Előre bocsátom, hogy tudom: a gyermekek játékai olykor kegyetlenek. Negyven éve is azok voltak olykor. Azt is tudom, hogy ezek a „játékok” olykor egyfajta beavatási rítussal járnak. Nem véletlenül rühelltem a kötelező katonaságot, és tartottam egyfajta szociológiai szennyezésnek azokat a tiszteket, illetve az iskolákban a tanárokat. akik szemet hunytak az ilyen játékok felett. Ez arról jutott eszembe, hogy az Origo híre szerint ISIS-kivégzősdit játszottak egy autista gyermek kárára. Nem a tanárok, hanem 13 éves társai. Amiből első olvasatra az látszik, hogy a gyermekekre hatással vannak azok a hírek, melyek szemléletesen adnak számot a vallási fanatikusok barbárságáról. Mely fanatikus barbárság nem vallás, illetve hit-függő. A haláltáborok, illetve az azóta is előforduló fogolytáborok még élő lakói alighanem tanúsíthatják ezt. De most nem ezen szeretnék polemizálni. Egyelőre. Inkább azon, hogy a napi hírek visszacsapódása nyilvánvalóan csak az egyik, korántsem egyetlen olvasata...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A cikked megint nagyon jo, mint mindig - de sajnos, egy csomo kerdest vet fel, es nem mindegyik oldhato meg - es nem csak azert, mert nem LEHET megoldani, hanem mert NEM AKARJAK megoldani, sot...

Igazad van, mar az furcsa, hogy egy autista gyermeket a legerzekenyebb koraban, 13 evesen berakjak egy atlagos osztalyba, ahol atlagos tanarok atlagos gyerekekkel egy atlagos eredmenyt kell, hogy produkaljanak.

Szamomra rendkivul szomoru, hogy megszuntetik az olyan iskolakat, amelyekben az ilyen problemaval kuzdo gyermekeket oktattak, vagy eppen a kirivoan magas intelligenciaju, zseni-szintu gyermekeket, akik szinten kulonleges figyelmet igenyelnek, nagyon jol felkeszult tanaroktol.
Nagyon sajnalom, hogy idaig zullott Magyarorszag, es benne az oktatas - es ahol nem vonjak felelossegre AZONNAL az egesz tanari kart, amiert a gyerekek idaig juthattak: vegigjatszhattak a mocskos kis jatekukat, tudva, hogy ezzel a 13 eves kisfiut kilometerekkel visszavethetik az allapotaban...

Sok bune van orbannak, de ez a legnagyobbak kozul valo: oktatasrombolo, a jovo nemzedeket tudatosan tudatlansagban tarto politika - ez van olyan buntett, mint a fegyverrel elkovetett nepirtas...
GeoCravker
@karma1: Gondolom a kisegítő iskolák rontották a statisztikát. Amellett egyfajta szemforgatás áldozatai is lettek. Sokszor azok a "problémás" gyerekek kerültek oda, akikkel az iskola nem akart foglalkozni. Akkor is, ha a probléma oka a családot érintő szegénység, a szülők műveletlensége volt.
Egyébként az egész oktatás adós a haranggörbe két végének a kezelésével. A széleken vannak a ténylegesen szellemi fogyatékosok, míg a túloldalon azok, akiknek tindézserként több van a fejében, mint egy teljes egyetemi tanszéknek. Az előbbieket elhagyja az iskolarendszer, az utóbbiakat megpróbálja az átlaghoz közel pofozni.
Miközben az alsó negyedben még mindig ott vannak az idiot svantok is, akik átlagos iq-ja talán meghaladja a növényekét. De egy nagyon szűk tartományban nagyon zsenik. Őket vagy a család karolja fel, vagy senki. Szerintem általában is. Mert sehol nincs az oktatás felkészülve egy pelenkázásra szoruló, kézzel evő és nyáladzó matematikusra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.