Változékony időjárással kezdődik jövő héten a meteorológiai nyár. Több helyen lehetnek záporok, erős, akár viharos széllel kísért zivatarok. Helyenként viszont hosszabb napos időszakok mellett akár 30 Celsius-fok körüli meleg is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt hétfőre Vas és Zala megye kivételével az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Mint írták: egy-egy rövid zápor a Dunántúlon sem zárható ki, a Dunától keletre viszont intenzív záporok, heves zivatarok is várhatók: felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A Dunántúlon erős, zivatarok környezetében akár viharos széllökésekre is készülni kell. Emellett hétfőn keleten kevés napsütés valószínű, de az ország többi részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-19, a legmagasabb hőmérséklet hétfőn 24-29 fok között várható.

Kedden, május utolsó napján főleg északon és nyugaton szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, de ezzel együtt általában sok napsütés várható. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet, nappal 23-28 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, június elsején is hasonló idő várható. Emellett késő délutántól már a déli megyékben is lehet csapadék. A minimumhőmérséklet 9-15 fok között valószínű. A nappali maximumok 23-28 fok körül alakulnak.

Csütörtökön helyenként akár több órára is kisüthet a nap, de – különösen a déli óráktól – ismét többfelé várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok körül alakul.

Pénteken, szombaton és vasárnap is több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A leghidegebb órákban pénteken 10-17, szombaton 11-17, vasárnap 12-17 fok lehet. Pénteken és szombaton várhatóan 21-27 fokig melegszik a levegő. Vasárnap a nappali maximumok várhatóan 20-25 fok körül alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.