Címlapi vezetőben közölt hosszú feature-cikkben dolgozta fel a világ vezető gazdasági hírügynöksége, a Bloombert a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak fura pénzszórási szokásait. A hírügynökség budapesti tudósítója, Simon Zoltán szépen összefoglalta a lényeget, kezdve attól, hogy hogyan shortolta a forintot a devizahitelek átváltásakor az MNB, ami mesterségesen alacsonyan tartotta a forint árfolyamát, így 2014-ben 1,8 milliárd dolláros hasznot realizált a devizahitelesek adósságán, hogy aztán ez a pénz felfogásuk szerint elveszítse a közpénz-jellegét azzal, hogy átutalták a saját alapítványaiknak. Amelyek aztán annyi pénzt raktak Matolcsy unokatestvére, Szemerey Tamás törpebankjába, az NHB-be, hogy annak hirtelen megnégyszereződött a betétállománya. Persze az NHB-nek adott pénz jó helyre került: a bank Matolcsy fiának bútorgyárát finanszírozta. A Bloomberg nem felejti megemlíteni azt a furcsaságot sem, hogy a magyar ügyészség nem hajlandó nyomozni az ügyben,...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Gonosz ez a Bloomberg! Meg sem említették, hogy micsoda szuper könyveket ollózott össze a kancsal és annyira szakkönyvek, rögtön fel is vásároltatta, nehogy illetékelenek ellopják a szupcsi gazdasági ötleteit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt felhasználó
Ilyen egy nemzetközileg is elismert szakember... :)
Toby
Gonosz ez a Bloomberg! Meg sem említették, hogy micsoda szuper könyveket ollózott össze a kancsal és annyira szakkönyvek, rögtön fel is vásároltatta, nehogy illetékelenek ellopják a szupcsi gazdasági ötleteit!
F_Viktor
Csodálkozok, hogy egy ilyen jól összefoglalt cikkhez csak 3 hozzászólás érkezett.
Pedig olyan köznyelven íródott, mely alapján még az agyhalottak is helyére tudnák tenni Kancsalt.
Maxipocak
Én már csak azért imádkozom, hogy ez a féreg a többi hazaáruló szarházival egy kedves ám igen spártai cellában töltse az elkövetkező 20-30 évet. Sajnálatomra ennek a vágyamnak igen homályos a kimenetele. Egyben azonban biztos vagyok. Ezekután a teljes bankszakma- legalábbis a nemzetközi- ugyanúgy büdösbogárnak fogja tartani mint viktor elvtársat a többi kormányfő.
lampa laz
Most verik a falba a fejüket a nemzetközi bankvezérek, hogy nekik ez miért nem jutott eszükbe...
Ráadásul az összes pókeroskönyv elfogyott a piacról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.