„A parlament elé került legújabb törvénymódosítási javaslatban két apró, de jelentős változást hozó bekezdés rendeli el, hogy a felnőtt gyermek az idős szüleit köteles eltartani és erre harmadik személy, például szociális intézmény is kötelezheti őt.”- ezzel a hírrel sokkol vasárnap a Portfolio.hu. Egy legfrisebb Ptk-módosítás szerint a jövőben harmadik fél is kötelezheti az eltartót, hogy kiegyenlítse azon nyugdíjas után a számlát, aki képtelen fizetni az egyházi vagy állami intézményi ellátást. Betű szerint:„(1a) Aki a tartásra rászorult szülő szükségleteinek ellátásáról a tartásra köteles gyermek helyett gondoskodik, az indokoltan nyújtott ellátás ellenértékének megtérítését az ellátás nyújtásától számított egyéves jogvesztő határidőn belül követelheti a tartásra kötelezhető gyermektől.”Bár erre már az Alaptörvény is kitér, a szociális intézmények eddig nem kötelezhették fizetésre a nyugdíjas rokonait. Mostantól azonban a járási hivatal eljárást indíthat a rokon ellen, amellyel...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Köszike! Tehát ha nem szeretném terhelni a gyerekeimet, akkor keressem meg a büdös barlangot vagy ugorjak a 16.-ról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@eszegfu: A nyugdíjrendszer háttérfilozófiája pontosan az, hogy az egyikkel tartatják el a másikat. Pl.: Egy ország úgy tudja, hogy a nők 40 év szolgálati idő (valójában egy más feltételrendszerű jogosultsági idő) után fiatalon elmehetnek teljes nyugdíjba. Nem értik, hogy akkor egyes hatvanas idős hölgyek miért húzzák az igát még akkor is, ha már láthatólag fáradtak, miért ragaszkodnak akár még a 12 órás talpalással járó munkahelyükhöz is? Pedig a válasz nagyon egyszerű: velük tartatják el a fiatalabban nyugdíjra jogosult szerencsés csillagzat alatt született társaikat. Ebből egyenesen következik, hogy a már nyugdíjas gyermek pedig tartsa el a szintén nyugdíjas szüleit, rokonait, akár még a nyomornyugdíjából is amely még a saját eltartására is kevés. Az életkörülmények általi genocídium folyik Magyarországon az idős társadalom ellen, akik már vélhetőleg nem fognak tudni elmenni a szülőhazájukból. A fiatalabbak pedig menekülnek külföldre, amíg tehetik. Nem szeretnének majdan egy élet munkája után méltatlanul szenvedni.
nyanya001
Akkor ez vonatkozni fog a több tízezer ukránra is ?
Vagy csak azokra akik ide születtek, itt .élnek, itt adóznak ?

Akár ez akár az , vezessétek anyátokra a vezérbikát !
nyanya001
Orbán generációja semmit nem tett a "hazáért", de mai nyugdíjasok háború, forradalom és a rendszerváltás minden áldozatát vállalták, a kilencvenes évek elején ők voltak az első megalázott, kisemmizett munkanélküliek. Gondolkozzatok emberek!
KERKA
Egyértelmű, hogy az állam kihátrál vagy inkább lepöccenti magáról a szociális juttatásokat. (Mi nem hagyunk senkit az út szélén !!!) nem -e,? Ha valaki olyan örökéletű, hogy 80 éves korára még mindíg élni merészel, az vessen magára.! Hogy esetleg beteg, vagy nem tud megélni a nyugdíjából, tartsa el a családja. Vagyis az örökösök. Ugyanis ez a törvénytervezet arról is szól, hogy amennyiben az öregek után nem fizetnek a gyerekek(örökösök) a költséget rájegyzik az ingatlanra jelzálogként.
Peller Anikó
Belevág a kormány a nyugdíjasokba: Mindenki tartsa el a saját magát, mert kell a pénc stadiomokra.
Desischado
Embertelen rendelkezés, egy embertelen maffia bandától!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.