Béla egy kakaós csigát lopott el tavaly októberben, amiért már másnap elkapták. Bélának priusza is volt, az édesanyja elmondása szerint 16 évesen egy kortársától memóriakártyát vett el. Mindkét esetben rablás miatt emeltek vádat, mivel a fiú erőszakoskodott is – írja a Magyar Narancs

A lap ott volt a kecskeméti járásbíróságon a fiú tárgyalásán, amit elnapoltak, mivel a sértett, − a bolt biztonsági őre, akinek Béla megszorította a csuklóját, amikor az a ruhájánál fogva próbálta a boltban tartani a lopott kakaós csigával − nem ment el a tárgyalásra. A Bács-Kiskun megyei főügyészség három hete emelt vádat ellene rablás miatt, mivel tettlegességig fajult a biztonsági őrnek való ellenállása.

A főügyész végrehajtandó fogházat indítványozott , és azt, hogy a korábban jogerősen kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést is le kelljen töltenie Bélának.

A 18 éves fiú családja szétesőben van, kétségbeesett édesanyja nem tudja, mihez kezdjen.

Húsz kilót fogyott a kisfiam, mióta bent van. [...] Ezt már nem bírom ki, a kislányom meghalt decemberben, az élettársam elkezdett inni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,füstös,, flóri 1.4 milliárdot lopott, ja igen az most miniszterelnöki megbízott, HÁT EZ AZ NEM EGY HELYRŐL INDULTAK!!!
Nem mentegetem a srácot, de ez azért már túlzás!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fradigege
Bilincsbe kell verni matólcsyval együtt.
papa.49
A ,,füstös,, flóri 1.4 milliárdot lopott, ja igen az most miniszterelnöki megbízott, HÁT EZ AZ NEM EGY HELYRŐL INDULTAK!!!
Nem mentegetem a srácot, de ez azért már túlzás!!!
RonaGyuri
Ha éhes akkor kiflit lopjon, akkor még kormány-szóvivő és nyup-elimináló is lehet! =))
Borsodi
Egy kakaós csigát rabolt szerencsétlen,börtönbe került.Bezzeg a politikusaink milliókat költenek hotelra benzinre,autó bérlésre,mégis becsületes emberek maradnak , úgy tömik őket pénzel,mégsem elég. Farkas Flóri nem szereti a kakaós csigát?
www.youtube.com/watch?v=e20MQ2OTPJw
bence
polt elvtárs ezt csak annyiban hagyta ?! Na ne élje meg az idei karácsonyt az a bíró aki ezt az ítéletet hozta !
Toby
Illiberália gazságszolgáltatása! Ebben a mocskos rezsimben és hivatalaiban egyszerűen nem bízhatsz, az a patkány, amelyik milliárdokat dorbézol el "alaptványokba" és kisvasutakba, szabadlábon ronthatja a levegőt!
simmering73
Tetszett volna embert ölni vagy drogot árulni. A feje se fájna.
gulyasgyula
@papa.49: ..
Állítólag a "füstös flóri "-nak is volt valami hasonló ügye Szolnokon még "tisztességes cigány korába ..Egyébként ha Béla 20 kg fogyott előzetesben és még nincs kórházba akkor akkor olyan jó súlyba volt hogy nem is kellett volna neki csigát lopni ..
lópicigáspár
Igen, valóban jogos a felháborodás a politikusokkal szemben, és bízom benne, hogy rövidesen teljes vagyonelkobzás mellett kaptárba kerül mind! DE! Ez a mi Bélánk, akárhogy nézzük is visszaeső rabló! Most még "csak" memóriakártyát és kakaós csigát, később biciklit, autót ha megtetszik neki? Nem sajnálom egy pillanatra se!
bence
@lópicigáspár: ! Mi ez a politikusok lopásaihoz képest ?!
lópicigáspár
@bence: Akkor most mehetek lopni, mert a politikusok is lopnak? Ha elkapnak rád fogok hivatkozni, hogy Te voltál a felbujtó! Attól mert azok a férgek rabolnak, senki sincs felhatalmazva arra, hogy ugyan azt tegye! De tudod mit, nem megyek lopni, se rabolni, megpróbálok becsületes maradni ebben a kifordult világban!
human
Végül is most kell megállítani még mielőtt roma önkormányzati vezető szintre lopja magát. Flóri sem tűri a konkurenciát ahogy Viktor sem.
Desischado
Kakaóscsigáért börtön, milliárdok ellopásáért meg semmi. Íme, hölgyeim és uraim: Abszurdisztán!
Szókrakész
Bezzeg ugyanez a kecskeméti bíróság másokat meg felment, vagy ejnye-bejnyében részesíti.
emerencia
"Bűn és bűnhődés. Ha az ember zuhanni kezd a mélybe, a szervezetét megtámadja a kór, azt hiszi, látja vagy érzékeli a pusztító folyamatot? Egyáltalán! Él és vidám, a zuhanás érzése eufóriával tölti el. És hirtelen jön a felismerés: hol vagyok, mi történik velem? Ki voltam, és mivé lettem, ki a bűnös? Vajon képes-e az ember akár zárt ajtók mögött, a tükörbe nézve megvallani, hogy ő maga a bűnös, senki más rajta kívül? Soha! Hamar keres egy bűnbakot…"
Nyikolaj Ivanovics Leonov
szaboria1
Sajnos kis lopásokkal kezdenek és utána már nagyobbakért nem is kapnak dádát egyesek. Igaz ahhoz politikusnak kell lenni. A rablás és lopás között is van különbség. Itt ebben az esetben felfüggesztés alatt bármilyen bűnt követ el akkor vissza esőnek számít és még súlyosabb büntetés is lesz előző büntetése miatt.
ágimami
@szaboria1: Ez így igaz, de kiváncsi lennék, mennyi felfüggesztettet kapott anno? Már 7 hónapja előzetesben van! Meddig akarják húzni az időt??? Ráadásul amit lopott/rabolt az nem akkora érték!
Mi az hogy a bizt.őr el sem megy a tárgyalásra???
Azért én túlzottnak tartom a fogházat, más nagyobb ügyeket pedig simán eltusolnak!
Ja, valahol példát kell statuálni, de nem itt kellene kezdeni!!
papa.49
@ágimami: Igazad van alapjában véve... Ebben az országban ha lopni akarsz előbb LÉPJÉL BE A FÜTYISZBE, AKKOR LOPHATSZ AMENNYIT AKARSZ!!!
magyarbakancs
"Kakaós csigát lopott, hét hónapja van előzetesben."
Valaki milliárdokat lop és az MNB- ben ,vagy a parlamentben ül.
Mert minden ember egyenlő.
koszpeko
Ne lopj!
A qrmány nem szereti a konkurenciát.
papa.49
@koszpeko: Még kakaós csigát se???
Igaz kiflit is, csak a ,,szenátorina,, lophatott))))))))))))))))))))))))
koszpeko
@papa.49: A 260 mrd.-hoz vagy a mnyp. smafu egy kakaós csigához képest.
:)
wpym
A cikk kapcsán kettős konklúzió:

- Ebben az országban minél többet lopsz annál jobban jársz;
- Ha ez jár egy darab kakaós csigáért, vajon mit kapnak az országot ki rabló politikusaink és az őket kiszolgáló gazdasági háttérelit (mert ilyen mérvű bűnözés nem marad megtorlatlan!!!)?
Designer
Kis gyerek kis GOND, nagy gyerek NAGY gond!
Dr plágium
Lehet fikázni az igazságszolgáltatást, de ez a fiú már rablásért volt elítélve, és még csak 18 éves.
Sok prosti van akit még nem kaptak el " „Engem is megbüntettek húszezer forintra, azt írták a papíromra, hogy prosti vagyok, pedig soha nem kaptak el," és hát a kislánya is "munka közben" vesztette el az életét. Tudom fájdalmas de én így látom.
sentinel216
Viktor Hugo, Jean Valjean nevű hőse a Nyomorultakban kenyeret lopott az éhes és beteg családjának. Kapott is érte öt év gályarabságot és egész életére megbélyegezték.
A kakaós csiga minőségi különbség ezért talán ki kellene végezni ezt a gyereket. Hogy tőle és az egész magyar társadalomtól mennyi ezer milliárdot loptak el a fogva tartói, az nem számít.
jolibaba
Selmeczy mit kapott az ellopott kifliért? Tudja valaki?
namihami
Úgy kell neki.
Miért nem kisvasutat, budai Várat, Manyupot, MNB köz-alapítványpénzt vagy egyéb, valami ilyen, a törvény hatálya alá nem tartozó dolgot lopott?
Kakaóscsiga? -még jó, hogy nem mindjárt kiflicsücsök. Hát mit képzel ez a magáról és a társadalomról megfeledkezett gengszter? Most bezzeg utolérte a törvény keze és a társadalom méltán jogos megvetése és a megérdemelt büntetése.
qxy
Na Mi ebből a tanulság, ? Kicsit lopni nem jó
Tessék nagyot lopni Lásd Parlament. Mindenki becsületes.
" Magyarország jól teljesít"
nezelodo
Ja, megszorította a biztonsági közeg csuklóját! Nagy hiba volt, de helyette eltörhette volna az anyja, vagy a barátnője állkapcsát, még nagy ember is lehetne.
qxy
Ezt el kell mesélnem.
otthon, egy nagy boltba illetékes voltam
Látom ecccer csak hogy két fiatal pár, vihogva, teszik el a zsebbe a konyakot meg az Unicumot.
Ballagnak a pénztárhoz, ( közbe szóltam az illetékes " lopás gátló embernek, hogy " eksön van"
.- Kérem rutin ellenörzés céljából, vagy valami ilyen szöveg, közben az egyik lopós emberke már rúg is.én hárítom, de kissé kibillent az egyensúlyából.majd a következöket kiabálja Hozzám ne merj nyúlni te köcsög tudom a jogaimat Rendőr főiskolások vagyunk a lányok meg ügyvédnek készülnek.Ki meredt a szemem majd meg kaptuk őket és be rángattam szó szerint az öltözőbe Közöltem én is velük.. Na akkor tudod azt is te kis majom hogy ami itt most történik az nem is történt meg.és zutty. majd a hátsó ajtón ki dobtam mind a négyet mint a rongyot. Mehettek apuhoz, anyuhoz hogy lopni jártok és le buktatok
bence
@lópicigáspár: ! Nem ezt írtam ! Csupán az arányokra akartam felhívni a figyelmed !
Milliárdokért semmi , egy kakaós csigáért ennyi ?! Na ne má !!!
Milyen büntetőjog ez ?! Hol van ilyenkor a polt petike ? Ettől Te még maradhatsz becsületes ! Annál is inkább mivel a büntetlenség rád nem vonatkozna ! De azért ennyire ne legyen természetes számodra az , hogy ezek mindent megengedhetnek maguknak ! Mert ez nem mindig lesz így !
lópicigáspár
@bence: Idézem magam: "Igen, valóban jogos a felháborodás a politikusokkal szemben, és bízom benne, hogy rövidesen teljes vagyonelkobzás mellett kaptárba kerül mind!"
papa.49
@lópicigáspár: Csak válna már valóra a jóslatod!!!
Mangu
Tisztelt hozzászólók, véleményt nyilvánítók. Két dolgot ne keverjenek, mossanak össze. Az egyik, hogy megérdemli a tolvaj és a hét hónapot beszámítják. A másik, hogy ilyen a rendszer, nem anyázni kell, hanem változtatni. Rajta.
@lópicigáspár: @papa.49: Kezdünk olyanok lenni, mint a nilusparti székelyek, várjuk a megváltót. Ő nem fog jönni, nekünk kell menni, ha változást akarunk.
Nil
Vajon a biztonsági őr hány kakaós csigányi árut mentett már ki a boltból?
papa.49
@Mangu: Én azért a magam módján, és a lehetőségeimen belül igyekszem tenni ellene, csak nekem nincs a kezemben a ,,marsallbot,, hogy változtatni tudjak a dolgok menetén...
Mangu
@papa.49: Szervezz, szervezkedj. Elég lesz egy bunkósbot is, ha elegen leszünk. Miért csak a "FIDESZ"-nek van hozzá esze?
KERKA
Nem derült ki a számomra, hogy a fiú időközben nagykorú lett-e, mert ha még kiskorú nem értem, miért kell 7 hónapig előzetesbe lennie?
csa-csa
megértem ha éhes, de ez egy visszaeső piti bűnöző! ne csináljatok már szentet belőle!
Tudom! bezzeg aki milliárdokat lop... egyetértek! de a lopás az lopás!
KERKA
Volt egy rendelet a bolti lopásokról, talán úgy szólt, hogy 20 ezer alatt szabálysértés, afölött bűncselekmény. (ezt sokan ki is használták).
Amennyiben "csak" szabálysértés, mi indokolja a 7 hónapos előzetest. Basszus, ezen az elven hazánk összes cigánya börtönben ülne.
Nem csinálok belőle szentet, eszemben sincs, egyenlőre csak a jogi oldalát fontolgatom.
Megnéztem időközben a mandiner eredeti cikkét, a fiú a lopáskor kiskorú volt( októberben) decemberben lett 18 éves. Mély nyomor a családban, mély nyomor a faluban, hát ez nem semmi.
KERKA
@KERKA: nem mandiner, Magyar Narancs ! bocs.
advocat
Azért egy 100.000.-res rendbírság csak rávezeti a biztonsági őrt, hogy mégis megjelenjen.
Bringás
@KERKA: Az indokolja, hogy nem lopás, hanem rablás! Nem megyünk neki a biztonsági őrnek, ha lopáson ér!
Éerdekes ez a mély nyomor! Ha iskolába kell menni, szabad ember, ha lop, mélyszegény, ha ezért retorzió éri, akkor meg cigány. Bravó!
kukac50
Ha egy kakaós csiga 7 hónapot ér akkor Matolcsi 260 milliárdja mennyit???
Nil
@kukac50: ugyanez jutott eszembe :-) életfogytig kellene csak előzetesben lenniük a jelenlegi politikai elitnek és családtagjaiknak (mint bűnsegédeknek) - ha majd újraszületnek leülik amit kiszab rájuk a bíróság :-D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.