Június másodikáig tart a debreceni önkormányzat virágosztási akciója, melynek célja a "városkép szebbé tétele". Az elültethető virágokat lakcímkártya bemutatása után kapják meg az adott körzetben élők.

Mint a Danku Attila képviselő által Facebookon megosztott képeken látható, az érdeklődés óriási. 

Képviselői körzetemben / 6.sz.vk./,az önkormányzat jóvoltából, május 17-én közel háromszáz Homokkertben élő lakosnak osztottam virágot a "Tiszta Virágos Debrecenért!" felhívás keretében.

- írja büszkén Danku.

A nép meg vár a sorára:

Szégyen elfogadni az ingyenvirágot? Összekaptak a debreceni lakosok

Mindamellett a felháborodás is egyre komolyabb, mert egyelőre úgy fest, nem lesz virágosztás minden körzetben. A hoppon maradt lakosok csalódottak, mások szánalmasnak tartják, hogy sokan pár tő cserepes növény miatt hőbörögnek.

A debreceninap.hu facebookos oldalán igazi kommentháború alakult ki:

Szégyen elfogadni az ingyenvirágot? Összekaptak a debreceni lakosok

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Az egy szobás lakásomhoz kb. 7 m erkélykorlát tartozik, mely egy főútvonalra néz. Nagyon drága mulatság bemuskátlizni teljes hosszában az ablakpárkányokkal együtt de ha sikerül gyönyörűen néz ki, az utcáról nézve is szemet gyönyörködtető. A költségek csökkentése miatt ki szoktuk vinni a közös folyosóra átteleltetni a muskátlikat de Orbán törvénye értelmében ezt évekig megtiltották nekünk pedig bőven megvolt az előírt 110 cm távolság egy esetleges tűzoltó vonulás számára. Hallottuk, hogy anno kisnyugdíjasokat büntettek a téli folyosói virágtárolásért még akkor is, ha megvolt az előírt távolság. :-( Azóta csak néhány tő muskátlim van, ami alig díszíti az erkélyt. Nem merek sok ezer forintot beruházni az erkélyfelvirágoztatásra mert az Orbáni diktatúrában sohasem tudni, hogy mikor tiltják meg ismét a téli virágteleltetést a folyosón. (Máshol nem tudom átteleltetni.) Ebbe pedig még a pártállamban sem szóltak bele. Nem szeretném újra kinyírni a virágaimat emiatt, az évenkénti újratelepítés pedig számomra túl nagy anyagi áldozattal jár. (Virágföld, virágtáp, rengeteg palánta). A városunkban sokkal kevesebb a virágos felület mint a szocik alatt. Akkoriban minden tavasszal virágba borultak a közterületek, a lámpaoszlopok, más városból idelátogatók irigyeltek minket érte. Ma már sokan a saját erkélyükre sem tesznek ki virágot mert inkább azt a pénzt is a napi megélhetésre költik. (Nem Debrecen.) Ebből is látszik, hogy egyre "jobban" élünk.
justhpeter
@emerencia: Bizony egyre jobban élünk. Csak nem szeretjük az embereket, az állatokat és a növényeket. Mi sajnos ma már csak a pénzt szeretjük és magunkat. Észre sem vesszük, hogy a pénzünkkel együtt is szép lassan leépülünk.
nemkati
Én a sorbanállók között bizony sok olyat látok, akiknek nagy öröm lehet, hogy azt a pár száz forintot nem a létszükségletükre fordítandó pénzből kell elvenniük virágra. És igenis szégyen, hogy milyen sokan vannak ma Magyarországon, akiknek pár száz forintos ajándék is öröm.
emerencia
@justhpeter: Aki a virágot szereti rossz ember nem lehet a mondás szerint. Rengeteg ember szereti a virágot anyagi helyzettől függetlenül. Most már csak érvényt kellene szerezni a mondásnak és máris kissé visszafordítható lenne az a csúnya, lassú leépülési folyamat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.