A sport és futás is a kultúra része – mondta az emberi erőforrások minisztere szombat délután Zánkán, miután több mint hét kilométert futott az Ultrabalatonon a Veszprém megyei Dörgicse és Zánka közt a Virtuózok csapat tagjaként.

Balog Zoltán az MTI-nek elmondta, azért is állt a futásban Virtuózok csapata mellé, mert érdemes újra és újra felhívni a figyelmet azok teljesítményére, akik részt vesznek a Duna közszolgálati csatornán futó klasszikus zenei tehetségkutató műsorban.

Hozzátette, ha az ember nem csak beszél, hanem maga is mellétesz egy kis teljesítményt – mondjuk lefut több mint hét kilométert Dörgicsétől Zánkáig, a többiek pedig körbefutják az egész Balatont, váltóban, beosztva a kilométereket – az hatékonyabb és hatásosabb a kiadott nyilatkozatoknál. A miniszter máskor is rendszeresen fut, elmondása szerint ezért nem jelentett neki nagy terhelést a teljesített táv. Bár sokkal melegebb volt, mint egy átlagos futóidő – mondta.

Az Ultrabalatonon már ötödik alkalommal induló Miklósa Erika, a Virtuózok csapatkapitánya az MTI-nek arról beszélt, hogy a hosszú táv és a csapatban futás miatt is érdemes megmérettetni magunkat egy ilyen versenyen, hiszen a sport az egyik legösszetartóbb dolog a világon. Virtuózok logó alatt futunk, ami egy misszió, egy mozgalom, és ezzel a logóval hordozzuk azt az értéket, ami szintén Magyarországhoz tartozik, mint kulturális érték, ez pedig a komolyzene – fogalmazott Miklósa Erika.

Hozzátette: a Virtuózok csapatánál is a sokszínűségen van a hangsúly. Együtt fut a miniszter, a katonai attasé, a zenetörténész, az informatikai mérnök, a készenléti rendőr, a személyi edző és az operaénekes. Mikósa Erika, aki az összekötő kapocs a csapat tagjai közt reményeit fejezte ki, hogy mindenki vállalja jövőre is a részvételt.

A Virtuózok csapat színeiben összesen tízen futnak különböző távokon a Balaton körül. Miklósa Erika operaénekes több részletben összesen mintegy 30 kilométer, Balog Zoltán miniszter, a Kis Virtuózok Alapítvány tiszteletbeli elnöke mintegy 7,2 kilométer, Batta András zenetörténész, a műsor zsűritagja 15 kilométer lefutására vállalkozott.

Az Ultrabalatont immár 10. alkalommal rendezik meg, a résztvevőknek 32 óra áll rendelkezésre ahhoz, hogy körbefussák a Balatont. A 220 kilométeres verseny Balatonaligáról, a Club Aligából indult és ott lesz a cél is. A szervezők közlése szerint az idei Ultrabalatonra rekordnevezés érkezett: több mint 230 egyéni versenyző, 820 csapat és 500 bringás, azaz több mint hétezer induló vág neki a körnek.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Vazze akkor gyakorolj, mert hamarosan futhatsz egész Moszkváig!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Balo gatya ! Halász bűntársad bemutatott egy szép, egészséges futást a sajtó előtt!
papa.49
Vazze akkor gyakorolj, mert hamarosan futhatsz egész Moszkváig!!!
bencemacska
Az attól függ, hogy ki miért és közben kiket letaposva, hova fut!!!
A sportfutás lehet a kultúra része, a WC felé futás pedig az egészségügy része.
Követeljük a Nemzeti Klotyó Hálózat mielőbbi kiépítését!!!
jolibaba
Fusson, fusson ki Magyarországról , kedvencükhöz, Putyinhoz
Borsodi
Az Ózdi emberek jól tudtak futni,főleg a rendőrök elől! Egy focista és egy futó ez kell nekünk,Van itt kultúra!
RonaGyuri
1: az ö kultúrája része
2. ő és a Virtuózok, legfeljebb a gátlástalanságban
3: Ultrabalatonon a Veszprém megyei Dörgicse és Zánka közt az NN által sponzorált, sőt lényegében az ő rendezvényük!!!
eugen4402
Este villanyoltás után félálomban teszteltem magam: - mi jut eszembe a Balatonról?...Nem részletezem, a futás nem került be az első ezerbe...
Sajnálom, kulturálatlan vagyok.
Clavigo
@papa.49: :) 2018-ban...nagyon remélem..Lehetőleg mezitláb,,és forró zsírban...Úgy jobban teljesítene...
nevemnick
Remélem, hogy ez a vastagnyakú nemsokára bemutatja a bandájával együtt, hogy hogyan kell kulturáltan futni.
felnőttem kissé
@eugen4402: tán ez : Hullámzó Balaton tetején csónakázik egy halász legény... aztán jön a megvilágosodás, szólásképp,: szégyen is meg hasznos is a futás ideje edzeni mert a maraton hosszú lesz 70 évesen főleg
Clavigo
@nevemnick: ...Veztőszáron is el tudnám képzelni.
eugen4402
@felnőttem kissé: Köszi... 70 fölött meg pláne! 1948 óta járkáltam a Balcsi partjára ide-oda, és összesen egy alkalommal kellett futnom Keszthelyen, egy hideg téli éjszakán. Igaz, nem maratoni távot, csak a rendőrök elől, mert megmagyarázhatatlan okokból csendháborítással és nyilvános helyen elkövetett közbotrányokozással gyanúsítottak minket. De a végén mi nyertünk. ...Egérutat. :-)))
papa.49
@eugen4402: Gondolom énekeltetek, nem szépen de kurva hangosan, van ez így...
Minket is kibasztak a Búsuló Juhászból mert ,,szebben énekeltük,, az öcsémmel, mint az énekesnő a 20. szülinapján...
papa.49
@Clavigo: Pirítani nem kell már a színe meg van...
eugen4402
@papa.49: Valami rémlik, mert másnap marhára berekedtem. Meg valami súlyosbító körülmények is közrejátszhattak, amikor egy fényes csehóban megkértük a zenészeket, hogy menjenek, igyanak valamit, mert innentől kezdve mi fogjuk szolgáltatni a zenét. Úgy emlékszem, volt néhány ellenszavazat, meg kihívták a Yardot, és akkor kezdetét vette a sportolás, futottunk, mint egy-egy kifakult Abebe Bikila...
papa.49
@eugen4402: De jó ezekre emlékezni, na mi se voltunk ,,minta fiatalok,, de azért azt mindig tudtuk hol a határ...
eugen4402
@papa.49: Mert abban a rohadt diktatúrában dolgoztunk, szórakoztunk, éltük az igazi életet, bezzeg most már nem kell a srácainknak így kínlódni: leülnek, nyomkodják a gombokat hajnaltól éjfélig...Persze röhej, de ezt most én is billentyűkkel dohogtam ki magamból, csak zárójelben írom, ceruzával, vagy tollal papírra is leírhatnám, ha lenne értelme, de nincs..!
papa.49
@eugen4402: Pontosan igaz, éltünk, ha lehet boldogabban mint a mai fiatalok, és volt még egy ha dolgoztál, és volt célod eltudtad érni, nem volt olyan kilátástalan a jövőd mint a maiaknak...
Jozefina
Ha Balognak lenne egy ici-pici kultúráltsága, akkor futna de nagyon gyorsan egészen Moszkváig, de Szibéria is jó célpont lehetne!!!
eugen4402
@papa.49: Helyben vagyunk. Száz- és ezermilliárd forintok eltüntetése is bűn, de az igazi katasztrófa a fiatalok jövőképének elrablása. Mit feleljek az unokámnak, ha megkérdezi tőlem: minek tanuljak papa? Közmunkás lehetek érettségi nélkül is...Nehéz helyzet, én azt válaszoltam: azért tanulj, mert mindenedet ellophatják, kivéve a tudást, amit a fejedbe gyűjtögettél...
sgyuri2003
Titeket úgy is mindig hamarább érünk utol mint azt a sánta kutyát!
karma1
@eugen4402: @papa.49: Szoval mindketten rendes emberek vagytok! Ezt erzem ki minden hsz-etekbol, hihi,...:o))))

Akkor ezek szerint a szenegali meg az etiop futok rendkivul kulturaltak, mert ok talpig farokban, mezitlab es egy szinten meztelen lanbdzsaval a kezukben extra gyorsan futnak az oroszlanok elol, az antilopok utan, mikor mi a feladat...:o)))) Nem is tudom, miert feltjuk toluk a kulturankat?
balo Gatya pl. futhatna versenyt is veluk, es ha utolerik egymast, akkor johet a jutalom is...

Reg hallottam ekkora epuletes baromsagot - igaz, vagy 2 hete nem nyilatkozott meg mar ez az idiota...
jolibaba
Ha így gondolja, gyakorolja is. Fusson el, ki az országból és ne jöjjön vissza soha.
eugen4402
@karma1: Most őrülök megfelé, nem igaz, hogy emlékszel Bikilára...
A mi (de)generációnk számára Ő volt a szorgalom, a kitartás, és a jogosan kiharcolt világsiker szimbóluma... Derűs fickó volt, aki keményen megdolgozott minden éremért..., sőt minden tapsért, amivel a nézők elismerték az igazi TELJESÍTMÉNYT.
karma1
@eugen4402: Hogyne emlekeznek...:o))) Nem nagy kunszt, mert akkor meg a teljesitmenyukrol voltak hiresek az emberek, nem arrol, hogy doppingoltak...:o))) Neki nem volt a kezeben landzsa, hihi,... Nagy fazon volt...Igazi sportember...:o)))
papa.49
@karma1: @eugen4402: Én is emlékszem még rá valóban egy szerény pali volt, nem tudom él-e még de az igazi sportembert becsültem benne...
karma1
@papa.49: Telleg, en se tom, el-e meg szegenyke,... Mar nem fiatal, az tuti...:o)))
karma1
@eugen4402: 12.54-re: En meg Napoleon lovara is szemelyesen emlekszem... Csak azt ne kerdezd, mit ettem tegnap ebedre...:o)))) (Na, ebben a ket mondatban azert eros tulzasok vannak...:o))) Nem emlekszem, csak horthy feher lovara, es csak a reggelimre nem emlexem...:o)))))
papa.49
@eugen4402: A mai világban a mi életszemléletünk már elavult, jó még szükség van ránk, meg a tudásunkra néha, mert ugye a pc. nem javítja meg a vízcsapot, vagy cseréli ki a vill. kapcsolót, most vagyunk mink is ott hogy a legidősebb unokám ősszel meg szakiskolába tanulni, már kérdezte fogok-e neki segíteni, hát persze amit tudok azt szeretném átadni neki, de legföképp a munka szeretetét, mert szerintem az a legfontosabb, hogy örömmel csináld amit csinálsz, jobban haladsz, és sokkalta jobb is lesz a meló amit kiadsz a kezed alól...
papa.49
@karma1: Ezzel se egyedül, mi is ugyanígy vagyunk...
eugen4402
@karma1: Ha Istent ismersz, akkor most lovakat ne emlegess légyszííí...
Kiskorúak számára ecseteltem a lovak közti különbséget a minap. Még ma sem vagyok biztos, hogy a pegazusok és a kentaurok közti alapvető eltérést sikerült-e érthetően elmagyaráznom...(Gondolj a genetikára!)
papa.49
@lópicigáspár: Hát futottam én eleget a Verseny utcában a lovaszsernyákok elől, hordom is a jutalmat a hátamon, amit kimértek rám a kardlappal)))))))))Ismertem minden kapualjat abban az időben, mert akkoriban az volt a divat a kettős meccsek végén rohanás mint aki megőrült...
karma1
@eugen4402: Szerintem megoldottad a kerdest...Ha meg a gyerek vegkepp nem erti, vesd be az unikornist, mint osszekoto lancszemet az evolucioban (mert mar majdnem lo is, ... Persze, ha a kentaurnak none szarnya, mint a Pegazusnak, es novesztene egy egyszarvat, akkor mar semmi baj sem lenne.,... Ugy ertem, a lovakkal...:o)))))
eugen4402
@karma1: Állj, mert elszédültem. Inkább maradok a hintalovaknál... :-)))
Nil
SZégyen a futás, de hasznos- ez jutott eszembe és hogy jó lenne, ha már nagyon messzire futott volna kedves kormányunk.
dr. prédikátor
Akkor mégiscsak igaza van ennek az esztergányoló bukott papfélkének!Mer tit is sportoltatok azaz futottatok, akár így akár úgy!!! :)))))
nezelodo
Tekintsük a futását a virtuózokkal annak elismeréseként, hogy az eddigi munkája miatt senki nem nevezi virtuóznak, inkább a félig elénekelt nótája után nevezik el. Persze ez még hízelgő is rá nézve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.