A felnőtt gyermek az idős szüleit köteles eltartani és erre harmadik személy, például szociális intézmény is kötelezheti őt. A szakértő szerint túlterheljük az aktív korosztályt. Villáminterjú. Az Alaptörvényben és a Polgári Törvénykönyvben is kötelezve van a felnőtt gyermek arra, hogy eltartsa időskorú szüleit, ha magukat önhibájukon kívül nem képesek eltartani. Most azonban a parlament előtt a Ptk. módosítása, miszerint erre már harmadik személy is kötelezheti a gyermeket.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: zöldszem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Nesze neked család-barát kormány! Soha nem volt még ilyen család-barát pártja az országnak...
kepkezelo.com/images/6fkjrkacx83oesuwejjx.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@eugen4402: Haha,... idaig hallottam a futtyodet!!!...:o))))

De most komolyan, nincs igazam? Ha nem lesz nyugdij - marpedig ezek szerint nem lesz, meg annak se, aki annakidejen felreteszegette az elete megtakaritott kis penzet, amit selmeci csucsok gabika azonnal at is vett megorzesre -, akkor logikus, hogy azt a penzt, amit sajatjogu nyugdijjarulekra vonnanak le , akkor azt az allam MUSZAJ, hogy otthagyja a dolgozonal, es majd o abbol szepen ellatja a szuleit. (Ez erdekes lesz, ha "peches" lesz a gyerek, akkor mindket szuloje kib@szik vele, es szep, hosszu eletet fog megerni, igy eloallhat majd az a helyzet, hogy a suvolveny 66 eves (mar sajat jogon is nyugdijas) emberke kell, hogy eltartsa a 97 eves papit, meg a csitri 96 eves mamit. Tehat valaki vegigdolgozhatja azert az egesz eletet, hogy amijkor mar o maga is pihenesre, nyugdijra varhatna, mert megerdemelte, akkor szembenezhet egy allam altal a nyakaba akasztott porrel, meg a por koltsegeivel, kamataival, miegyebevel...

Csak halkan es rendkivul udvariasan kerdezem ezt a "szakerto" urat, hogy akinek peldaul onhibajan kivul nincs gyereke (mert nem szult, vagy mert mar elhunyt esetleg a gyereke), azt ki a f@sz fogja eltartani???
Remelem, eleg finom es udvarias voltam...(Asszem, tobbet es szebbet nem is erdemel az a kocsog, akinek ez az eszement otlet egyaltalan egyszer is megfordult a fejeben. Agyat nem mondanek, mert az nyilvanvaloan nincs neki).
nyanya001
Egy ilyen kormányban ahol egy tróger köztörvényes Habony kijelenti - aki egyébként jó pénzért
Orbán tanácsadója - miszerint a nyugdíjasok felélik a jövőnket, várható volt ennek az aljas kormánynak ez a lépése. Ez nem egyéb, mint népírtás !
www.delmagyar.hu/gazdasag/nem_a_fiatalok_tartjak_el_a_nyugdijasokat/2299947/
eugen4402
@karma1: Ó, hát persze, hogy finom voltál, még a Tőled megszokott mértéktartó és választékos stílusodnál is sokkal visszafogottabb voltál...:-)))
Pedig ezek már eljátszották a jogot, hogy udvarias és kimért szavakkal reagáljunk arra az egész estét betöltő bunkóságra, amit "magyar reformok" fedőnéven árulnak az ócskapiacon... Ha jól megnézem, sikerül még a XIX. sz.-nál is hátrébb tolatni...Időgép Fidesz-módra.
zöldszem
@eugen4402: jogot, udvarias...???!!!
Ha ezt meglépik az a családok milliói végét jelenti.
Gondoljunk bele. Egy család 2 felnőtt 2 gyerek(általános) + 4 nagyszülő. Mégis "mibű"??
Minimálbérből? Összeköltöznek? Vagy, 3 háztartás? Mi van ha a nagyszülők elváltak... és 4 háztartásban élnek.
Tisztelet ezeknek, bitófa az, hogy dögölne meg mind!!!
bundi
erre kaptak felhatalmazást ...nem?...és ha nem?...tesz valaki ellne?...nem...lényegében le se szarom kategória lett az ország...
jó magyar szokás szerint mindenki várja, hogy majd más tegyen valamit és ők majd jól beállnak a farvizébe...de ha senki sem mozdul?...mert aki mozdulna az már mozdult és a könnyebb utat választva elment---,...hát kérem szépen akkor ennyi...tessettek volna máshova tenni azt az ikszet...
eugen4402
@zöldszem: Tudod, olyan vezetése soha sehol nem volt egy népnek, amelyikkel mindenki kivétel nélkül meg lett volna elégedve. De olyan se, amelyik a reális valóság helyett barkácsol magának egy álomvilágot, és azt játssza, hogy törvényeket alkot, kormányoz, sőt uralkodik. Az élet nem kompjuter-játék, amit mindig újra lehet kezdeni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.