"Sajnos Demján Sándor ismét tanúbizonyságát adta annak, hogy még mindig nincs tisztában az általa korábban kihasznált szektor pénzügyi folyamataival, fejlődésével és tényleges számaival" – ezt írta közleményében a Takarékbank annak kapcsán, hogy a nagyvállalkozó levélben figyelmeztetett: 600 ezer ember kisemmizésére készülnek a takarékmutyival.

A Takarékbank válaszul azt írta: határozottan visszautasítják Demján Sándor "alaptalan vádaskodásait, rágalomhadjáratát".

Mint írták, a takarékszövetkezeti integráció által kitűzött célokat a Szövetkezeti Hitelintézetekről szóló törvény határozza meg, a törvény előírásait az elmúlt három évben az integráció és annak vezető szervei maradéktalanul teljesítették. A korábban Demján Sándor vezette OTSZ által irányított szektor széttöredezett struktúrája, széttagolt működése miatt soha nem tudott piaci tényezővé válni. Ehhez képest az elmúlt években megerősödött, szervezetté és biztonságossá vált Takarékszövetkezeti Integráció együttes mérlegfőösszege a 2014-es 1800 milliárd forintról mostanra mintegy 2400 milliárd forintra nőtt, ezzel a takarékszövetkezeti Integráció a hazai bankpiac egyik legnagyobb és legbiztonságosabb szereplőjévé vált – tették hozzá.

A Takarékbank szerint Demján Sándor állításaival szemben a takarékszövetkezeti szektor az elmúlt években egyszer sem ért el 10 milliárdos eredményt, ahogy 2015-ben sem számolt el 2 milliárd forintos veszteséget. A szövetkezeti hitelintézeti integráció adózás előtti eredménye (nyeresége) 2015-ben valójában meghaladta a 3 milliárd forintot.

Az sem igaz – írják –, hogy a Takarékbank tizenhatszorosára növelte volna a nyereségét. A Takarékbank 2014-ben 2 milliárdos, míg 2015-ben 3,2 milliárdos adózott eredményt ért el. A jó eredményeit mindenekelőtt a nagyvállalati ügyfélkör felé való nyitás, valamint az intézményi ügyfelek számára nyújtott befektetési szolgáltatások támogatták, amely területeken az integrációba tartozó takarékszövetkezetek nem nyújtanak szolgáltatást – olvasható a közleményben és azt is megjegyzik: az FHB tavalyi eredménye semmilyen hatással nem volt a szektor tavalyi eredményeire. Az FHB Csoport 2015. évi eredményadatai a számviteli törvény szabályai alapján nem kerültek be az integráció konszolidált eredményadatai közé, mivel a Csoport tavaly szeptember végén csatlakozott az integrációhoz. 

Közölték továbbá, hogy jó hírnevének védelme érdekében a Takarékbank Zrt. megteszi Demjánnal szemben a szükséges jogi lépéseket.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Hű, de kapaszkodnak jó, vastag pénzű állásaikba a "bankautomaták"!
Hofipisti
No nem vagyok elkötelezett "Skála Kópé"-párti, de amit Demján felépített - a saját pénzét kockáztatva - azt a "hozzáértő" Takarékbank (neve nincs, a cég pötyögte a választ) bizonyára nem fogja tudni végigvinni. Az, hogy valaki eltolcsi Matolcsy rokona, nem jelenti azt, hogy nagyon ért a pénzügyekhez - még ha piros pötty is van a seggén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.