A tavaszi ciklusban már nem, de az ősszel várhatóan benyújtja a Fidesz a választási törvény módosítására vonatkozó javaslatát- írja a HVG.

Gulyás Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese a Magyar Hírlapnak azt mondta, a módosítás elsősorban a külhoni magyarok választási regisztrációját és a pártok kampányfinanszírozását érintené.

A külhoni magyarok regisztrációja tíz évre szól, így előfordulhat, hogy időközben elhunyt választóknak is küldenek szavazócsomagot. A hiteles külhoni választói névjegyzék megoldásaként felvetődött, hogy a választásra korábban regisztrálók kapjanak egy adatlapot, amelyen jelezhetik adatváltozásaikat, illetve megerősíthetik regisztrációjukat.

A pártok kampányfinanszírozását is megváltoztatnák, Gulyás úgy nyilatkozott, azt szeretnék, hogy a két százalékos eredményt el nem érő pártok az egyéni jelöltekhez hasonlóan fizessék vissza az állami támogatást.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na készül már az a választási csalás.
1) külhoni magyarok levélben szavaznak AMI minden szempontból kurva nagy vicc...Majd aki ide jön dolgozni meg itt adózik az szépen ide szavaz. Aki nem annak pofa be...a levélben szavazás elcsalhatóságáról meg ne is beszéljünk.
2) ez a támogatás és a visszafizetés...1x már bizonyítottan csalt így a fidesz a sok kis kamupárttal. ha jól emlékszem akkor sem hajtották be senkin a pénzt mert az akció elérte a célját.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@karma1: Édesanyám kedvence. Ezért nem is mondtam el neki, hogy machinált az aláírásokkal. Ha újra indul bizisten elmondom.
Hellcat
@human: Elrakta a fidesz ezt az "ügyet" az ingujjába aztán majd ha kell előrántja...
human
@Hellcat: Megvan, Schmuck Andor a neve. Az a furcsa, hogy nekem soha nem tűnt őszintének a riportokban. Pusztán meglátott egy nagy potenciális szavazóbázist a nyugdíjasokban. De édesanyám egyáltalán nem látta ezt benne. Nagyon kedveli.
Hellcat
@human: Indult ő már főpolgármesterségért is...otthon szoktunk ezen a faszin röhögni. Egyébként igen közösen lebuktak a fidesszel a választási csalással, de nem lett belőle semmi mert a fidesz malmára hajtotta a vizet...Ez a hájpacni anno odament a Bajnaihoz is benyalni csak a Bajnai nem engedte...szóval a fidesz szépen elrakta ezt a listasmittelős ügyet aztán ha a schmukk megint pálfordulna akkor előveszik, hogy csalt a választásokon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.