Nemcsak a Kágébélák és a lappangó putyini propaganda szintjén – vagy mi. 

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom üdvözli Szijjártó Péter magyar és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter budapesti találkozóját, és reményét fejezi ki, hogy a magas szintű megbeszélés a magyar–orosz kapcsolatok további erősödéséhez vezet majd" – írta közleményében Gyöngyösi Márton.

Örülünk annak, hogy a magyar kormány elkötelezte magát a stratégiai partnerség és a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztése mellett.

Sajnálkoznak is ugyanakkor, hogy "minderre csak most került sor", ugyanis a Jobbik már az Oroszország elleni európai uniós szankciók bevezetésekor "figyelmeztetett azok egyértelműen káros voltára, az Orbán-kormány támogatta a Moszkva elleni lépéseket".

A Jobbik szerint Oroszország nélkülözhetetlen partner, amely nélkül a jelenlegi migrációs válság, valamint a terrorizmus elleni hatékony fellépés nem képzelhető el, ezért felszólítják a kormányt és a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy "hazánk természetes helyzetét és lehetőségeit kihasználva törekedjen az Európai Unió és Oroszország közötti viszony javítására, szükség esetén akár a híd szerepét betöltve a közeledésben".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.