Az eddigieknél több pénz jut a gyermekekre a jövő évi költségvetésben – mondta Dunai Mónika, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.

Dunai Mónika a gyermeknap alkalmából tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "a mai nap a gyermekeké, de mi azt szeretnénk, ha nemcsak a mai napon, hanem az év minden napján megkönnyebbülhetnének és előrébb léphetnének a magyar gyermekes családok".

Ezért a jövő évi költségvetésben az eddigieknél még több pénzt fordítanak a gyermekekre, családokra – jelentette ki a kormánypárti politikus.

Fidesz: az eddigieknél több pénz jut a gyermekekre

Szavai szerint a családok azzal számolhatnak, hogy több pénz jut a gyermekek nevelésére és a megélhetésre. Továbbá több pénz jut az otthonteremtésre, és több pénz jut majd az otthoni étkezés mellett a gyermekek bölcsődei, óvodai, valamint az iskolai étkeztetésére – mondta Dunai Mónika.

Emlékeztetett, hogy a családi adórendszert a kormány 2010-ben vezette be, amelynek köszönhetőn – mint mondta – minden évben egyre több pénz maradt és a terveik szerint marad a jövőben is a családok zsebében.

A kétgyermekes családoknál idén január elsejétől a családi adókedvezményt emelték, jelenleg havonta nettó 25 ezer forintos adókedvezményt érvényesíthetnek, ez 2017-től nettó 30 ezer forintra nő. Ez összesen 390 ezer családot érint – közölte.

Dunai Mónika elmondta azt is, hogy a kiskeresetűek 2014-ben bevezetett adócsökkentésével a legalacsonyabb jövedelmű, mintegy 120 ezer családnak gyakorlatilag a bruttó fizetése marad meg nettó összegként.

Jövőre több pénz jut majd a gyermekek otthoni étkeztetésére, mert a legfontosabb élelmiszerek áfáját csökkentik. Ez átlagosan 30-40 ezer forint többletet jelent majd a családi kasszákban – mondta.

Dunai Mónika kitért arra is: az otthonteremtési programot jövő évben bővítik, 2017-ben az idei évhez képest több mint kétszeresére, 211 milliárd forintra tervezik növelni a programra fordítható forrást.

Mint mondta, a jövő évi költségvetésben a rendszerváltás után a legmagasabb összeget fordítják a gyermekek bölcsődei, óvodai és iskolai étkeztetésére. Az idén erre 72 milliárdot, jövőre 74 milliárd forintot biztosítanak. Emellett minden eddiginél több gyermek számára biztosítják 2017-ben az ingyenes tankönyvellátást.

Dunai Mónika szólt arról is, hogy bővítik a bölcsődei férőhelyeket a következő években, a jövő évtől újabb bölcsődei formák indulhatnak majd el. Lehetőség lesz "munkahelyi", "mini" vagy "családi" bölcsődék kialakítására.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Igen; még több pénzt lopnak a gyermekeiknek, vagy segítségével
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Erre az ingyen éheztetésre 72 milliárd nem azok jártak jól akik ebből próbáltak enni,a gyerekek éhen maradnak a milliárdok meg el tűnnek.Ezek látszat intézkedések,megy az ígérgetés.Ha megint bizalmat kapunk kolbászból lesz a kerítés! Aki elhiszi megérdemli
karma1
Ha tenyleg ezt akarjatok, akkor vegyetek le a mocskos kezeteket a gyerekekrol, a gyerekek tanarairol, meg az egesz jovo nemzedekrol, hidd el, fel fognak lelegezni a mocskos politikatol nelkul...
perfekt
A frizura olyan mint a pártja---rendezetlen--és szerteágazó.
papa.49
Igen meggyőző a tésztás, kiélt képe a tutajos szemek, brrrrrrrrr!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.