A baloldal tíz éve a hazugság politikáját képviseli – jelentette ki Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypártok véleményét – Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök őszödi beszéde elhangzásának 10. évfordulóján – ismertetve a politikus úgy fogalmazott: "a baloldal tíz éve hazudik reggel, délben és este."

Szerinte az őszödi beszéd arról szólt, hogy hazudtak arról, amit 2006-ig csináltak, és hazudni kívánnak arról is, amit majd 2006 után csinálnának.

Hollik István kitért arra, hogy a 2002-es kormányváltás után bár Medgyessy Péter miniszterelnök azt mondta, bővítik a Fidesz-kormány által elindított otthonteremtési támogatásokat, ehelyett megszüntették azokat. Azt állították, hogy a családokat tovább támogatják, de egyik első intézkedésük volt, hogy a családi adókedvezményt eltörölték – tette hozzá.

Azt is mondták – folytatta –, rendbe teszik az állam pénzügyeit, ehelyett 2006-ban, amikor összeállították a költségvetést, már akkor tudták, az hazugság. Ez később ki is derült, hiszen az a büdzsé rekord magas, majdnem 10 százalékos GDP-arányos hiánnyal zárt.

Arról is hazudtak, mit fognak csinálni – nyomatékosította Hollik István, aki felidézte: a 2006-os miniszterelnöki vitában Gyurcsány Ferenc vádolta hazugsággal Orbán Viktort, aki azt mondta, vizitdíjat vezetnek be az egészségügyben. Később kiderült, be akarták vezetni azt – jegyezte meg.

Hollik István hozzáfűzte, a szocialisták azt is mondták a 2006-os kampányban, hogy rendbe teszik az oktatást, ehelyett kivontak forrásokat, tönkre tették az iskolákat és a csőd szélére taszították az önkormányzatokat.

Ugyanakkor a hazugság politikáját nemcsak Gyurcsány Ferenc képviselte, hanem a mai baloldal is ezt teszi – jelentette ki a képviselő. Példaként hozta, hogy Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő tavaly még arról beszélt, a Fidesz hazudik, amikor azt állítja, a bevándorlás az Európa előtt álló legkomolyabb probléma. Azt is állították az elmúlt hónapokban, a baloldalnak fontos az emberek biztonsága, de amikor elkezdtek egyeztetni a terrorellenes csomagról, azon mindegyik ellenzéki párt részt vett, kivéve az MSZP-t – rótta fel Hollik István.

Kérdésre a kormánypárti politikus azt mondta: Gyurcsány Ferenc azt állítja, az őszödi beszéd egy "igazságbeszéd" volt. Ez felháborító és szemen szedett hazugság – fogalmazott, hozzátéve: a volt kormányfő nem veszi tudomásul, hogy egy egész ország nyilvánított véleményt, azt mondva, tűrhetetlen, hogy egy regnáló miniszterelnök hazudik és becsapja a választókat. Az emberek ma sem gondolják másként – jegyezte meg.

További felvetésre az elszámoltatásról azt mondta: Gyurcsány Ferenchez és a baloldalhoz köthető számos ügyben zajlik eljárás, és több politikusnak kellett börtönbe vonulnia, vagy történt vádemelés. Az igazságszolgáltatás munkáját ugyanakkor nem kommentálják és nem kívánják befolyásolni – közölte a KDNP-s képviselő.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Szegény műkeresztény fiatalember. Hálátlan szerep jutott neki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Khm...khm...mintha a napokban valami orbánc nevűről mondta volna ki a bíróság(!) hogy hazudott!
Pedig soha nem hazudott, de erről csak maga tud!
Borsodi
Fideszesnek csak természetesen kell viselkedni , mindig hazudnak.vagy csak titkolják az igazságot.
jav
Ez Igen !

Hát mit lehet erre szólni?

Mi lenne ha ez a szerencsétlen elkísérné Nagy Hím Tag Társát,Grácba?

Egy belülről gumival kibélelt Magyar Nemzeti Miniszterelnöki Kisbuszban.
Grácba,VIP-esen,viccesen.
Szegény Gráci orvos !
Azer-t sajnálnám.
Egy hülyével se bírt.
Most meg rögtön ketten,lennének.
De hát fussa rájuk az Adómból !
Otójukra,hülye seggere meg i tag dálse.
Há jó világ van !
Rájuk.
Még rájuk nem emelem a karót !
Erre a hülyére ,kettőt !
Mert előbb keresztbe rakom.
Egyet meg ,ugyi,nem lehet,keresztbe,rakni.
Azért kettő.
Vagy lehet azért mert egytől még Fel-Támad?
Biztos ami,biztos.
Kettő !!!
Jozefina
Ez is egy szerencsétlen kdnp-s!!! Ki lehet a gyóntatópapja vajon???!!!
papa.49
@Jozefina: Gondolod hogy katolikus, szerintem még megkeresztelve sincs a barma))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.