Közép- és Kelet-Európai Hagyományos Kínai Gyógyászati, Oktató- és Kutatóközpont budapesti létrehozásáról is szóló szándéknyilatkozatot írt alá Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Vang Kuo-csiang kínai egészségügyi és családtervezési miniszterhelyettes csütörtökön Budapesten.

Rétvári Bence a közmédiának elmondta: a tárca és a Hagyományos Kínai Gyógyászat Állami Hivatala 2014 februárjában szándéknyilatkozatban rögzítette hagyományos kínai gyógyászati együttműködésük céljait és feladatait.

Tekintettel az egészségügyben és az orvostudományban megfogalmazott tervekre, Rétvári Bence és Vang Kuo-csiang szándéknyilatkozatot ír alá a hagyományos kínai gyógyászati együttműködés megújításáért és bővítéséért, a 2017-2018-as időszakra.

A nyilatkozat tartalmazza a szakértők cseréjét, orvosi és egészségügyi szolgáltatást, oktatást, képzést, tudományos kutatást, ipari fejlesztést, kulturális eszmecserét, valamint egy Budapesten felállítandó Közép- és Kelet-Európai Hagyományos Kínai Gyógyászati, Oktató- és Kutatóközpont létrehozását is.

Rétvári Bence közölte, a megállapodás hosszú távú célokat erősít meg. Magyarországnak fontos, hogy a nyugati orvoslást Kínában támogató együttműködésben, fejlesztésekben részt vegyen – mondta, hozzátéve, az is fontos, hogy a hagyományos kínai gyógyászat biztonságos körülmények között, tanúsított minőségben jelenjen meg Magyarországon.

Megjegyezte, már több magyarországi egyetemen is folyik hagyományos kínai orvoslásra épülő képzés.

Vang Kuo-csiang, aki Hagyományos Kínai Gyógyászat Állami Hivatalának is elnöke, elmondta, magyarországi látogatásának célja, hogy a 2014-ben kötött megállapodást tartalmát megvalósítsák, elmélyítsék az együttműködést a hagyományos kínai orvostudományban.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Dr Szün jünk mink,vagyok!
Szecuáni étkezészre van szülszége.
-Reggelire 10 csótány,ebédre 12 vacsorára 3 giliszta.
Ha másnap is van étvágya, iszmételje 3 napon át.
Garantáltan fogyni fog.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
A kínai gyógyászat több évezredes múltra tekint vissza. De egy műtéttel nem lehet megoldani vele, és előbb viktátorék is így gyógyítsák magukat, utána, ha meggyógyultak, akkor minden rendben van!
papa.49
@Desischado: Könyörgöm először a ,,nemzet felkent (a falra) vezetőjén,, próbálkozzanak a kutyaevők, ha megtudják gyógyítani (amit kötve hiszek) egye fene jöjjenek))))))))))))))
Desischado
@papa.49: Megbeszéltük, Papa! Egyetértek! Esküszöm neked, hogy orbán kedvéért szivesen lennék Lucrezia Borgia, vagy Messalina!
papa.49
@Desischado: Júj mit ne mondjál, lennél méregkeverő???
Annyit nem ér a pacák, tulajdonképp tökértéktelen, a kinyúlik az emberek elégedettem felsóhajtanak, HÁLA ISTEN EZT IS MEGÉRTÜK)))))))))))))))))))
Desischado
@papa.49: Igazad van, de nem megérné? Egyébként ha eme csodálatos esemény megtörténik, nekem az a nap attól kezdve, piros betűs ünnepnap lesz!

Őszintén mondd már meg, nem lenne szép egy kis ciánkális, vagy arzénos pörkölt neki? Mennyit szenvedne, még végre kinyúvadna! (ábrándozik)
papa.49
@Desischado: Hát ez esetben csatlakozom hozzád, csak szerintem túl gyors, és könnyű lenne neki, én inkább patkánymérget javasolnék, mert mire kiderül mit evett, már menthetetlen, és garantáltan két hétig szenvedne legalább...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.