A Demokratikus Koalíció (DK) távozásra szólította fel Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, miután csütörtökön az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt.

Niedermüller Péter EP-képviselő, a DK alelnöke közleményében azt írta: a magyar kormánynak immár papírja is van arról, hogy súlyosan diszkriminálja a roma diákokat, és kirekeszti őket az egyenlő oktatás lehetőségéből.

Az ellenzéki politikus szerint az iskolai szegregáció a diszkrimináció egyik legsúlyosabb társadalmi és gazdasági következménnyel járó formája. Úgy véli, Balog Zoltán miniszter többször nyíltan kiállt a szegregáció mellett, egy bírósági tárgyalásba beavatkozva és a jogszabályok változtatásával próbálta törvényesíteni a jogtalanságot; emellett a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem hajtja végre a bíróságok szegregáció megszüntetésére vonatkozó ítéleteit, és folytatódik a roma gyerekek indokolatlan fogyatékossá nyilvánítása is.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Balognak nem csak az iskolai szegregáció miatt kell lemondania, hanem mert egy gerinctelen seggnyaló.
Bringás
A hibbant DK már az orvosok véleményét és szakértelmét is kétségbe vonja. Nekünk meg tűrni kell, hogy olyan cigány osztályba járjon a gyerekünk, ahol naponta bántják, megalázzák, meglopják. Bravó EU!
relleporp
Miért kell az egyik embert a másikra ráerőltetni, ha az a másik ember nem akarja? A máik embernek nincsenek jogai, csak az egyiknek?
justhpeter
Balognak nem csak az iskolai szegregáció miatt kell lemondania, hanem mert egy gerinctelen seggnyaló.
Borsodi
@justhpeter: Igazad van egy gerinctelen seggnyaló,bele gondolni is rossz ha egy ilyen ember lenne Áder helyett.Leminősítené országunkat !
egyvandor
@Borsodi: Mondjuk Áder is legfeljebb intellektusa miatt emelkedik kissé a nertársak közül. Az hogy egy gyengeelméjű nyalonc vagy egy érdekcsoportot kiszolgáló képzettebb a köztársasági?elnök az a lényeget nem érinti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.