Magyarország szorosabbra fűzi kapcsolatait a Mordvin Köztársasággal (az Orosz Föderáció egyik tagköztársasága), ez segítheti, hogy mérséklődjön a visszaesés a magyar-orosz gazdasági együttműködésben – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

A miniszter Vlagyimir Dmitrijevics Volkovval, az oroszországi Mordvin Köztársaság vezetőjével folytatott megbeszélést, majd gazdasági együttműködési megállapodást írtak alá.

Szijjártó lát fantáziát a magyar-mordvin kapcsolatokban

Az ezt követő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter kiemelte: a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok visszaesésének legnagyobb vesztese a mezőgazdaság volt, és most ez játszathatja a vezető szerepet a magyar-mordvin együttműködésben.

Vlagyimir Dmitrijevics Volkov hangsúlyozta: a Mordvin Köztársaság nagyra értékeli az együttműködést Magyarországgal.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Szájjártató későn született, pedig milyen remek csinovnyik lehetett volna a Lomonoszovon! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
A Mordvinföld az Orosz Föderáció egyik tagja, össz. 1271 települése van (város, falu, stb.), melyből 61 lakatlan, de hogy miből él a lakosság, miket termel és mennyit, vagyis a gazdaságáról egyetlen mondat sincs! Tényleg baromi nagy gazdasági lehetőséget "rejt" akár a magyar áruk ottani értékesitése, akár az ő termékeik magyar piacon való értékesitése!? Azért ennyire keletre már nem kellene nyitni!
nezelodo
@Jozefina: 08:20. Ne aggódj, nagyon találékonyak a dakotáék!
lópicigáspár
@szmeagol: tegnap 20.34. Tényleg nem értelek! Nem kellene odasüllyedni, ahol a tapasztalattal könnyedén legyőzhetnek! :)
szmeagol
@eszegfu: És, ha esetleg majd oda akarnak menekülni a népharag elől? :-)
eszegfu
@szmeagol: Látod, ez is egy lehetőség! Elbujni ugyan nagyon nem lehet, mert M.o. területének csupán 1/4-e, sőt Bp. lakosságának is csak a fele a lélekszám... de valamilyen vegetálás-szerü életre pont alkalmas lehet! Itt aztán ünnepelhetné akár a 100. születésnapját is!:))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.