Digitálisjólét-alapcsomagok segíthetnek a rendszeres internethasználat elterjedésében – közölte a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Deutsch Tamás elmondta: tárgyalnak a szolgáltatókkal arról, hogy 2017 januárjától valamennyiük kínálatában elérhető legyen digitálisjólét-alapcsomag, amelynek ára legalább tizenöt százalékkal alacsonyabb a jelenleg elérhető legolcsóbb konstrukcióénál. A szolgáltatók ugyanakkor "szabad kezet kapnak", vagyis az alapcsomagokban is tudnak majd versenyezni egymással – tette hozzá.

Ezeket az alapcsomagokat azok vehetik majd igénybe, akiknek még nincsen internet-előfizetésük. A tervek szerint két évig lehet használni ezeket, majd további egy évvel meghosszabbíthatják azok, akik részt vesznek az állam által biztosított ingyenes digitális képzésen.

A kormány célja jelentősen növelni a rendszeres internethasználók arányát. Magyarországon mindössze 65-70 százalék tartozik ebbe a csoportba, szemben az európai uniós 80-85 százalékkal. Az ideális az amerikai egyesült államokbeli adat elérése lenne, ott a lakosság több mint 95 százaléka rendszeres internethasználó – mondta Deutsch Tamás.

Emlékeztetett Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki szavaira is: ha a gazdaság jól teljesít, 2018 januárjától 5 százalékra csökkenhet az internet általános forgalmi adója. A kormány előtt most egy olyan előterjesztés van, amely szerint jövőre 27-ről 18 százalékra csökkenne az áfa.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
"akiknek még nincsen internet-előfizetésük"
Azoknak nem ettől lesz, vagy nem lesz. Bár ki tudja. Lehet, hogy most falusi nénikék százezreinek szeme csillan fel ennek hallatán, hogy pár forinttal olcsóbb lesz a net. Hátha még azt is megtudják, hogy a Dankó Rádiót is lehet rajta fogni, majd megindul az előfizetői özön, a MediaMarkt is ki fog települni Mucsajröcsögétől kezdve Övsömörgyörökösig, mert mindenki tabletet meg notebookot keres majd a heti piacon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Híjnye, de igyekszünk jólétet teremteni az utolsó kettő- másfél évre. Ígérgetések halmaza, pedig a másfél miller zsibbatagyúnak elég lenne azt üzenni: ,,Folytatjuk!"
simmering73
Jólét neked lesz pubi. Előbb azt kéne megoldani, hogy pl Bp-től 20km-re mindenhol legyen térerő és telefonálni lehessen. De ebben az országban még ez is elérhetetlen kívánság.
kamazuka
léccilécci !
A magot kiveti el,a kertet ki kapálgatja meg?
Majd a megosztás,vagy a like-olás?
sziha
Tehat akkor ez lett a nagy internet mizeriaval, Tomika? Akkor most mar nyet ado?
Toby
A Lendvaiban - vagy a cöf ! - igazán összedobhatna egy kis zsét ennek lelenc dajcsnak, fodrászra! Vagy hajáról keni a zsíróskenyeret? Ami Che Guevarának jól állt, az egy tahó agrárnak nem biztos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.