A bajor tartományi közszolgálati televízió Report München című politikai magazinműsora nemrég arról számolt be, hogy 

egyre több német telepedik a Balatonhoz a német kormány menekültpolitikája miatti elégedetlenség és a menekültektől való félelem miatt.

Az Index annak járt utána, hogy ez az állítólagos tömeges menekülés mennyire valós. Több, kimondottan a Balatonra specializálódott kis ingatlanos cég is úgy nyilatkozott, hogy 

semmi hasonlóval nem találkoztak.

Sem a kisebb, sem a nagyobb ingatlanközvetítő cégek nem tapasztaltak jelentős "németesedést" a környéken. A bedőlt hitelesek házai, nyaralói viszont kifejezetten kelendőek.

Az északi parton elvétve akadnak külföldiek, inkább budapestiek vásárolnak. Volt néhány Németországból hazatelepülő magyar vevő is, de ez nem általános"

- közölte egy nagyobb ingatlanos vállalat illetékes.

Az Index megkereste  Ottmar Heide német ingatlanközvetítőt is, aki a Report München adásában is azt mondta, hogy tízből nyolcan a menekültek miatt akarják elhagyni hazájukat.

Heide szerint hetente több tucatnyi érdeklődő keresi meg, olyanok, akik menekültügy miatt aggódnak, és részben olyan német nyugdíjasok, akik hazájukban nem tudnak megélni. A német érdeklődök körében az egyik legfőbb félelem, hogy a menekülttömegek miatt Németországban adó- és áremelések jönnek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
A németek kb a válságig "menekültek a menekülők elől" Magyarországra. Főleg üdülő jellegű falvakba.
Gorbán színre lépése óta egyre több az üresen álló, vagy eladásra váró német tulajdonban lévő ingatlan.
papa.49
Ez is csak egy jól fejlett hazugság!!!
vadnarancs
A migráncsok is a migráncsok elől menekülnek!
Hofipisti
A CSU irányította lap, ill. nyilván Seehofer CSU-elnök tanult szívbéli barátja, a mi Szeretett Vezetőnktől. A másikra kígyót - békát kiabálni a legolcsóbb! Persze a bajorok még igyelezhetnek, mert - ha nem tudnák - Magyarország jobban teljesít!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.