Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint a költségvetési csalás gyanúját vetik fel a Magyarországi Református Egyház egyes európai uniós pénzekből finanszírozott beszerzései.

Hadházy Ákos csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a református egyház beszerzéseit vizsgálva talált "horribilis árú tanulmányokat", "érthetetlen áron" megvalósított rendezvényeket, illetve olyan képzéseket, amelyeknek nem nagyon látszik a célja.

Ezek a beszerzések ellentmondanak a protestánst puritanizmusnak és sok esetben "súrolják a költségvetési csalás tényállását" – értékelte az LMP-s politikus.

Hadházy Ákos példaként hozta a debreceni nagyerdei gyülekezetet, amely egy – párkapcsolati tanácsadási rendezvénysorozatra kapott – 40 millió forintos uniós támogatásból 30 milliót egy budapesti projektmenedzser- és tanácsadó cégnek adott.

Hozzátette: a hajdúböszörményi egyházközség egy debreceni rendezvényszervező cégnek adta 40 millió forintos uniós támogatását, amelyből többek között az "ország valószínűleg legdrágább", 120 ezer forintos bibliaóráit tartották meg.

Hadházy Ákos szerint annak a 198 millió forintnak az esetében is felmerülhet a költségvetési csalás gyanúja, amelyet a Magyarországi Református Egyház a fenntartásában lévő szociális szolgáltatók és intézmények alap- és szakellátási feladatainak fejlesztésére kapott.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Az egyháznak nagyon nem kellene az unortodox utat választani.
nevemnick
Majd a vezír kiáll mellettük, és a fia pedig megátkozza őket. (vagy előveszi a wudu babát...)
Toby
"Na ugye" hogy volt helye az ajándék közpénz 1 milliárdnak! Várják a következő dózist!
36
Szinte minden kormánytag, református. És szabadkőműves.

A régi plébánosunk mondott egyszer egy nagyon ide vágó történetet. A református lelkész, járt a Kádár időszakban mindíg párt szemináriumra. A katolikus papok, fel is hánytorgatták neki: Hogy tudod ezt összegyeztetni a hivatásoddal és a meggyőződéseddel? Válasz: Valamiből el kell tartanom az asszonyt és a három gyereket. És hát, a gyerekeim jövője...
Nil
Én nem csodálkozom ... kicsit lehet mélyebbre is ásni - a közmunkaprogramban is nagyon benne vannak - biztos Istennek tetsző dolog az állmilag támogatott rabszolgaság
justhpeter
@Nil: Pontosan erről van szó. Az Istennek nem tetsző dolgok ők szerényen csak ezt gyakorolják. A lenyúlást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.