Egy csónakban evezünk a nemzetiségekkel, amit megpróbálnak elsüllyeszteni különböző erők, ezért érdemes lenne komolyabban venni ezt a sorsközösséget – mondta az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádiónak a Nemzetiségi Kultúrák Napja alkalmából adott, vasárnap reggel sugárzott interjúban.

Kövér László hozzátette: szisztematikus lélektani-politikai háború folyik a világot eddig összetartó identitásokkal szemben, a tömeges migráció egyes felfogások szerint háború Európával, az európai országokkal szemben, és egy kultúráját vesztett, homogenizált európai populáció létrehozását szolgálja.

Mint mondta, az erdélyi magyarságnak és az erdélyi románságnak is az elgyökértelenítés veszélyével kell szembenéznie. A Magyarországon élő nemzetiségek, és a Romániában, Szlovákiában élő magyarok támogatása európai gyökereik erősítésében akkor lesz igazán fontos, amikor ezeket a nemzeti kultúrákat még nagyobb támadásoktól kell majd megvédeni – mondta Kövér László.

A politikus szerint Magyarország nemzetközi kapcsolatrendszerében is felértékelődött a nemzetiségi szószólók szerepe, a kormány szeretne erre támaszkodni, például a delegációk részét adják a szószólók is.

A parlamentben működő nemzetiségi szószólók a Magyarországon működő befektetők, az anyaországi gazdasági csoportosulások és politikai szereplők felé is tartják a kapcsolatot, így egyfajta hitelesítői tudnak lenni a magyar kormány politikájának, egy másik nézőpontból tudják azt kritizálni vagy alátámasztani – mondta.

Kövér László kitért arra, hogy a globalizáció rengeteg kárral, hátránnyal és rombolással jár a nemzeti kultúrákra nézve. Olyan homogenizált európai populáció létrehozására irányul, amelynek a világ nagyvállalatai egy brüsszeli központból tudják diktálni a törvényeket – tette hozzá.

Úgy vélte, ezt bizonyítja az EU és az Egyesült Államok között tervezett transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP), amelynek elsősorban az amerikai, másodsorban néhány nagyobb tagállam multinacionális cégei lesznek haszonélvezői.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A fidesz tudathasadása, hogy szuverenitásról, önrendelkezésről, brüsszeli központosításról beszél. Közben mit csinálnak Orbánék? Az iskolákat központosítják, az önkormányzati iskolákat államosítják és már az alapítványi iskolákat is. Hol van itt szuverenitás, önrendelkezés, decentralizáció??? Orbán pávatáncol és mi csak a páva seggét látjuk, ami nem a szebbik oldala.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Szükség van a szimbólumokra, éreznünk, értenünk kellene a történelmet. Azt nem akarom elhinni, hogy a világ, vagy népünk történetét diafilmen kellene bemutatni. Élő embereket, élő világot is lehet ábrázolni: mozgófilmen. Tudom, nem könnyű, de bele kell törődni.
kakaósbögre
nos,bár nem vagyok nemzetiségi,vállaljon veled,tahókám,sorsközösséget a lófasz.tudjuk mindannyian hogy börtönben végzed-már ha szerencséd van,és szervek kapnak el előbb és nem a nép-ebben pedig nem szeretnék osztozni veled.
papa.49
@kakaósbögre: A ,,nádfedelest,, élvezettel szaggatnák ki nála sokan)))))))))))))
human
@kakaósbögre: Kövér nem fog börtönbe kerülni. Ő nem lopott mint a társai. Neki elég volt a pulpitus által nyújtott magasabb rendűség érzése. Azért, hogy valaki buta és bunkó még nem jár börtön.
kakaósbögre
@human: viszont a bíróság nem tekinti a butaságot és a bunkóságot mentő körülménynek.a lopás pediglen nem kell hogy fő vádpont legyen,elég a bűnsegédi bűnrészesség illetve a bűnpártolás.
human
@kakaósbögre: Nem hinném, hogy ez így fog működni. Egyébként egy jogász úgy nyilatkozott, hogy sajnos a megszerzett tulajdont (pl. Mészáros) nem valószínű, hogy vissza lehet majd venni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.