Pedofília, molesztálás, erőszak és lelki terror is megjelenik abban az évtizedekkel ezelőtti uszodai történetben, amelyet egy harmincas évei végén járó nő osztott meg az Átlátszóval. A mostani ügy főszereplője nem Kiss László.

A Kiss-ügy ráirányította a figyelmet a versenysport világában rendre felbukkanó erőszakos esetekre. Még januárban, az úszókapitány botrányának kirobbanása előtt kereste meg az Átlátszót egy, szintén a félmúltban történt uszodai erőszak áldozata. A félreértések végett, nem Kiss Lászlóról van szó, hanem egy azóta elhunyt úszóedzőről.

Egészségügyi okokból vitték le a margitszigeti uszodába a szülei az akkor kilenc éves kislányt.

Az edzések alatt anyám ott ült a medence szélén, gyakorlatilag a szeme előtt történt velem meg mindez. Mégsem tudom őt hibáztatni, egy pillanatig sem.

A gyerekek a hajnali órákban a langyos-hideg medencében rótták a hosszokat. Akik fáztak, átmehettek a gyermekmedencébe. Csak egyedül Juditot küldte át Edző a műugrók távolabb fekvő medencéjébe és vele ment ő is.

Úgy érezte, hogy kiválasztotta az elején, külön figyelt rá. Akkor nyilván nem gondolhatta, de ahogy utólag visszagondolt nagyon rutinosan csinált mindent: röviddel azután, hogy elkezdett nála úszni, elkezdte fogdosni. Molesztálta.

Mivel ez nem egy eldugott helyen, hanem a másik medence mellett, a szülők közvetlen közelében történt, így Judit ezekből a részletekből szűrte le utólag azt, hogy mindez egy bejáratott rend szerint történt.

Simogatott, foglalkozott velem, tapogatott mindenhol. Gyakorlatilag ott azonnal elveszítettem a szüzességem.

Nem közeledett felé minden edzésen, azonban rendszeressé vált az abúzus.

Azt mondta, hogy ha elmesélném a szüleimnek, ami történt, akkor a szüleim megutálnának. Megutálnának, és ezért elveszíteném őket, állami gondozásba kerülnék. Ettől érthetően nagyon megijedtem, ezt elképzelni sem tudtam.

Idővel változni kezdett Edzőhöz fűződő viszonya is: ha nem is lázadt, de egyre többet engedett meg magának vele szemben. Edző érezhette, hogy a kilencéves kislány kezd kicsúszni a kezei közül, vagy talán benne változott meg valami, de a furcsa kapcsolatban végzetes fordulat következett: egy edzés után megerőszakolta a margitszigeti bokrok között.

Judit csak arra emlékszik pontosan, hogy megszólítják, erre összeszedte magát, és sebesülten, szakadt ruhában hazavillamosozott a városon keresztül. Szülei otthon voltak, és azonnal kórházba vitték. Kézenfekvő volt, hogy a Sportkórházba kerüljön, de utólag úgy látja, ebben benne volt Edző keze is. Ahogy az sem lehetett véletlen, hogy rendőrségi feljelentés sem lett az ügyből, elsősorban azért, mert szülei kifejezetten a rendszer ellenségeinek számítottak.

Judit meggyőződése, hogy ami vele történt, nem lehetett egyszeri eset, csak másoknál talán nem volt ilyen durván erőszakos a végkifejlet. Edző ugyanis nagyon büszke volt arra, hogy pályafutása során több ezer gyerek fordult meg a keze alatt.

Szinte biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
A tornászlányok edzőszokásai körül is volna mit kutakodni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
álljunk meg egy polgári szóra... akármilyen nemű gyerekek akármilyen sportágból jönnek szóba, ne csodálkozzunk, hogy lassan érlelődik meg a sértettekben, hogy szólni kellene..

Ugyanis több évtizedes családi béke lazulhat fel, ha kiderül, hogy mit tett az edzőbácsi/néni(akkor)...

ahogy a politikában, itt a sportban sem mernek nekifutni az elszámoltatásnak...na, vajon miért?
...esetleg olyasmi is kitudódik, aminek nagyon nem kellene?
radikalisdemokratak
sgyuri2003!

sajnos esélytelen a dolog, mert "személyiségi jogaik" vannak.
a mocsok állatoknak, akik tönkreteszik a gyerekeket.
a vízilabdát ismerem oda-vissza, bárhol csak egy picit is konkrétabb voltam, azonnal törölték a hozzászólásomat!
pedig akár bíróságon is tudom bizonyítani minden leírt szavamat, csak nem áll érdekében senkinek sem a tisztázása a helyzetnek, tekintettel arra a tényre, hogy akkor a "családi vízilabdabűnözők" elveszítenék megélhetésüket, illetve
"holló a hollónak nem vájja ki a szemét!"
a sok szemét mocsok miatt olyan undorító a magyar sportágak utánpótlásának helyzete.
olyanok "tanítják" a gyerekeket, akik írni, olvasni nem tudnak.
az említett "edző" egyszer mikor megkérte rá az utánpótlás vezetőedző, szótagolva sem volt képes felolvasni egy cikket a Sport Plussz című újságból. s ez az ember a jelenlegi szövetségi kapitány komája - ha értitek akkor jó!
a másik "edzőfenoménnal" azon röhögtek, hogy miből buktak meg éppen a tanfolyamon!
persze a pénzt azt beszedték,
.
DE
.
soha egyetlen fillérrel el nem számoltak, igazolást nem adtak. az USA-ból a tehetséges gyerekeknek szóló - korosztályhoz kötött! - meghívást ez a patkány használta fel a családjával, meg a két szinte ovis korú kölykével!
simán ellopta azok után, hogy az év januárjában a szülők fizették az utazást a tornára, s magával vitte a feleségét, meg a másik buta barom a barátnőjét, akit azóta elvett!
folytassam?
mondom, neveket időpontokat pontosan tudok mondani, csak senkit nem érdekel, mert védeni kell a "becsületet", s összezárnak, és kicsinálják a gyerekeket!
idppp
@Jozefina: Szerintem inkább maga, erkölcsi normákkal nem rendelkező, ostoba liba!
wagabund
@Jozefina: ha megvilágítanád, hogy miért is nem normális? lécciléccilécci...
wagabund
Tegnap este Kálmán Olgánál nyilatkozott egy újságíró erről a 9 éves kislány megerőszakolásáról...
háát...jobb lett volna, ha nem nyilazkozik...nem erőssége a beszéd...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.