Hivatalos látogatásra Egyiptomba érkezett kedd este Orbán Viktor miniszterelnök, akit katonai tiszteletadás mellett fogadott Seríf Iszmáíl egyiptomi miniszterelnök a kairói repülőtéren.

A magyar kormányfő egy politikai-üzleti delegáció élén érkezett az észak-afrikai országba. A küldöttségnek tagja

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter,
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter,
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter,
Simicskó István honvédelmi miniszter és
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter,

akik külön tárgyalásokat is folytatnak egyiptomi kollégáikkal.

Most Egyiptomba utazott Orbán és egy rakás miniszter

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI tudósítójának Kairóban elmondta: Orbán Viktor szerdán megbeszélést folytat Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel, majd ezt követően a jelenlétükben a két ország képviselői több megállapodást is aláírnak. Ezek egyike 700 vasúti kocsi gyártásának 900 millió eurós keretösszegű finanszírozási ajánlatát tartalmazza.

Az elnöki találkozó után a miniszterelnök az Arab Liga főtitkárával tárgyal, este pedig beszédet mond az egyiptomi-magyar üzleti fórumon.

Látogatásának zárónapján, csütörtökön a kormányfő vallási vezetőkkel, Ahmad et-Tajjebbel, a kairói al-Azhar mecset nagysejkjével, majd a kairói kopt kulturális központ igazgatójával találkozik – tájékoztatott Havasi Bertalan.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Múlt éjjel depressziós voltam és felhí­vtam a lelkisegély-szolgálatot. Egy pakisztáni központba futott be a hí­vás. Elmondtam nekik, hogy öngyilkosságra készülök. Egészen felvillanyozódtak és megkérdezték, hogy tudok-e teherautót vezetni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hofipisti
Most akkor ki is gyártja kinek azokat a vagonokat? Ez a cikkből nem válik egyértelművé. A megnyugtató viszont, hogy a "Kereszténység Esküdt Védelmezője" találkozik az egyiptomi főpapokkal (is). Remélem elmagyarázza nekik, hogy a keresztény Európa, s benne a még keresztényebb Magyarország nem kíván idegen nációk, idegen vallások, szokások számára otthont adni. No persze - ha ragaszkodnak hozzá - fellendíthetjük Egyiptom gazdaságát, Simicskó meg majd megregulázza Izraelt!
mariaberta
A rakással egyetértek, csak a megnevezésük nálam más.
eszegfu
@Mirabilis: Én még azt sem tudtam eldönteni, hogy mi adnánk el, vagy mi vennénk meg... számomra ez nem derült ki!
eszegfu
@Hofipisti: 9:50 Ja persze, majd ott elmagyarázza a "keresztény Európát"...stb., ahogy irtad!! Ott nyilván felkinálja egy mecset épitését, itthon meg azt mondja: "kuss! körösztkérdés volt!"... és a gyülölet csak fokozódik! Én nem bánnám, ha "repkedne" az USA-ba, az azeriekhez, vagy Egyiptomba... (most azon tul, hogy 1x ottmaradhatna valahol!) csak ne akarják elhitetni: ez mind M.o. érdeke!!!
papa.49
@orange: Természetesen Egyiptomban, vannak ott olyan faszogányok akik eltudnak helyezni bármit bárhová, az ottani civileket úgyse engedik a dádé közelébe, tehát az ottani emberek nem sérülnek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.