalp sokkal veszélyesebb.
Ne kerüljünk kontaktusba vele!!!
cs.n.
Ja, hogy növény. Már azt hittem, kung-fu pandák garázdálkodnak. :)
RonaGyuri
viszont a jól elkészített medvetalp fenséges = vékonyra kikloffolt pácol marhahús bekenve pestoszerűséggel majd két szelet prágai sonka között füstölt sajt és bebundázva kisütve

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.