Új szaktanácsadói rendszer jön létre a közbeszerzési eljárások ellenőrzésére – mondta Császár Dániel Gergely közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkár kedden az M1 aktuális csatornán.

Kifejtette, a

felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók (faksz)

feladata, hogy szakszerűen, a jogszabályoknak megfelelően, biztosítva az átláthatóságot folytassák le a közbeszerzési eljárásokat. A tanácsadók alkalmazása kötelező uniós értékhatár feletti eljárásoknál, árubeszerzéseknél, szolgáltatásoknál, utóbbinál a határ mintegy 60 millió forint, építési beruházások esetében pedig 500 millió forint. A szaktanácsadók bevonásának elmulasztása jogszabálysértésnek minősül, szankciót von maga után – hangsúlyozta a helyettes államtitkár. Hozzátette: nincsen területi korlát, az ország bármely pontján található, jól képzett, közbeszerzéshez értő szaktanácsadó bevonható.

Elmondta azt is, hogy a Miniszterelnökségen eddig 885 tanácsadói kérelmet iktattak be, a Közbeszerzési Hatóság honlapján pedig mintegy 815 akkreditált tanácsadó található. A szaktanácsadói akkreditáció feltétele az illető erkölcsi bizonyítvánnyal igazolt büntetlen előéletét, felsőfokú végzettség, emellett továbbképzésen kell részt venni, amelyből vizsgát kell tenni és felelősségbiztosítással is kell rendelkeznie a szaktanácsadónak – ismertette Császár Dániel Gergely.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@zöldszem: Valahogy így. Kell az új állás a haverok lányainak-fiainak.
Toby
Ó...hát nem jutott ám még minden bégetőnek zsíros állás ! Kifogásolom, hogy még mindig nincs lealapkövezve a Zászló Lobogási Ellenőrző és Felügyeleti Szakhatóság, valamint a Gabonanövekedést Szorgalmazó és Befolyásoló Szakbizottság sem jött még létre!
zöldszem
@justhpeter: Sajnos ez nekik természetes. A többség, a nép számára élhetetlen államot..a kiváltságos részére sejkeket túlszárnyaló életmód biztosítása lemenő/felmenő ágig 1000 évre.
human
Egyébként az Orbán-redszerben tudja valaki értelmezni a "közbeszerzési ellenőr" fogalmát? Ellenőrizni minek? Mészárost, Tiborczot, Garancsit, Habonyt, Vajnát ellenőrizni? Minek?
papa.49
@human: Később módosítják a nevüket ,,nichfakszni,, oszt jónapot

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.