Magyarországon 2003-ban, tehát még az uniós csatlakozás előtt született egy esélyegyenlőségről és egyenlő bánásmódról szóló törvény, amellyel az Európai Bizottságnak eddig semmi problémája nem volt – mondta Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Az igazgató erről azzal kapcsolatban beszélt, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt.

Törcsi Péter elmondta, a bizottság szerint a magyar jogszabály és gyakorlat abba a 2000-ben elfogadott uniós irányelvbe ütközik, amelyet a köznyelv faji irányelvnek nevez. Ez mindenfajta diszkriminációt és hátrányos megkülönböztetést tilt a tagállamoknak.

A magyarországi jogszabályok megfelelnek az uniós jognak és tiltanak mindenfajta diszkriminációt – hangsúlyozta.

Beszélt arról is, hogy a köznevelési törvényt 2014-ben módosították annak érdekében, hogy a speciális – vallási, nemzetiségi vagy világnézeti – alapon szerveződő oktatás részletszabályai rendezve legyenek. Ezeket nagyon szigorú feltételekhez kötötték – emelte ki.

Példaként említett egy kúriai döntést, amely Nyíregyháza egy nagyrészt cigányok lakta kerületében található görögkatolikus iskolára vonatkozott. A Kúria szerint, ha az intézményben az oktatás egyosztályos, felmenő rendszerben valósul meg, akkor nincs szó jogellenes elkülönítésről. Diszkriminációról akkor lehetne beszélni, ha több osztály lenne, és az egyikbe kizárólag cigány, a másikba nem cigány származású gyerekek járnának – mondta.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jolibaba
Nem érti??? Kérjen felvilágosítást az EU-tól, mert a végén butább lesz, mint a gazdája.
jolibaba
Nem érti??? Kérjen felvilágosítást az EU-tól, mert a végén butább lesz, mint a gazdája.
papa.49
Ajánlanám az illetőnek, az értő olvasást, és a gondolkozást, bár sejtem az utóbbi nem megy neki, ugyanis ha menne nem értetlenkedne a történteken!!!
Nagyon egyszerű az EU. végre rájött csak hazugságokkal etetik, a valóság köszönő viszonyban sincs az igazsággal, ENNYI!!!
A kormányzati hazugságok helyett még kéne hallgatni az ott dolgozó tanárokat, és nem a homokba dugni a fejeket!!!
Nem utolsó sorban azt a rengeteg pénzt amit az Unió erre adott nem kéne a csókosok a fajtársak stafirozására használni!!!
aremy
ki a tököm ez a valaki mert aki m1 en énekel az egy seki.és mi a túrót kutatnak és mióta?
Clavigo
Vazzze,...,,,Azért kerültél oda,,,mert megbízhatóan hülye vagy...Gondolom a cég egy személyes,,ha már igazgató is lehettél.Hol működik ez a cég ?? A pincédben ???
cs.n.
@papa.49: Az Alapjogokért Központ egy fideszbuzi csapat, ne várj el tőlük ilyeneket. Kb. annyira objektív és (párt)független, mint Nézőpont és tsai.
papa.49
@cs.n.: Sajna igen és ez az igazán szomorú a dologban, hogy mindenütt, ilyen tehetségtelen, hülye csak a lopásban érdekelt pártkatonák ülnek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.