Szél Bernadett, az LMP társelnöke szerint már minden ötödik gyermek egyszülős családban él, és a harmaduk szegény, ezeknek a családoknak az ügye "elhanyagolt terület lett a kormány háza táján".

Az ellenzéki párt társelnöke vasárnap Budapesten, a gyermeknap alkalmából tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, az a legfontosabb, hogy a gyerekek sorsa ne függjön attól, milyen családba és hányadik gyerekként születtek. A kormány ezzel szemben kizárólag egyetlen családmodellt preferál, és sajnálatos módon ennek a hatását a gyermekek is megérzik – mondta.

Mindig a gyermek jogainak és érdekeinek kell a legfontosabbnak lennie – hangsúlyozta az LMP képviselője, hozzátéve,

az országban a gyermekek harmada "a szegénység közelében él" és ezen az elmúlt években nem sikerült változtatni.

Úgy folytatta: az egyszülős családok fele ki van téve a szegénység kockázatának és harmaduk szegénységben is él. Jelezte, ezeknek a családoknak a 87 százalékában az anya egyedül neveli gyermekét, és "nagyon kevés segítséget kap az államtól".

Szél Bernadett az LMP javaslatait ismertetve elmondta: a nagycsaládosoknak helyesen járó kedvezményeket kiterjesztenék az egyszülős családokra is, példaként említve az étkezési és tankönyvtámogatást. Hozzátette, utóbbiak körében a családi pótlék és a gyes összegét is megemelnék 30 százalékkal, valamint az egyszülős családokban felnövő gyerekeknek előnyt adnának a bölcsődei beiratkozásnál.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Van ahol 5-gyerek is rohangaszik. Orbanrol kell peldatt venni!
papa.49
Mind a mindnyájunk lábán ácsorog))))))))))
Bringás
A liberálisok 99%-a pedig bizonyította, hogy az agyhalál után is van élet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.