A jövő nagy kérdése az lesz, hogy a történelmi civilizációk, például az iszlám és a kereszténység, hogyan tudnak egymással együtt élni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kairóban, miután hivatalos látogatása alkalmával megbeszélést folytatott Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel.

A nagy történelmi civilizációk együttélésének kérdésében mind Magyarországnak, mind Egyiptomnak komoly mondanivalója van, ezért is fontos a két ország együttműködése – állította a találkozó után az elnöki palotában tett sajtónyilatkozatában a kormányfő.

Elmondta, a terrorizmus elleni küzdelem fontosságában, Líbia stabilizálásában és a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködés erősítésében is egyetértés volt közte és az egyiptomi elnök között.

Orbán Viktor nagyrabecsülését fejezte ki Abdel-Fattáh esz-Szíszinek azért a feladatért, amelyre vállalkozott, hogy országában, amely a térségnek és Európának is kulcsfontosságú, stabilitást teremtsen meg. "Egyiptom elnökének sikere érdeke Európának, így érdeke Magyarországnak is" – mondta a miniszterelnök.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi nyilatkozatában kiemelte, országa célja az együttműködés szélesítése Magyarországgal. Elmondta, a megbeszélésen téma volt az illegális migráció is, amellyel kapcsolatban hangsúlyozta a kiváltó okok kezelésének fontosságát.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Bringás: Neked teljesen elmentek otthonról?Az állandó harc, háború, ellenségkép gyártása a te nulla moralitású vezíred legfőbb tulajdonsága!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@silber13: Csak válaszoltam, hogy ki a hazug!
silber13
@Bringás: De egyáltalán, hogy kerül ide Gyurcsány?Ez már súrolja a Catoizmus határait!:-)))
Bringás
@silber13: Úgy kerül ide, hogy nem Orbán, hanem Gyurcsány a hazug! Az értetlenkedés már súrolja az imbecilitás határát!
silber13
@Bringás: Nncs olyan nap, hogy hájas vezíred ne bukna le valamiféle ordas hazugsággal!
Bringás
@silber13: Én inkább a liberális kommentelőket vádolnám ezzel.
silber13
@Bringás: Egy egyszerű mezei kommentelőnél elnézhető, mindez, de nem egy ország miniszterelnökénél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.