Nyílt levelet intézett a Facebook kelet-közép európai vezetőjéhez a Civil Összefogás Fórum, azaz a Békemenet fedőszerve. Annyira abszurd, hogy nem emelnénk ki belőle semmit, egyben olvassák el a dörgedelmeket:

Egy olyan ügyben fordulunk a Facebook regionális vezetőjéhez, amely nagy felzúdulást keltett az Egyesült Államokban, és szerte a világon. Sajtóértesülések szerint felmerül a gyanúja annak, hogy a Facebook munkatársai rutinszerűen hátrébb sorolták a konzervatív irányultságú véleményeket és cikkeket, miközben a baloldali tartalmaknak nagyobb teret adtak. Ez azt jelentené, hogy nem egy egyszerű algoritmus, hanem hírszerkesztők dönthettek arról, hogy a Facebookon milyen tartalmak kerüljenek kiemelt helyre. Az állításokat egy kiszivárgott belső dokumentum is igazolja.

A közösségi média, így mindenekelőtt a Facebook ma már mindennapjaink része, a kapcsolattartás és a tájékozódás egy kiemelt eszköze. A CÖF tagjai, fiatalok és idősek egyaránt, szintén napi rendszerességgel használnak internetes eszközöket, így élvezik a közösségi média nyújtotta előnyöket is. Ugyanakkor az Amerikában kirobbant botrány joggal váltott ki aggodalmat, és joggal vet fel súlyos kérdéseket. Szeretnénk biztosak lenni afelől, hogy a Facebook minden véleménynek egyenlő hozzáférést és lehetőséget biztosít, legyen az akár jobb-, vagy baloldali.

Előfordulhatott-e, hogy politikai nézetek alapján tettek különbséget a Facebookon megjelent cikkek, vélemények és kommentek között?

- Előfordulhatott-e, hogy a baloldali világnézetet tükröző tartalmak elsőbbséget élveztek a hírfolyamban a jobboldaliakhoz képest?

- Mi a garanciája annak, hogy egyetlen Facebook munkatárs se manipulálhassa az ajánlott cikkeket, véleményeket politikai meggyőződés alapján?

- Indítottak-e belső vizsgálatot az amerikai sajtóban megjelent értesülések nyomán?

Mivel az ügy az egyik legfontosabb alapértéket, a véleményszabadságot érinti, ezért minden lehetséges visszaélés és manipuláció gyanúját a lehető leghamarabb tisztázni kell. A Civil Összefogás Fórum ezért párbeszédet kezdeményez ebben a kérdésben.

Várjuk megtisztelő válaszukat,

Üdvözlettel

Csizmadia László

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mark Zuckerberg most lefosta az inát félelmében :DDD
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Most valamit kellene alkotnom,de nekem a politikus,mind hazudós zsivány.Pártállás?Jótállástól függetlenűl.
jolibaba
@silber13: Minek oda párna? Csak nem akarjuk elkényeztetni, hiszen éppen most olvastuk, hogy a futás hasznos.Párna nélküli futás még hasznosabb.
silber13
@jolibaba: A döblingi szobájának falára gondoltam...
evacica
Hiába a hülyeség határtalan! Ez látszik ezen a szerencsétlen Czizmadián is, no de Orbán az ilyen embereket kedveli!
namihami
Hogy hülye? Hát mi másra számíthattunk, mi mást várhattunk tőle? Szolgálni ekkora ésszel is lehet, sőt, egy kicsivel több már sok lenne.
A Gazdája ezt a kategóriát kedveli, mert ha értelmesebb lenne, akkor már neki lennének komplexusai. És elsősorban most nem a magasságára gondolok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.