A jövő év végéig 100 milliárd forintos nagyságrendű bérrendezésre számíthatnak az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók – közölte a Fidesz-frakció az MTI-vel a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnökének keddi sajtótájékoztatójára reagálva.

Szabó Tímea arról beszélt, pártja úgy számol, hogy jövőre csak mintegy tízmilliárd forint jut az egészségügyi szakdolgozók és orvosok valódi béremelésére.

A Fidesz-frakció közleményében úgy fogalmazott: Szabó Tímea vagy hazudik, vagy halvány fogalma sincs az egészségügy költségvetési támogatásairól.

A 2017-es büdzsében 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormány utoljára benyújtott költségvetésében, és megegyezés esetén akár már idén elindulhat egy több éves egészségügyi béremelési program, amelyben a jövő év végéig 100 milliárd forintos nagyságrendű bérrendezésre számíthatnak az orvosok és egészségügyi szakdolgozók – fejtették ki. Megjegyezték, az egészségügyi dolgozók bérrendezésére eddig 300 milliárd forintot fordított a kormány.

A kormánypárt azt is közölte, hogy a rezidensek támogatására jövőre 2 milliárd forinttal, a betöltetlen háziorvosi praxisok betöltésére pedig 500 millió forinttal több támogatást biztosítanak.

Emellett országszerte újulnak meg a kórházak, a rendelők, a mentőállomások a kormány 500 milliárdos egészségügyi beruházásainak köszönhetően – sorolták.

Reagálásukat azzal zárták, hogy a Fidesz-kormány 2010 óta pótolja a Gyurcsány-Bajnai-kormány által az egészségügytől elvett pénzeket, a baloldal ugyanis 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ugyanolyan ócska kampányígéret, mint a többi. Aki meg benyeli meg is érdemli.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
A Hiszékeny Dezső nem itt lakik...
papa.49
Mindig ,,jövőre, 2 év múlva,, bezzeg a saját pénzük meg visszamenőlegesen!!!
Hellcat
Valamivel be kell fogni a szájukat...
@papa.49: Igazad van...midnig minden jövőre lesz...
papa.49
@Horizont: Ha ugyan lesz osztogatás, mert a biztos a FOSZTOGATÁS))))))))))))))))
papa.49
Ezzel szemben az állami alkalmazottak 30 % béremelést kapnak, akkor a nyuggerek miért kaptak csak 1.6 % ???
Hogy van ez tetves, tetű kormány???
nemjoezigy
@Horizont: @papa.49: Teljesen igazatok van!
A tapasztalatok szerint az osztogatás csak ígéret marad (legalább is ami a NÉP részére szól), a fosztogatás megvalósult és megvalósul!
Mocskos, élősködő férgek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.