Az I. kerületi vezetés minden követ megmozgat, hogy ellehetetlenítse a budai Várnegyedben található, 189 éves Ruszwurm cukrászdát.

A Magyar Narancs információ szerint a dolog odáig fajult, hogy néhány napja rendőrök és közterület-felügyelők mindenféle írásos végzés nélkül kihúzatták a székeket a vendégek alól. A hatósági személyek arra hivatkoztak, hogy a polgármester szerint 

a hely teraszengedélyét visszavonták, így azonnal be kell pakolni a székeket és az asztalokat.

A vendégeket, köztük számos külföldi turistát is fel kellett állítani, pedig a közterület-felügyelet munkatársainál semmilyen hivatalos végzés nem volt.

Kihúzatta a széket a vendégek alól – fideszes bosszú egy patinás cukrászda ellen

A cukrászda terasza azóta ismét működik, mert Szamos Miklós, az egyik tulajdonos ügyvédjén keresztül birtokvédelmet kért, de nagyon úgy fest, hogy Budavári Önkormányzat ki akarja csinálni a híres cukrászdát. 

Nyolcsszoros bérleti díjat követeltek

Az önkormányzat már korábban is kekeckedett a cukrászdával. A Magyar Narancs Szamos Miklóstól tudja, hogy a hivatal Nagy Gábor Tamás aláírásával 2011-ben küldött nekik egy levelet, amelyben jelezték, hogy az önkormányzat jelentősen emelne a bérleti díjon. A levél az addig fizetett összeg több mint 16-szorosát említette, de azt is megjegyezte, hogy ennek az 50 százalékát elengedik, így „csak” több mint nyolcszor annyit kérnének. 

Bár az álláspontok közeledtek, megegyezniük nem sikerült, így most úgy áll a dolog, hogy a cukrászda egy hónap múlva bezárhat.

Furcsa egybeesés, hogy a szomszéd házban pont azon a napon nyitott meg a Jamie’s Italian, amikor a rendőrök kiszálltak a Ruszwurmhoz. Az új olasz étterem tulajdonosa Zsidai Roy, aki jó viszonyban van Nagy Gábor Tamással és a gasztronómia iránt hevesen érdeklődő Orbán Ráhellel. Az ő terasza zavartalanul üzemel.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Annyira gyomorforgató amit művelnek!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: ...na de ki a izémet érdekli az ők haragjuk ?...
...vagy miért kéne én valakinek drukkoljak ?...
...szerintem te fizetett drukker vagy...:))
Csizmás Kond
@Horizont: ..és Ákos sem érdekel, sőt egyáltalán nem is állhatom a zenéjét...
...és az sem érdekel ha ingyen adnák...nem fogok én ezekért megőszülni...de te igen ha így folytatod...:)
Csizmás Kond
@Horizont: ..nekem meg egy szál sincs fehér...na a bajszomon egy-kettő...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.