A következő napokban változékonyra fordul az idő, többfelé várható eső, zivatar, több felé jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Átmeneti enyhülés után viszont ismét melegszik a levegő, a hétvégén 30 Celsius-fok körüli meleg is lehet. 

Hétfőn a késő délutáni órákig sok napsütésre lehet számítani, csapadék napközben nem lesz. Késő délutántól, kora estétől viszont a Dunántúlon erősebben megnövekszik a felhőzet, és este 6-7 órától a nyugati tájakon egyre több helyen várható zápor, zivatar, akár felhőszakadás is. Éjfélig a Duna vonaláig fordulhat elő csapadék. Sopron és a Fertő környékén erős széllökések is lehetnek, zivatarok környékén átmenetileg viharossá is fokozódik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet jellemzően 10-15 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet 26-29 fok között alakul.

Kedden csak rövid időszakokra süthet ki a nap és sokfelé várható zápor, zivatar. Elsősorban északon és nyugaton kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. A leghidegebb órákban 10-16 fok valószínű. Napközben a Dunántúlon 14-19, másutt 18-23 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is többfelé lesz felhős az ég. Nyugaton helyenként, másutt szórványosan lehetséges zápor, zivatar. Emellett a szél is sok helyen megerősödhet. A minimumhőmérséklet 9-14 fok között valószínű. A nappali maximumok 22-26 fok között alakulnak.

Csütörtökön már sok napsütés várható. Délután főként keleten lehet helyenként zápor, egy-egy zivatar. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Nappal 24-27 fokig melegszik a levegő.

Pénteken és szombaton napos időre lehet számítani, de helyenként zápor, zivatar előfordulhat. Zivatarok környezetében a szél is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken 10-15, szombaton 11-16 fok között valószínű. Napközben pénteken 25-28, szombaton 26-30 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap felhősebb lesz az ég, szórványosan valószínű zápor, zivatar is. Ezzel együtt viszont a leghidegebb órákban is 12-18 fok lehet. A nappali maximumértékek pedig 27-31 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.