A sport és futás is a kultúra része – mondta az emberi erőforrások minisztere szombat délután Zánkán, miután több mint hét kilométert futott az Ultrabalatonon a Veszprém megyei Dörgicse és Zánka közt a Virtuózok csapat tagjaként.

Balog Zoltán az MTI-nek elmondta, azért is állt a futásban Virtuózok csapata mellé, mert érdemes újra és újra felhívni a figyelmet azok teljesítményére, akik részt vesznek a Duna közszolgálati csatornán futó klasszikus zenei tehetségkutató műsorban.

Hozzátette, ha az ember nem csak beszél, hanem maga is mellétesz egy kis teljesítményt – mondjuk lefut több mint hét kilométert Dörgicsétől Zánkáig, a többiek pedig körbefutják az egész Balatont, váltóban, beosztva a kilométereket – az hatékonyabb és hatásosabb a kiadott nyilatkozatoknál. A miniszter máskor is rendszeresen fut, elmondása szerint ezért nem jelentett neki nagy terhelést a teljesített táv. Bár sokkal melegebb volt, mint egy átlagos futóidő – mondta.

Az Ultrabalatonon már ötödik alkalommal induló Miklósa Erika, a Virtuózok csapatkapitánya az MTI-nek arról beszélt, hogy a hosszú táv és a csapatban futás miatt is érdemes megmérettetni magunkat egy ilyen versenyen, hiszen a sport az egyik legösszetartóbb dolog a világon. Virtuózok logó alatt futunk, ami egy misszió, egy mozgalom, és ezzel a logóval hordozzuk azt az értéket, ami szintén Magyarországhoz tartozik, mint kulturális érték, ez pedig a komolyzene – fogalmazott Miklósa Erika.

Hozzátette: a Virtuózok csapatánál is a sokszínűségen van a hangsúly. Együtt fut a miniszter, a katonai attasé, a zenetörténész, az informatikai mérnök, a készenléti rendőr, a személyi edző és az operaénekes. Mikósa Erika, aki az összekötő kapocs a csapat tagjai közt reményeit fejezte ki, hogy mindenki vállalja jövőre is a részvételt.

A Virtuózok csapat színeiben összesen tízen futnak különböző távokon a Balaton körül. Miklósa Erika operaénekes több részletben összesen mintegy 30 kilométer, Balog Zoltán miniszter, a Kis Virtuózok Alapítvány tiszteletbeli elnöke mintegy 7,2 kilométer, Batta András zenetörténész, a műsor zsűritagja 15 kilométer lefutására vállalkozott.

Az Ultrabalatont immár 10. alkalommal rendezik meg, a résztvevőknek 32 óra áll rendelkezésre ahhoz, hogy körbefussák a Balatont. A 220 kilométeres verseny Balatonaligáról, a Club Aligából indult és ott lesz a cél is. A szervezők közlése szerint az idei Ultrabalatonra rekordnevezés érkezett: több mint 230 egyéni versenyző, 820 csapat és 500 bringás, azaz több mint hétezer induló vág neki a körnek.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Vazze akkor gyakorolj, mert hamarosan futhatsz egész Moszkváig!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@lópicigáspár: Hát futottam én eleget a Verseny utcában a lovaszsernyákok elől, hordom is a jutalmat a hátamon, amit kimértek rám a kardlappal)))))))))Ismertem minden kapualjat abban az időben, mert akkoriban az volt a divat a kettős meccsek végén rohanás mint aki megőrült...
karma1
@eugen4402: Szerintem megoldottad a kerdest...Ha meg a gyerek vegkepp nem erti, vesd be az unikornist, mint osszekoto lancszemet az evolucioban (mert mar majdnem lo is, ... Persze, ha a kentaurnak none szarnya, mint a Pegazusnak, es novesztene egy egyszarvat, akkor mar semmi baj sem lenne.,... Ugy ertem, a lovakkal...:o)))))
eugen4402
@karma1: Állj, mert elszédültem. Inkább maradok a hintalovaknál... :-)))
Nil
SZégyen a futás, de hasznos- ez jutott eszembe és hogy jó lenne, ha már nagyon messzire futott volna kedves kormányunk.
dr. prédikátor
Akkor mégiscsak igaza van ennek az esztergányoló bukott papfélkének!Mer tit is sportoltatok azaz futottatok, akár így akár úgy!!! :)))))
nezelodo
Tekintsük a futását a virtuózokkal annak elismeréseként, hogy az eddigi munkája miatt senki nem nevezi virtuóznak, inkább a félig elénekelt nótája után nevezik el. Persze ez még hízelgő is rá nézve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.