Meglehetősen megdöbbentő sztorit vázolt fel egy hölgy a Pesten Hallottam Facebook csoportban. Egy 12 éves kislányt nem engedtek tovább, mert nem volt nála a diákigazolványa.

Vélhetően az iskolából sietett haza egy 12 év körüli kislány pénteken, amikor a Blahánal, a kijáratnál az ellenőrök kérték a diák igazolványát. pechje volt, mert nem volt nála, erre az ellenőr (aki egy meglett férfi ember), a táskájánál fogva félreállította, hogy akkor rendőrt hív rá.

Nagyon sok ember jött-ment de nem állt meg szinte senki. Mi ketten egy másik anyukával,mindkettőnkkel ott volt a gyermekünk, próbáltunk volna odamenni de esélytelen volt, mert úgy körbeállták a kislányt, mint valami bűnözőt, és velünk közölték haladjunk tovább, ha nem akarunk bajba kerülni. Megérkeztek a járőrök és kellemes csalódás volt ahogy eljártak. Nagyot néztek hogy milyen ügyben hívták ki őket, a kislányt kiszabadították az őt körbevevő ellenőrök gyűrűjéből, megkérdezték jól van-e és jó hétvégét kívánva neki, haza indították.

Az ellenőrt, aki meg elég agresszív volt, kiosztották és figyelmeztették, hogy örülhet hogy nem indul ellene eljárás, mert így fellépni szabadságában korlátozni egy kiskorú személyt akkor sem lehet ha nincs ott a diákja, mivel a bérlete rendben volt és még személyi igazolványa is ott volt. Jött a szöveg, hogy ő a munkáját végzi, de a rendőr mondta neki hogy ez már nem a munka része volt amit ő művelt és ha van neki is gyereke és az átél ilyen rossz élményt mint ez a kislány, neki is rossz érzés lenne. "Egy kis emberség uram, csak ennyi kell és jobb lesz mindenkinek "mondta a rendőr és elköszöntek.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ritka ugyan de VAN ILYEN RENDŐR IS, CSAK SOKKAL TÖBB KELLENE BELŐLE!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
"Egy kis emberség uram, csak ennyi kell és jobb lesz mindenkinek "mondta a rendőr és elköszöntek."...igen, mert ő emberből van, nem úgy mint az a másik...
papa.49
Ritka ugyan de VAN ILYEN RENDŐR IS, CSAK SOKKAL TÖBB KELLENE BELŐLE!!!
oakland
A t.köm tele van ezzel a sok húgyagyú, semmihez sem értő, megkeseredett, funkcionális analfabéta, szerencsétlen hulladék képződményből, akiket az önkormányzatok, bkv ráeresztenek a normális emberekre, újabban a rendőrökével teljesen egyező ruhában, felszereléssel (ami jogellenes is, mert az állampolgár megtévesztése a cél), és csak a hátukon lévő felirat árulja el a surmókat. Egyébként maguk a rendőrök rühellik őket a legjobban! Tisztelet a kivételnek, mert gondolom, 1-2 olyan is akad ...
wagabund
Aki látta a " Kontroll" c. magyar filmet, annak van fogalma arról, hogy most is pont olyan ellenőröket alkalmaznak, mint amilyeneket a filmben volt szerencsénk látni... ... csak jobb hacukában...

nincs új a Nap alatt.
csa-csa
nem rúgunk labdába velük szemben! az egész bkv úgy ahogy van állam az államban!
késégbeejtő! és csak próbálj ellenkezni, vagy visszaszólni. azonnal rendőrt hív és még téged büntetnek!
Borda
Egyszerűen felháborító,amit itt vidéken is művelnek az ellenőrök! Főként a gyerekekre ugranak,akik naivak és jóindulat mentesen megvágják 8 ezerre. Minden buszon 3 ellenőr. Miből fizetik ugyan őket? Biztosan nem véletlen büntetnek meg annyi gyereket! Száradjon le a kezük!
human
Érdekes történet. És lehetne róla vitázni, hogy most akkor a jog szerint kell eljárni vagy emberséggel?
Én egy olyan történetet hallottam vasutas ismerősömtől, hogy az ellenőr bliccelésen kapott egy utast, aki könyörgött, hogy ne szállíttassa le. Az ellenőr nem megbüntette, hanem ott helyben vetetett vele jegyet (vagy az állomáson, már nem emlékszem). Tehát próbált emberséggel hozzáállni az esethez. Tudjátok mi lett a vége? Az ellenőrt kirúgták, mert az utas valójában belső ellenőr volt, aki nem foglalkozott az ellenőr emberi hozzáállásával.
Ti mit tennétek, ha ellenőrök lennétek? Emberségesek maradnátok, megkockáztatva az állásotokat? (A kislány esete kivétel, mert ott elég egyértelmű volt, hogy nem lehet ellenőr)
sziha
@human: a kislany korara valo tekintettel biztos az emberseg, mert valahogy egy 12 eves gyermekbol, aki meg egy par evig tankoteles (meg diakigazolvany hijjan is), valahogy nem nezem ki, hogy direkt az ellenorok kijatszara specializalodott. A felnottnel mar mas a helyzet. Miutan magyar magyarnak farkasa, dontse el mindenki, ki hogy cselekedne. Jo tettedert jot ne varj - szolna a mai Magyar Nepmesek meltan hires mondata...
justhpeter
@human: Én is voltam hosszú életem során kalauz is, ellenőr is és hasonlóan jártam el több esetben. Ma sem bánom és ma is így tennék, még akkor is, ha a környezet lényegesen rosszabb 40 éve.
justhpeter
A cikkbeli esetben a rendőrök helyesen jártak el. Gratulálok nekik.
emerencia
@justhpeter: Te még egy rossz hordóban is jó alma vagy. Sok ilyen emberre lenne szükség széles- e hazában. Vajon mi van ezzel a mozgalommal, miért nem hallani róla?
index.hu/tudomany/2014/06/20/egesz_magyarorszagot_megvaltoztatjuk_philip_zimbardo/
justhpeter
@emerencia: Véleményed roppant megtisztelő, de nem erről van szó. Az esetben a céltalan ostobaság, a gondolkodás teljes hiánya, az értelmetlen agresszivitás volt ami felháborított. Magyarországon ebben a korban még iskolakötelezettség van. Tehát nincs mit kérdezni és a fellépés csak felesleges erőfitogtatás volt.
qxy
az iskolából sietett haza egy 12 év körüli kislány pénteken,
szabadságában korlátozni egy kiskorú személyt akkor sem lehet ha nincs ott a diákja, mivel a bérlete rendben volt és még személyi igazolványa is ott volt.
Na most el vesztettem a fonalat.
12 éves, diák kiskorú, de rendbe volt a személyigazolványa.
rég voltam otthon,mikortól nagykorú vagy kiskorú a gyerek? vagy mi van?
micfild
@qxy: vagy 20 éve már annak hogy egy újszülöttnek is kell szig.. főleg akkor ha netán külföldre menne a család... - csak szólók.. hogy tényleg marha rég lehettél itthon...
14 éves kortól amugy is kötelező... de mindenki.. hangsúlyozom mindenki csináltat a gyereknek már ovis korban sziget.. és a gyerekek maguknál is hordják a lakcimkártyával együtt.
qxy
@micfild: Nagyon keveset vagyok Magyarországon. nekem, a suli után adták
Köszi az infót.
egyvandor
Az a legérdekesebb amikor mindenki csak a munkáját végzi, a normál ember meg tehetetlen a sokszor gátlástalan kivagyiság által vezérelt törvényhozás szülte rendszer ellen.

Millió példát tudna az ember felsorolni. (pl nekem a legutóbbi a posta tíz munkanap után visszaküldi az ajánlott levelet, amit azután a feladó kézbesítettnek tekinthet. be sem dobják az értesítőt, akár beteg valaki, vagy netán elmegy szabadságra)

Sajnos nagyon kicsi az esély hogy ilyen rendes emberekkel akadjon össze az ember ilyen konfliktus közben mint ezek a rendőrök.
kutyabőrös macska
Jaj, hadd mondjam el az én esetemet, mert nagyon jó. Egy néhány éve már, hogy Kanadából hazajöttem két gyerekkel, hogy megmutassam nekik Magyaroszágot és szülővárosomat, Nagyváradot. Bécsbe repültünk, mert ott is van rokon, onnan vonattal Pestre. Jövetben töltöttünk a városban néhány szép napot, egy idős nagynénim van ott. Várad után, visszafele már csak egy éjszakára maradtunk a nagynéninél, hogy felszedjük az otthagyott cókmókot. Mindenki fáradt volt már, de megvettem előre a vonatjegyeket az interneten.

Induláskor bepakoltunk egy taxiba és az elvitt a Nyugatiba. Nem néztem meg jól a jegyeket, nekem logikus volt, hogy a vonatok onnan kell menjenek Ausztria felé. Persze ott kiderűlt, hogy a vonat a Déliből indul. Pénz már nem volt mégegy taxira, megyünk földalattival. Megnéztem a hálózati térképet, csak egy néhány megálló, egy átszállással. Ki az ördög tudta, hogy átszálláshoz dupla jegyet kell váltani. Amikor leértünk lihegve az átszálló alsó peronjára, ott álltak a jegy ellenőrök. Készségesen nyujtottuk jegyeinket .. na neeem! Hiába panaszkodtam hogy túristák vagyunk és sietnünk kell, mert elszalajtjuk a vonatunkat, a bírságot ki kellett fizetni. Forintom alig volt már, minden zsebemet ki kellett forgatnom, hogy végülis euróban ki tudjam fizetni hármunkért a megkövetelt összeget. Lélekszakadva rohantunk aztán a sok csomaggal, szerencsére még elkaptuk a vonatot, utolsó pillanatban. A gyerekek még ma is emlegetik, mint izgalmas kalandot.
percsi
@qxy: Kötelező a személyi igazolvány kisgyermeknek is, azt nem tudom,hogy születéstől vagy bizonyos kortól. Az unokám 11 éves, ebben a hónapban kapta meg.
sgyuri2003
@qxy: Arról van szó, hogy itthon már születéskor igényelhető személyi is és útlevél is. Sőt ezek bármelyike azonos súlyú az igazolványok között. Tehát akinek van útlevele annak nincs szüksége útlevélre. Bár ez ettől az évtől már nem biztos hogy igaz, mert az új személyi igazolvány TB kártya funkciókat is kapott.
De a lényeg, hogy csecsemő kórtól bárkinek lehet személyi igazolványa és a gyakorlat az, hogy mire a gyermek meghaladja a 10. évét addigra szüksége is lehet rá.
Bringás
Tiszteletem jeléül fejet hatok a rendőrök előtt! Gratulálok fiúk, ezt így kell!
Strong
Nem ritka a jófej rendőr...találkoztam éni is az elmúlt napokban kettővel is.
segítőkészek, kedvesek voltak, és a szép napot kívánva köszöntek el...

a jegyellenőrök között is vannak nagyon rendesek, segítőkészek.
felnőttem kissé
BKV ellenőri tulbuzgóság
Az intézkedő rendőrőknek viszont csillagos ötös, és köszönet a hozzáállásukért

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.