A Nézőpont Intézet szerint a magyar kormánypártok Európában egyedülálló módon tudták megőrizni társadalmi támogatottságukat a választások utáni években.

Deák Dániel, az intézet elemzője vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában ellenpéldaként említette Ausztriát, ahol a nagykoalíció támogatottsága zuhanóban van, és az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt már több mint 10 százalékkal népszerűbb.

Hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP lassan tíz éve vezeti a közvélemény-kutatások népszerűségi versenyét, ezen idő alatt a baloldal nem tudott olyan üzenetet megfogalmazni, amely hosszú távon meghatározhatná a politikai közbeszédet.

A vasárnapi zárvatartás kérdése pár hónapig meghatározó témája volt a szocialistáknak, a kérdés megszűnése után azonban az MSZP továbbra sem talál felkarolható ügyet

– mondta Deák Dániel, aki szerint ennek hátterében az állhat, hogy a belső feszültségek miatt nem tudják "egységesen artikulálni" üzeneteiket.

A Nézőpont Intézet elemzője emellett beszélt arról is, hogy a Demokratikus Koalíciót vezető Gyurcsány Ferenc társadalmi elutasítottsága – tíz évvel az őszödi beszéd elhangzása után – továbbra is mintegy kétharmados a felnőtt lakosság körében.

Hangsúlyozta továbbá, hogy Novák Előd kiszorítása a Jobbik elnökségéből a baloldaléhoz hasonló konfliktusokat vetít elő.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
Ehhez a népszerűség megtartáshoz hozzájárultak olyan agyalágyultak is, mint pl verőce21...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@verőce21: Nem javitassz, csak beleronditassz. Miert nem kuldessz be egy cikket, ami isteniti a partodat. Meglatjuk milyen kommentek jonnek ra.
világlátó
A mai Európa nem igazán az a hely, ahol éppen most a fidesz népszerüségét jó példaként lehetne felhozni. Ha az ERŐS KÉZ mint egy zűrös időben alkalmazott módszert nézzük, akkor esetleg.Az erős kéz mindig a demokrácia elzárása a hátsó szobába jelenséggel párosul. Ha az erős kéz uralkodik, minden más ami emberi és természetes az csorbát szenved. Lebutul a társadalom, egyoldalúvá válik az érdeklődés, kiszolgáltatottá válik a tudomány és a művészet, az oktatás és a kultúra minden ága. Az erős kéz " rendet tart " ez lehet ideig, óráig akár még népszerűséget is hozó, a külvilág utat kereső országaiban. De az erős kéz gazdája általában képtelen szorító markát kilazítani, mert élvezi az erejét és annak bénító hatásait.Nem vagyok büszke erre a népszerüségre.
verőce21
@Yoda69: (12:14) Te a TASZSZ-ból szocializálódsz?
Yoda69
@verőce21: Kerdesre nem illek kerdessel valaszolni.
Meg egyebkent is hogy jon ez ide?
papa.49
@Yoda69: Gondolom nincs saját gondolata se, ő csak egy troll))))))))))))))))
verőce21
@Yoda69: (14:16) " Nem javitassz, csak beleronditassz"!
- Sajnos nem egyedülálló tudás amit itt képviselsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.