Ezt követeli a Demokratikus Koalíció. Közleményükben azt írják: Miközben a gazdag nyugati országok sorra mondanak le a 2024-es olimpia megrendezéséről, az Orbán-kormány már a pályázati szakaszra is milliárdokat költött el. Boston és Hamburg is abban a tudatban mondta le a pályázatot, hogy az olimpiarendezés költségei jellemzően az eredetileg tervezett többszörösére szoktak növekedni.

Ugyanaz történhet az olimpiával, mint most a vizes VB-vel. A kormány eredetileg azt mondta, hogy a vizes VB 8 milliárd forintba fog kerülni, a valóságban most tartunk 90 milliárd forintnál, ami több, mint tízszerese a tervezettnek. Felelős nincs, az adófizetők pedig fizetnek, holott ez annyi pénz, mint a kórházak adósságának közel kétszerese. Ha az olimpia költségei is ilyen mértékben szaladnának el, az végzetes lenne az országra nézve.

A Demokratikus Koalíció szerint addig egyetlen forintot sem lenne szabad olimpiára költeni, amíg az oktatás és az egészségügy is az összeomlás szélén áll. A DK minden fideszes országgyűlési és fővárosi képviselővel alá akarja íratni azt a nyilatkozatot, amelyben az olimpiát támogatók vállalják, hogy éves átlagjövedelmük kétszeresével felelnek az olimpia költségeiért. Azt is ki kell dolgozni, hogy a most milliárdokat kereső tanácsadók is felelősségre vonhatóak legyenek. A DK szerint ideje, hogy a fideszes kevesek felelősséget vállaljanak a magyarok pénzéről hozott döntéseikért – áll az ellenzéki párt közleményében.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

WF
Ravaszabbak ezek annál, minden vagyonuk strómanok kezelésében van. Meg eldugva offshore cégekben és ki tudja milyen bankszlákon. Még sqját maguk sem tudják mennyit harácsoltak össze, lásd mészároslőrinc vagyonnyilatkozatát, 1-2 mlrd simán elsikkad. Ember legyen a talpán aki ezt fel tudja göngyölíteni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
A NOB. nak ha van egy csepp esze NEM ADJA NEKÜNK AZ OLIMPIA RENDEZÉSÉT, EGYRÉSZT NINCS ELÉG PÉNZ RÁ, A MÁSIK EZEK A FÜTYISZEK A FARKUKAT NEM KÉPESEK A GATYÁJUKBAN ELRENDEZNI, NEM HOGY EGY OLIMPIÁT MEGRENDEZNI))))))))))))))))))))))))))
WF
Ravaszabbak ezek annál, minden vagyonuk strómanok kezelésében van. Meg eldugva offshore cégekben és ki tudja milyen bankszlákon. Még sqját maguk sem tudják mennyit harácsoltak össze, lásd mészároslőrinc vagyonnyilatkozatát, 1-2 mlrd simán elsikkad. Ember legyen a talpán aki ezt fel tudja göngyölíteni.
lampa laz
Azt a gyökeret kellene ketté fűrészelni, aki legelőször a pofájára merte venni az olimpia rendezését.
micfild
@papa.49: reméljük van annyi esze a NOBnak. de ha ki akarnak tolni velünk akkor megnyeretik velünk a rendezési jogot... a költségeit meg a dédunokám.. is fizetni fogja.. feltéve ha a gyerekeim az országban maradnak.
eugen4402
Jogos az indítvány, de sajnos teljesen irreális.
Ez a díszes társaság még hallomásból sem ismeri az "anyagi- vagy erkölcsi felelősség"-fogalmát. Ők ötletekkel üzletelnek, melyeket közpénzből finanszíroznak, és ha véletlenül nyernek rajta, azt hamar kiviszik a Járda-szigetekre. A sokkal gyakoribb bukta a költségvetést terheli, végül a forint elértéktelenedéséhez vezet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.