Az államtitkár ünneprontó módon azt mondta a tatai történelmi fesztivál megnyitóján, hogy a török uralom megszállás, vallási háború volt. "A közönség számára egyértelművé kell tenni, hogy Idrisz Baba egy olyan vallási vezető volt, aki a keresztény magyarság eltiprását hirdette, aki vallási alapon akarta felszámolni a kereszténységet és megszüntetni a magyar kultúrát" - mondta tatai török kori történelmi fesztivál megnyitóján L. Simon László. Kiemelte, hogy Idrisz Baba pécsi türbéjét a kellő kegyelettel fogják felújítani, de szerinte a 150 éves török uralom egy rabság, egy megszállás, egy vallási háború volt, amiről nem szabad elfeledkeznünk. "Kötelességünk, szent küldetésünk a magyar európai keresztény örökség továbbvitele. Ez megmaradásunk záloga, ami garantálhatja, hogy itt sok száz év múlva ugyanúgy magyarok fognak élni, mint az elmúlt ezer évben" - tette hozzá. A háromnapos Tatai Patara Európa egyik legnagyobb török kori történelmi fesztiválja, amelyen az Öreg-tó környezetében...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
És ha valóban ez lett volna a cél akkor 500 év alatt miért nem sikerült? Talán utánanézhetne az iszlám vallásnak mielőtt megszólal.
DR Eric CARTMEN
Nem kell szegény lö simont bántani. Agyára ment, hogy már négyszer kellett a Várkert-bazárt átadnia.
dr. prédikátor
Lösimon!!! neked senki nem mondta hogy fedetlen fővel ne menj a napra???Mert megzápul az a maradék agyvized ami az agyad helyén lötyög!!!
joopapa
Az L Szájmont se az eszért "szeretjük", olyan remekbe bas..t költö hogy a fal adja másikat! De a fityesz honnan szedi ezeket a "zseniket", Tálai, Czomba, rezsi sziszi, kupakos lala stb!
Toby
Ja és Idrisz Baba nem szerette a rákellenes barackmagot és nem lépett bele a fideszbe, messziről érezte a szagát!

Parazita közpénzkullancs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.