Együtt azt várja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől, hogy álljon az Oroszországgal szembeni uniós szankciók ügyében álljon ki az európai érdek mellett Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott találkozóján.

Szelényi Zsuzsanna, az ellenzéki párt független országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján – a NATO kelet-európai csúcstalálkozójára és az Európai Tanács ülésére utalva – úgy értékelt: rosszul néz ki, hogy félévente magas rangú találkozók vannak Magyarország és Oroszország között, amikor fontos döntések várhatók.

Hazugságnak nevezte, hogy Magyarországot 4 milliárd forint kár érte volna az oroszokkal szembeni uniós szankciók miatt, ezért azt kérte: a magyar külügyminiszter a fenntartás mellett érveljen.

Az Együtt azt is elvárja, hogy Magyarország erősítse meg a NATO iránti elkötelezettségét és vegyen részt a keleti régióban a biztonság megerősítésében.

Azt is megjegyezte: bízik benne, hogy a kormány feladja a paksi atomerőmű beruházást, mert a kockázatokat súlyosbítja, hogy egy tartós recesszióba süllyedt országhoz kösse a projektet.

Szelényi Zsuzsanna azt is kérte, hogy Szijjártó Péter vesse fel az orosz propaganda-befolyás magyarországi megnövekedését és utasítsa el azt. Ezzel összefüggésben azt is közölte: a nemzetbiztonsági bizottság elnökétől – a szocialista Molnár Zsolttól – azt kéri, hogy a testület vitassa meg a kérdést.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Orbánék takarodjanak Putyinhoz, mi megvagyunk nélküle és Putyin nélkül is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Az ellenzék helyében azért némi tüntetést szerveztem volna az orosz külügyminiszter látogatása alkalmából!!! DE hol itt az ellenzék???
eugen4402
Aggódom a miniszter úr egészsége miatt. Ennyire indulatosnak még sohasem láttam, mint ma, amikor azt bizonygatta, hogy egy világbirodalom és egy választófejedelemség kétoldalú tárgyalásán azonos súllyal érvényesülnek a két fél érdekei. Dávid se győzte volna le Góliátot, ha még a parittya is Góliát tarsolyában lapul. ...és az energiaellátásunk az a parittya, amivel Lavrov bármilyen vitában legyőzheti a mi kis dávidunkat...
justhpeter
Szijjártónak ma parancskiosztás volt.
justhpeter
Szijjártónak ma parancskiosztás volt.
amaramaistanna
Orbánék takarodjanak Putyinhoz, mi megvagyunk nélküle és Putyin nélkül is...
Jozefina
Az "Együttnek" teljesen igaza van ez ügyben!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.