Ha valaki nem tudná, a Szent Márton-év központi eseményeként a szombathelyi egyházmegyében a Szent Márton-találkozót szerveztek július 9-10-ére. Mi tagadás: nem tudtam. Ha valaki nem tudná, erre, a jelek szerint, meghívták a pápát is. Mi tagadás: ezt sem tudtam. Eleddig. Mikor is jött a hír, hogy I. Ferenc lemondta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) meghívását. S aligha véletlenül. Az ugyanis egészen nyilvánvaló, hogy számos emberiességi kérdésben más a véleménye a pápának, és más a véleménye a magyar kormánypolitikusoknak. Akkor is, ha az utóbbiak előszeretettel emlegetik Jézust, és a keresztény értékeket. A legjobb példa erre a menekültek kérdésének kezelése. Ebben a magyar állam, mint politikai entitás az emberiességi szempontok elé helyezi a rövidtávú politikai haszonszerzés szempontjait. A pápa befogadásról és arról beszél: Jézus családja is menekült volt. S eközben elmegy rituálisan megmosni a szegények, hajléktalanok lábát. A magyar hatalom ezzel szemben a...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@GeoCravker: Tudod, szokasos a velemenyem: megint egy kivalo cikket irtal...A baj csak az, amit utolso gondolatkent leirtal: akiknek nagyon meg kene ertenie a Pa'pa uzenetet, azok vagy hulyek, es nem ertenek ebbol az uzenetbol, vagy rosszindulatuak, es nem AKARNAK erteni belole...
Gratula, mint rendesen...:o))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyuska
Azt várom, mikor tudjuk meg, hogy a pápa mögött is Soros áll, meg ismeretlen háttér hatalmak, meg persze komcsi-libsi a pasas és a Vatikánban mindenki, sőt még azok is, akik valaha ott jártak turistaként.
papa.49
@Kutyuska: Hamarosan kiáll a hollik, hol nem lik és elmondja, hogy a Pápa sajnos a Soros szócsöve...
karma1
@papa.49: Erre szerintem mar 24 oran belul sor kerulhet... A habony nem pihen, csak meglegyen neki a mindennapi ibizai feher pora...Attol jonnek neki ezek a Soros-fele remkepek...
GeoCravker
@perfekt: A Biblia tényleg nehéz olvasmány. Talán ezért hagyta ki ezt a magasságot számos, különben annyira kereszténységre hivatkozó honfi. Pl. Erdő, Balog, Harrach, Rétvári, stb.

Jézus mondá: bocsáss meg, hisz nem tudják mit cselekszenek. A bűnbocsánat tehát, az én értelmezésem szerint, annak jár alanyi jogon, aki anélkül vétkezik hogy tudatában lenne a bűnével. (nem vitatva, hogy a bűn fogalma is elég plasztikus) Orbán, Erdő és sokan mások esetében aligha lehet arról beszélni, hogy ne lennének tudtaában a helyzetnek. Orbán 2015 januárjában a várható menekülthullámról beszélt. A felkészülése magyar nyelvű, uszító plakátokból állt. Erdő tudatosan, a kormányra hivatkozva, tagadta meg a jószolgálatot a rászorulóktól, Harrach ismert adatok függvényében beszélt hobbiból elkövetettt éhezésről, stb. Ezek a figurák mind Jézus szellemében, mind a humánum diktálta morál alapján is bűnösök.
Számukra, mert mindig van egy kiskapú, akkor van "hivatalos" bűnbocsánat, ha kérik. Gondolod, hogy bármelyik pápai gyóntatást fog kérvényezni?
A pápa, kétségtelenül, polirikai gesztust tett, mint vatikáni államfő, Kubával és Mo.-al szemben is.
Miközben, magát a pápai misét nem tagadta meg az esemény alkalmából. Mely a népnek szól, ha egyáltalán. Megbízottja, a széljobb felé nyitott pápai bíboros meg fogja tartani. Aklinek a személyes is lehet üzenet: ti ezt érdemlitek.
BTW, nem beszéltem a pápával.
perfekt
@GeoCravker: Szia.Nincs lehetőségem vitatkozni,vallási témákban--mert ahhoz nincsenek kellő ismereteim.Amit eddigi életem közben tapasztaltam,azokból vállalom mondanivalómat- az esetleges tévedéseimet is,ha arra autentikus válaszadó mondd nemet.
Jézus mondta a kereszten az idézett mondatodat,és azokról szólt ,kik nem voltak tudatában,valóban kit -és miért kínoznak, és ölnek meg. Római katonák voltak, kik szögekkel "rögzítették" a kereszten. De hét mondata között volt egy ami érdekes tartalmú..." .Én Istenem, miért hagytál el engem,kiálltok nappal ,nem hallgatsz meg és éjjel is:..." kérdezlek ő is megérdemelte sorsát? A politikusainkról. Hidd el,hatalmi gőgjükben nem tudják mit cselekszenek--egy valami tartja egybe őket a hatalomvágy-és az azzal járó jólét,a pénz imádata és a bűn.De ezért egy nemzetet lapon említeni,s büntetni velük egy nemzet igaz hívőit és egy Pápai nunciust küldeni mit mondjak--azt én, a Pápa rossz döntésének tartom.Nekem erről Husz János máglya halálakor elhangzott mondata jut eszembe,mikor a rőzsehordó asszony, az erdőből hozott fákat a máglyára dobta" Ó szent együgyűség"! Nos ezek a gondolatok jutottak eszembe, a politika összes prominenseiről,tartozzon bármelyik párt tagságához.
GeoCravker
@perfekt: Nem vagyok pap, és nem beszéltem a pápával. A pápa nyilvánvalóan kettős szerepű. Részben, államfőként politikus kell, hogy legyen. Másrészt, idológiai, lelkiségi vezető is. Azt hiszem Thomas Mann mondta, hogy a pokolban csak bölcsek kerülhetnének, hiszen a legtöbb rosszat olyanok követik el, akik nincsenek tisztában tetteik súlyával. Ha mégsem ő mondta, akkor majd valaki remélem kijavít.
Jézus, az én olvasatomban, értelmezésemben asszisztált öngyilkosságot követett el. Nem élvén az akkori körülmények között erre akár saját külön oka is lehetett. Ez esetben lehet, hogy csak megpróbálta, kora Lutherjeként kihozni a helyzetből a maximumot.
Ahogy a pápa is talán ezt igyekszik a kettős szerepből.

Jézust, s ezt gyakran elfelejtik, rabszolgaként végezték ki. A kereszthalált a lázadó rabszolgáknak tartották fenn akkortájt (ld. Spartacus-felkelés). Ám ebből a kegyesebb verziót utalták ki a szögeléssel. Sokakat csak felkötöztek, és gonosz módon olykor meg is itatták. Igen hosszóra nyújtva a szenvedést.
A szögelés ezzel szemben lehetőséget adott a tetanusnak, hogy elvégezze a piszkos munkát (a csukló ereiből elég gyorsan szétterjedve), amellett esélyt adott egy ér megsértésével az éhhalálnál gyorsabb elvérzésre is. Volt erről vmi múűsor egyszer azt hiszem.
De ettől még Jézus kivégzése sem túl különleges, sem túl méltóságteljes nem volt. Szerintem

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.