A feketetaxizás visszaszorítása érdekében indított ellenőrző akciók során adóellenőröket „ejtett foglyul” egy pánikba esett Uberes. A sofőr az éppen ellenőrzést tartó ellenőrökkel a kocsiban, az ajtókat blokkolva a fuvar végén újra útnak indult, de nem árulta el, hova akarja szállítani a NAV munkatársait. 

Mint később kiderült, a sofőr pánikba esett, hogy le akarják venni az autó rendszámát. A NAV feljelentést tett az ügyben, hivatalos személy elleni erőszak miatt. 

A célállomáson a vélhetően gyanút fogott sofőr az utasok külön kérésére sem akarta lezárni a fuvart, hiába győzködték, hogy így nem értékelhetik a szolgáltatást a neten. Miután kiderült, hogy a sofőr NAV ellenőrzés alanya, először kiutasította a revizorokat, akik azonban a jegyzőkönyv lezárása nélkül nem hagyták el a helyszínt.

A gépkocsivezető ekkor blokkolta az ajtókat, elindult és az ellenőrök kérdésére csak annyit mondott, „jó helyre” viszi őket. Út közben rádión leadta kollégáinak a két revizor személyleírását. Fél órába telt, mire a sofőr megnyugodott és elengedte a NAV munkatársait, akik addigra már telefonon segítséget kértek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
És az az érdekes hogy az Uberes nem tud feketén taxizni, amíg az új 3/3-as ügyosztály alkalmazottai simám elviszik úgy az utast hogy nem kapcsolják be az órát.
Persze az olyanokra mindig szükség volt akik figyelnek és jelentenek, de ezért a kisebb bűncselekményeket is elnézik nekik.
papa.49
Visszanyalt a fagyi, csak ezért is a sofőrt büntetik meg!!!
Toby
és hány darab NAV-matyi ült be a taknyukat verő, tüntetgető, rablóhotda kocsijába, ellenőrzés címén ? Csak kérdezem...mert ha jól télvedek, akkor újságíró tesztelte a sárga patkányt!
human
Helyes az ellenőrzés, de az adóellenőrök hány taxist kaptak el túlárazással vagy számlakiállítás elmulasztásával???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.