A kormányt is meglepte a vártnál sokkal gyengébb első negyedéves gazdasági növekedési adat, a hetilap információi szerint emiatt gyorsan "amolyan válságértekezletet" hívott össze Orbán Viktor – írja a portfolio.hu.

Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára a Figyelőnek adott interjújában egy gazdaságélénkítő csomagról beszélt. Mint fogalmazott, a tárcánál a munka elkezdődött, több egyeztetés volt már erről a kormányon belül és lesznek még továbbiak is.

A növekedés támogatása érdekében a kormány valószínűleg két területen készül lépésekre:

az állami beruházások előkészítésének felpörgetése és a befektetési piac élénkítése lehet a fő cél. 

Az államtitkár utóbbival kapcsolatban kijelentette, egyebek mellett a kis- és középvállalatok tőzsdére segítéséről is folynak egyeztetések.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tutajos
Nos, hát elérkezett Moszkovita Vitya is azon felismeréshez, hogy remekműve nem szárnyalás, csak szarnyalás !
"Na, ugye!"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
Na WAZZE!!!
Akkor még több stadion fog épülni.
Tekla
Tisztelt Miniszterelnök Úr !! Szeretnék segíteni. Józan paraszt bölcsesség szerint . : SOK SZEGÉNY EMBERBŐL NEM LESZ GAZDAG ORSZÁG !
Az nem baj , hogy a nyugdíjam 54 ezer , csak mindenki más keressen annyit, hogy szüksége legyen a munkámra és akkor majd lesz nekem is. Aztán veszek fát télre , nem megy tönkre a tüzép. Ő vesz virágot a feleségének, nem hal éhen a virágos. A virágos elmegy a fodrászhoz, még egy virágzó üzlet lesz, A fodrász olyan boltba fog menni vásárolni, ahol nem ő lesz egyedüli vásárló, mint én a minap félórát válogattam, egyedül, egy falusi élelmiszer boltba. Mindezek a vállalkozások , alkalmazottat lesznek kénytelenek fel venni. Nem csak a jöv adó,meg az áfa , hanem az eü-re és nyugdíjra fordítható adóbevételek is emelkednek.
Kezdje a közmunkások bérének emelésével. Nevetségesen hangzik, de ez is logikus, nem kell egyezkedni a munka adókkal, azok majd emelnek a béren, ha nem lesz rabszolga. Persze ehhez a polgármestereket ösztönözni kell, hogy értelmes értékteremtő munkát adjon nekik. Talán a ' hütlen kezelés' elég jól motiválná őket. Ha indulna pár per, a helyi királyok ellen! Az élelmiszer termelés, jó nyom ebben az országban. Az Oroszok meg, mindig meg kajálták amit kaptak . Ne féljen a béremeléstől, egyszer már meg emelte majd kétszeresére a minimálbért, minden idióta összeomlástól félt. Pedig annak a gazdasági sikernek köszönheti a támogatóit, meg a csoda várásnak ! No ez az én tippem, remélem eljut Önhöz . Aztán: Szebb Jövőt !
Ha minden áron külföldben gondolkodunk ott az élelmiszer piac keleten, a konzerv ipar is elég sok munkást tudna foglalkoztatni. Az üres dobozokból meg barkácsolhatnának kis autót a rokkantak, hogy növekedjen a gépjárműgyártás, ha ez valakinek annyira fontos . Ja és az így keletkező népgazdasági növekményből, had legyen pár uszoda , a sok gerinc betegnek ! :) :)
kukac50
Orbán a gazdaságról az égvilágon semmit nem tud! A gazdaság politika nem működő képes.
r2d2
@tutajos: Igen! Kimennek a bakok, s bejönnek a tankok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.