A magyar lakosság egyre optimistábban ítéli meg a gazdasági környezetet, a Századvég fogyasztói bizalmi indexének átlaga idén áprilisban mínusz 12,8-ra emelkedett az egy hónappal korábbi mínusz 15,73-ról; tavaly szeptemberben ez az érték még mínusz 28,11 pont volt – derült ki a Századvég Alapítvány háttérbeszélgetésén szerdán.

Vértesy László, a Századvég vezető kutatója kifejtette: a magyar társadalom egyre jobbnak tartja anyagi helyzetét és a foglalkoztatást, miközben az alacsony inflációt nehezen tudják értelmezni, a részeredmények még – például ünnepi szezontól függő – magas és szélsőséges árszínvonal-változást mutatnak.

A válaszadók átlagosan mintegy 6 százalékos árszínvonal emelkedésre számítanak a következő 12 hónapban – jegyezte meg Vértesy László. A Századvég reprezentatív kutatása rámutatott, hogy a tavaly szeptemberi 26 százalékhoz képest, a lakosság 44,9 százaléka tervez nagyobb összegű kiadást a következő hat hónapban, azonban az utóbbi hónapokhoz hasonlóan több mint 90 százalékuk banki kölcsönfelvétel nélkül. A lakásvásárláson gondolkozók számára egyértelműen reális lehetőség a csok igénybevétele, amelynek támogatottsági aránya 4,7-ről 8,9 százalékra emelkedett a potenciális igénybevevők körében – emelte ki a kutató.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Te picikém lehet, de minket miért nem kérdeztél meg?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@simmering73: az ő fizetésével én is elégedett lennék.
Desischado
Ők nyilván elégedettek, nekem nincs okom rá! Ez a kis undorít kotonszökevény miről vartyog?!
Jozefina
G. (gerinctelen) Fodor elégedett lehet!!!??? Vajon meddig???
magyarbakancs
"Egyre elégedettebbek vagyunk az anyagi helyzetünkkel – mondják G. Fodorék"
Maga biztosan elégedett Fodor úr.
Nem magas termete miatt mond ekkora baromságot?
advocat
No, ugye? Van akinek bejön. (Habony, gázszerelő és társai, Vajna András György, stb.) De mi van a maradék 9 és fél millióval?
kkalman
G. Fodort sem az eszéért és a gerincességéért szeretjük! Egyáltalán, szeretjük?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.